sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Tervehdys Tapaninpäivänä

 Kiitokset ja  monet  sydämet kommenteistanne edelliseen postaukseen. 

Niin joulu on jo ehtinut Tapaninpäivään, oli ihan hyvä ja rauhallinen joulu. Ruoka on riittänyt, vaikka kinkkukin oli pieni, eikä kaikki ihan yhtä hyvää ollut kuin yleensä, suklaakaan ei tuntunut maistuvan, mutta ei se mitään. Olisi ihan yksikin suklaarasia riittänyt, onneksi ne säilyy. 
 
Toisen vanan ensimmäinen kukka aukesi juuri jouluaattona

 
Tosiaan Aulikki tonttumuori on ostettu Joensuun joulumyyjäisistä  kuusi vuotta sitten, kun miehenikin vielä jaksoi kävellä siellä Areenalla, oli hänen viimeinen joulunsa. Oltiin siellä hyvän ystävä-naapuripariskunnan kanssa. Sen jälkeen on joulut olleet erilaiset. Mies aina varasi jouluruuat hyvin aikaisin pakastimeen, isot kinkut ja laatikot joka sorttia, monelaiset salaatit yms, suklaarasioita paljon. 
Minä olen enemmän jättämässä kaiken ostamisen viime tippaan. Tosin nyt ei mahdu pakastimeen eikä edes jääkaappiin kaikki jouluruuat, vaikka kuinka vähän hankkisi. Se onkin ollut taas yksi tuskailun paikka kun ei mahdu mihinkään. Parvekkeella on olleet sitten muovilaatikossa, ja siellähän Jäätyy.

Ainoa paikka mitä olisin voinut ennen joulua enemmän siivota olikin jääkaappi ja myös pakastin. 
Että sinne olisi mahtunut paremmin  jouluruuat. Sattui jotenkin vaan olemaan tässä asunnossa jääkaappi sellainen, ettei sinne mahdu mitään. Tässä asunnossa olikin tämä ihan ensimmäinen joulu.
 
Kävelyllä olen koettanut käydä joka päivä jonkinverran, ettei ihan unohdu liikkuminen
 
Vaikka aurinkoakin on näkynyt, "ilta" pimenee jo klo 15 jälkeen, vaikka auringonlasku on siirtynyt pari minuuttia myöhemmäksi.
 
Kyllähän tämä on suht terveeltä tuntunut, vaikka pakkanen voi aiheuttaa jotain hengitys vaikeutta, niinpä pitää olla vähemmän aikaa pakkasella liikkeellä ja pitää huivia tms naaman edessä.
Yöunet välillä tuntuu olevan vähempänä, vaikka onhan mulla ollut pojalta lainassa sellainen "kello" joka mittaa sykettä ja unta ja sen laatua ja jotain muutakin. Hih, ei tarvii ite arvella nukkuinko vai ei. Se mittaa askeliakin paljon enemmän kuin mun kännykkä, koska kännykkähän ei ole sisällä yleensä mukana koko aikaa.
 
Aurinko nousi eilen...
Muutama joulukorttikin tuli, ja Liisalta paketti  Valtavat kiitokset, ja mikä Joulutervehdyskin!!!!
 
Mulla olikin juuri tämän kuun lopuun asti entinen kalenteri ja päiväkirja enää, enkä ehtinyt uutta ostaa, joten tuli ihan nappiin tuo punainen muistikirja, ja kivat koristeet vielä. 

 
En enää liitosta tuollaista kalenteria tilannutkaan, vaan ostin ensi vuodeksi jo kesällä lidlistä isomman kalenterin ja koetan opetella sen käyttöä. Ehkä voisi jo irtisanoa jäsenyyden liitostakin, koska tuskinpa enää menen töihinkään, koska tämä k.....tilanne estää työnteon ilman rokotuksia. En voi ottaa riskiä, että nämä jokapäiväiset jalkakivut lisääntyisi lisärokotuksista.
 

Vielä kerran kiitokset Liisalle näistä joulutervehdyksistä. 
 
Hyvää joulukuun viimeistä viikkoa!

 

5 kommenttia:

 1. Kiitos,ilman teitä jouluni ois "yksinäinen".Kun yksinäisyyttä voi tuntea vaikka ympärillä ois väkkiä.💔 korjaantuu kenties ajan kanssa,tai sitten ei .💟,tai se koteloituu muistojen pakettiin...ja unohtuuuuuuuu
  HYvä että käyt ulkoilemassa.🤗 ..minä olen senkin missannut kenties jo
  unohtanut...
  Mukava että muistiainen tuli käyttöön:):ole hyvä 🤗😊🧡
  Kiitos,Sinulle myös Emilie ..hyvää viimeistä joulukuun viikkoa ❄❄❄!🌲❄❄❄❄❄

  VastaaPoista
 2. Kauniit joulukuvat olet ottanut. Me oltiin miehen kanssa Joensuussa mummotettavan luona. Tänne kotiin ei olla paljoa Joulua laitettu. Kyllähän ne joulut olivat erilaisia kun lapset olivat pieniä. Kova on ollut pakkanen ja paljon lunta. Astmapiippu laulaa minullakin

  VastaaPoista
 3. Hiljaista joulueloa, kuten sopiikin :) Jouluna tulee aina herkemmin mieleen vanhat joulut ja muistot.
  Minä sain joulupukilta pienen askelmittarin! Sellaisen taskuun mahtuvan, kun en voi töissä muuta käyttää. Tänään eka työpäivä ja jänskättää, paljonko askelia tulee :)

  VastaaPoista
 4. Hyvää loppuvuotta ja onnea alkavalle uudelle vuodelle 2022. Hiljaiseloa meidänkin joulut ovat olleet jo vuosien ajan ja siihen on vain totuttu. Todellakin joulut olivat erilaisia silloin kun lapset olivat pieniä, lastenhan joulu on.

  VastaaPoista
 5. Kiitos taas kauniista kuvista ja hyvää tätä ja uutta vuotta.

  VastaaPoista