sunnuntai 26. kesäkuuta 2022

Vihreitä alkuja...

 Otinpa kuvia ensimmäisistä kokeiluista kasvattaa sankoissa kurpitsoita ja tomaattejakin ym.

Keltaisen "jättikurpitsan" ensimmäinen tyttöpuolinen kukka olisi tulossa, jos saan sen sitten pölytettyä, kun milloin aukeaa

Samoin kesäkurpitsakin näyttäisi tekevän kurpitsanalkua, tämä ei ole vielä kukkinut yhtään kukkaa.

 Tomaatin alkuja olen näyttänyt jotenkin onnistuneen pölyttämään.

Mistäänhän ei tiedä tulee yhtään mitään satoa näistä, ainoa kasvatus josta olen jotain jo saanut on pinaatti. Koko ajan pitää seurata kasveja parvekkeella, kastella ja siirrellä niitä pois paahtavasta auringosta. Tämäkin parveke on tulikuuma, ehkä hieman varjoisampi on toinen pääty, joten laitan sinne näitä kunhan kerkiän. Ja jotain verhoja pitää viritellä laseihin.

Juhannus alkaa olla jo ohi, en oikein ole koskaan ollut varsinaisesti juhannusihminen, vaikka hääpäivä olikin juuri juhannuksen alla vuonna 1982, joten olisi ollut 40v. hääpäivä jos mies olisi elänyt. Koskaan meillä ei ollut mökkiä avioliiton aikana, joten mökillä oltiin vain ennen sitä, tai käytiin jossain lavalla tms katsomassa kokkoa. Nyt ei esikoisen kanssa jaksettu lähteä juhannusyönä edes rantaan katsomaan oliko kokkoja. Käytiin päivällä kävelyillä ja pyöräiltiin kuumuudessa, joten sitten onkin ihan naattina. On nyt tullut pyöräiltyä Hatanpään arboretumin kautta, joten maisemia sai ihailla. Ah, rannat, vilvoittavat tuulet, puiden varjot ja metsäinen pyörätie on tuntunut niin hienolta.


 Juhannusaamuna sain leivottua kakun. Piti tehdä mansikkakakku, mutta eipä niitä mansikoita asitten löytynytkään kaupasta, joten se jäi toiseen kertaan vielä.

Juhannuskukista keräsin vain kuvia, koska asuntoon ei mahdu nyt yhtään kukkamaljakkoakaan, kun tässä on esikoinen kylässä.

Lämpö on hyvästä, mutta tekisi välillä sadekin ihan hyvää.

Vihreitä alkuja...saa nähdä tuleeko niistä mitään, ja saanko tuettua niitä mitenkään. 

Hyvää kesän jatkoa!

5 kommenttia:

 1. Eiköhän ne tuottane satoa 😊 Välistä saa odotella tuskastuneena kun ei tyttöjä meinaa kehittyä, poikia kyllä puskee.
  Muistahan juoda näillä keleillä tarpeeksi!

  VastaaPoista
 2. Kurpitsojen kanssa on aina vähän odottamista ja jännittämistä, vaikka ulkona pölyttyminen on tietenkin helpompaa. Kyllä sinä noista satoa saat.
  Mansikkakakku jäi minultakin juhannuksena tekemättä, kun mansikat maksoivat 6 euroa/250 g ja vain jämät oli jäljellä. Pian varmaan saa oman kylän mansikoita.
  Mukavia kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 3. Vahvoilta ainakin näyttävät versosi. Varmaan saat jotain satoa ainakin :)
  Kesätuulahtelu, vaikka pienikin, on jotenkin niin suloista, kuin linnunmaitoa.
  Onko sinulla asunnossasi kuuma, saatko läpivetoa, tai onko viilennin?

  VastaaPoista
 4. Siellähän on syötävee tulossa. Kyllä ne kasvaa sankoissakin, kun vettä ja ravinteita suavat. Mukava homma.

  VastaaPoista
 5. Olipa nyt 3 viimeistä kommettia mennyt "roskapostikansioon". Julkaisin ne, mutt ei kommenttia voinut kirjoittaa tähän itsekään. Suljin sitten blogin ja avasin, niin nyt kirjoitan yhteisen vastauksen.
  Kiitos kommenteista! Yritän lipittää nesteitä, laimennettua mehuja, suolavettä,vissyä yms
  Kuuma on asunto, parvekkeella 40 astetta, sisällä 30. Ainoat ikkunat parvekkeelle. Verhoja koetin viritellä parvekelaseihin, eivät auta kuumuuteen.
  On mulla viilennyslaite, viime kesänä oli pakko hankkia. Pitää se laittaa kohta puhaltamaan, kunhan saisi ikkunaan tiiviimmän pahvin tms, jotta kuuma ei tule ikkunasta takaisin

  VastaaPoista