tiistai 7. kesäkuuta 2022

Ensimmäinen kuukausi mennyt muuton jälkeen

 Huomasin eilen että olen jo asunut tässä asunnossa kuukauden. Aika on mennä vilahtanut nopeasti, ihan huomaamatta. 

Sorsapuiston kautta tulin sitten pois
 Eilen ajelin pyörällä keskustaan. Menin  taas Arboretumin kautta. Viikossa oli jo noussut lisää kukkia kukkimaan. 


Kultatyräkki, Tarhavarjohiippa, Palloesikko, Revontuliatsalea
                                   Komeakotakuusama
   Tulppaaneita oli vielä monenlaisia ja upeita marjaomenapuita, oikeita nimiä en muistanut katsoa

Ensimmäistä kertaa kävin sushiravintolassa syömässä. En tietenkään osannut käyttäytyä, noo puikolla yritin tietysti syödä, mutta oli pakko myös veitsi ja haarukka ottaa käyttöön 😁
 
Oli ihan hyvä kokemus, ehkä joskus taas uudelleeen

Ensimmäinen kuukausi on nyt kulunut tässä asunnossa ollessa.
Jonkinverran on ollut kaipuuta myös keskustan tapahtumiin, mutta olen kyllä nauttinut tästä hiljaisemmasta ympäristöstä. Tässä kuulee sentään linnunlaulua, vilvoittava tuuli puhaltelee, eikä aurinko ihan koko päivää kuumuta parveketta, vaikka kyllähän se iltapäivästä alkaen kuumuu, mutta kesä on lyhyt ja valoisa. Parvekkeelta näkymät ovat paremmat, ei ole ihan vastapäätä kerrostaloa. 
 
Asunnossa on aina jotain toivomisen varaa, mutta ei voi vaikuttaa mitä kalusteita on, ja mitä puuttuu. Yksi mitä kaipaan on pesuhuoneen ns. pyykkikaappi. Se on ollut entisissä asnnoissa ja olen pitänyt siinä puhtaita pyyhkeitä ja sensellaista. Tässä ei ole pesuhuoneessa oikein mitään säilytystilaa.
Pitää vaan keksiä hyllyköitä tms missä säilyttää. Keittiöönkin ois hyvä olla joku hylly lisää.

Näin kesällä pääsen pyörällä kulkemaan kauppoihin, niitä on tässä monia lähistöllä. Talvella voi olla enemmän tuskaa jos bussilla pitää mennä keskustaan ja kävellä kauppaankin. Mutta olen kyllä ennenkin kävellyt joka päivä talvellakin muutaman km;n päivässä.
Olen jo jonakin yönä saanut paremmin nukkua, jopa aamuun asti. Olen lopettanut videoiden katselun aikaisemmin illalla ja lukenut kirjaa ennen nukuttamista. 
Parveketta pitää vielä järjestellä, niinkuin asuntoa muualtakin ja kaappeja järjestellä että mahtuisi kaikki paremmin. Ylimääräisiä tavaroita pitää alkaa hävittää lisää.

Ainoat uudet hankinnat ovat olleet multa ja 10 L;n sankot ruuan lisäksi. Voi olla että kasvatukset ovat vieneet enemmän rahaa, kuin mitä satoa tulee, mutta jotainhan sitä on hyvä harrastaa. 😊

Siinä on mitä on kasvanut tähän asti. Parissa sankossa on perunaa, mutta ei sopinut kuvaan. Kaikki mitä tulee on plussaa, kun en ole ennen kasvattanut mitään astioissa.

 

Moi Moi taas!

10 kommenttia:

 1. Kyllähän näissä uusissa asunnoissa on tosi vähän säilytystilaa. Minä karsin koko talven jo omakotitalon tavaroita, vielä täällä jatkan. Hyvä vaan kun ei kerry turhaa tavaraa. Nyt huomaan, miten vähillä astioilla esim yksin pärjää.

  On sinulla viljelyksiä, toivottavasti satoakin tulee. Voin pistäytyä kesän aikana katsastamassa viljelmäsi :) Nyt sinne lienee helpompi tullakin omalla autolla, kun keskustassa ei ollut autolle parkkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos! niinpä, ei tarvitse kuin pari lautasta ja kuppia :)
   Saa nähä tuleeko satoa, sitä saa odotella kuukausia, kukkanuppuja on jo, jos eivät ole sitten jotain äkämiä :))
   Kiva on jos osaisit tänne ajella, luulisi senverran parkkipaikkaa löytyvän.

   Poista
 2. Kuukausi hurahtaa äkkiä. Varsinkin, jos on tekemistä, kuten sinulla muuttosi kanssa.
  Minä olen tykästynyt sushiin. Toisinaan käydään syömässä niitä ravintolassa, toisinaan ostetaan kotiin. Puikkojen kanssa syöminen on välillä räpeltämistä. Ehkä siinäkin harjoitus tekee mestarin.
  Sinulla jo kurkku kukkii. Hyvin kasvaa syötävä purkeissakin.
  Mukavaa kesäkuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ihmeeksi huomasin että jo kuukausi meni. Vähän tuon entisen asunnon siivous ja luovutus vielä vei aikaa.
   Harjotus tekee mestarin tai ainakin parantaa puikoilla syömistä, mutta ei minua ehkä hävetä syödä haarukallakaan (vielä)
   Kurkku ei vielä kuki, mutta keltaisen jättikurpitsan taimi on kukkinut jo koko kuukauden melkein. en tiedä pitäisikö ne kukat poistaa, kun ei niistä tule muuta kuin silmän iloa. Vaikka voisihan ne kukatkin syödä. Koetan kovasti pähkäillä miten ihmeessä saan sen ja kesäkurpitsan ja kurkut tuettua kiipeämään ylöspäin. Jotain harjanvarsia ?vai miten ihmeessä kiinnitän mitään, kun en ala poraamaan reikiä kattoon tai parvekkeen seiniin.

   Poista
 3. Aika menee siivillä! Jotenkin tuntuu, että vauhti vaan kiihtyy loppua kohden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näkyy menevän! Menee se töissä ollessakin, mutta eläkkeellä aika vasta lentää. Vaikka jonakin päivänä aika tuntuu pitkältä, esim helluntai sunnuntai oli sellainen päivä. Välillä on kyllä hyvä levätä!

   Poista
 4. Kuulostaa siltä, että viihdyt uudessa kodissa, jos ajankuluakaan ei niin huomaa. Jos olisi kurjaa, tuntuisi varmaan ennemminkin siltä, että aika matelee.

  Joskus kyllä pitää itsekin varsin ajella tuonne Arboretumiin. Tähän asti olen vaan kuvissa ihaillut.

  VastaaPoista
 5. Kiva, että olet viihtynyt uudessa asunnossa! Minulla on kasvamassa jotain kasvihuoneessa, paprikaa, mansikkaa ja jotain muuta...

  VastaaPoista
 6. Ompa tosiaan aika mennyt nopeasti! Tuntuu kuin vasta äskettäin olisit kertonut muutosta.
  Toivottavasti kulkureitit selkenevät ja talvellakin onnistuu kauppareisut. Nyt sinulla on uusia lenkkeilyreittejäkin :)
  Parvekekasvatukset tuovat iloa päiviin. Tuoksukin on hyvä.

  VastaaPoista
 7. Mukava kun oot kotoutunut uuteen asuntoosi. Parvekkeella syötävän kasvatus on myös erinomaista. Kaunista aikoo nyt on siellä kaupungissakin.

  VastaaPoista