keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Kesäkuu alkoi

 Kesä alkoi, kesäkuu. Ulos katsoessa ei näytä kesältä, sateisen näköistä, harmaata ja tuulee..Mutta viis siitä, toukokuustahan piti vielä kirjoittaa

Toukokuu päättyi hyvin samanlaiseen keliin kuin tänäänkin. Kävin pyöräilemässä ja tutustumassa taas yhteen tai kahteen paikalliseen kauppaan, suuria ovat ainakin Bauhaus, ihan kamalaa jos sieltä pitäisi jotain tiettyä etsiä. No, etsin kasvitukia tomaateille, mutta jatkan vielä etsintää. Tuuli tuiversi puuskittain, jotta piti pelätä että viekö se kumoon, ja tuuli pöllytti valkoisista kasveista kukanlehtiä, jotta näytti kuin olisi lunta satanut.

Kävelyllä käydessä täällä näkee jopa luonnonkukkia, kun ei ole niin hoidettuja puistoja ympäristössä. Tosin kielot aloittivat tuolla metsäisessä paikassa kukintaa ja valkovuokot oli kukinnnan lopussa.

pilviä auringonlaskiessa

Pilviä MM kultajuhlien aikaan
Piti näkyä Hornetteja, taisin vaan myöhästyä, kuuluivat kyllä mutta eihän ne näy kuvatessa
Mammuttikin oli kuuntelemassa Mm-kisahulinaa :D
Pitihän minunkin käydä kurkistamassa pikaisesti, ei vaan oikein viihtynyt pitkään, 
riittää kun pyöräilee keskustan läpi.

Olen vaan kantanut kaupasta multaa ja istutellut taimia. Nyt on vaan niin pimeää että kesäkurpitsan taimet nousivat ihan kelmeinä viime yön aikana.

Ei ole vielä sisällä kattovalojakaan, mietin laitanko entisiä vai ostaisko uusia, kun on nyt ihan erilaisesti katossa nuo valojen paikat. Paras olisi kun olisi 4 samanlaista kattovaloa, mulla ovat täysin erilaisia.

Herttalyhdyn alku kurkottaa kohti ikkunaa

Toukokuu on ollut monella tapaa sekavaa, kun oli muutto, pakkaukset ja niiden purkaminen (on vielä kesken), siivoukset, pesukoneen asennus, netti-asiat ja  monet uudet asiat. Kuvien siirtämisessä läppärille on ollut ongelmia, nyt tänään pitkästä aikaa se toimi. Kuvatkin on talletettu vaikka millä nimillä hyvin sekavan järjestykseen kansioonsa. Vähemmän huvitti kuvatakin kun ei saanut niitä siirreltyä. Monesti olen meinannut heittää koko kännykän menemään, mutta jospa sen käyttö nyt sujuisi. Väänsin kuitenkin kollaasin toukokuusta. Tuntuu, että olisi jo vuosia kun ostin tuon tortunkin äitienpäiväksi.

Yleisesti suurin asia täällä oli nuo Jääkiekon MM-kisat, jotka vaikutti vähän joka asiaan. Ihan hyvä kun ovat ohi, onhan se hienoa kun tuli mestaruus, mutta outoa kuinka sitä pitää sitten juhlia. Olisihan sitä voinut humua katsomassa olla jossain laitamilla, mutta muutin jo kauemmaksi, niin ei tule lähdettyä. Olin muutama kerran torilla aiempina vuosina katsomassa juhlintaa, mutta en nyt jaksanut käydä.

Hyvää kesäkuun alkua!

10 kommenttia:

 1. Kovasti sinä jaksat erilaisia viljelyjä tehdä. Itselleni jotenkin into loppui jo viime kesänä kun jäin yksin. Ehkä joku huonekasvi-innostus jossain vaiheessa puhkeaa, saa nähdä. Nyt olen vain katsellut luonnonkasveja ja seurannut niiden edistymistä.

  Hyvä kun pääsit pois sieltä keskustan läheltä, ensi vuonna on MM-kisat taas Tampereella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tässä mullakin ollut monta vuotta taukoa, enkä varsinkaan ole mitään kasvattanut kuin kesäkukkia parvekkeella vuosiin. Ensin kun muutin, niin koetin tomaattia ja perunaakin, mutta tuli lentäviä ötököitä niin paljon, ettei tullut mitään, oli niin kuuma parveke. Kaktuksetkin "paloi" siinä. Sama juttu edelliselläkin parvekkeella. Nyt on vielä ollut viileitä kelejä. Kyllä ne "palaa" tässäkin parvekkeella herkästi.
   Viherkasveista innostuin, kun aloin joutessani katsella Youtubesta niiden harrastajien kertomuksia, pääosin Amerikasta ja Kanadasta. Samalla vähän oppii englantia. Siellä niihin on hurahdettu ihan toisella lailla kuin täällä :D

   Poista
 2. Kauniita kuvakollaaseja, näin se on luonto herännyt ja alkaa antaa parastaan meille. Hyvää kesäkuuta sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näissäkin kaupunkiympäristöissä saa niitä ihmetellä.

   Poista
 3. Kiva kuvakollaasi toukokuulta. Muutossa on aina omat hommansa ja aikansa se todellakin vie. Minne olet muuttanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan Tampereella muutin noin 6 km keskustasta. Oli tarkoitus ostaa maalta joku paikka vaikka kesäpaikka ja muuttaa kauemmaksi. Mutta ei vielä uskaltanut. Kunhan taas katsotaan mihin tämä Suomen ja maailman tilanne menee tämän vuoden aikana, mikä on sopimuksessa alkuun.

   Poista
 4. Tutulta kuulostaa nuo kuvien siirto-ongelmat. Tuntuu välillä niin työläältä, että jää sen takia kokonaan latailematta koko kuvat. Enkähän ole kyllä niitä tänä keväänä ottanutkaan, kun on ollut aika stressaavaa ja vähän pelokastakin aikaa, joka on vienyt huomion jopa lehtien puhkeamisesta koivuihin. Mutta ilokseni voin kertoa, että nyt näyttää siltä, että kaikki on hyvin tai ainakin siihen suuntaan ja tuntuu ihan kuin joku olisi kääntänyt värit päälle elämään.

  Iloista alkukesää Emilie!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka! En ole vielä lukenut postaustasi, mutta kyllä ne terveysongelmat aina vie ajatukset jonnekin syvemmälle.
   Ei ollut ennen yhtä kännykän päivitystä mitään ongelmaa, mutta joku järjestelmäpäivitys muutti jotain. Onneksi poikani löysi jostain ulkolaisesta sivulta ohjeen ja sai säädettyä kännykkää. Saa nähdä kestääkö se säätö, toivottavasti, ainakin sen tietää missä oli vika.

   Poista
 5. Hienoa, että pyöräilet ja kävelet kaupungilla ja jaat sitten kuvia tänne! Paljon uutta olen oppinut Tampereesta sinulta, joten kiitos!
  Mukavaa kesäkuun alkua - nautitaan luonnon kauneudesta satoi tai paistoi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin se on. Kesä on ja nyt taas paistaa aurinko, tänään oli pilvistä ja sadettakin. Toivottavasti kärsii pyöräillä, muuten sitä jää aika pieniksi ympyrät. Pitää vaan koettaa vierailla tuolla keskustassakin välillä, kyllä siellä vaan on monenlaista toimintaa koko ajan.

   Poista