torstai 30. kesäkuuta 2022

Kesäkuun viimeinen

 Eilen kuljin kaupungilla ja pitihän sitä Keskustoria vielä käydä kurkistamassa. 

Täällä on otettu tavaksi laittaa tori kahvila-alueeksi, joka on suljettuna ainakin aamuisin.

 Tästä voisi olla jotain mieltä, mutta eipähän minulta kysytä...

 

Kesäkuun viimeinen päivä on kun tämän laitan julkaisuun...

Kesäkuussa on kasvaneet omena- ja kirsikkapuun kukat, linnunpoikaset ja muutkin kukat pensaissa ja perennoissa

On ollut linnunlaulua, yläbannerissa olevissa puissakin laulaa livertää iltaisin joku lintu, jota luulen satakieleksi, mutta en ole varma... Ja pilviä, auringonlaskuja olen kuvannut myös monesti.

Kesäkuu on myös kasvattanut parvekkeellani vihreitä kasveja, tomaatteja, paprikoita, kurkkuja ja kurpitsoja ja myös krassia, pelargoneja ja auringonkukan taimia sekä kehäkukan taimia. Pelargoneissa on nuppuja, muissa kukissa ei ole vielä. Kauniita on kurpitsankukatkin olleet. Ai niin vielä on pinaattiakin kasvanut, sitä voisi syödä jo hyvin...
Jotenkin olen vielä ollut väsynyt, ehkä vielä muuton tai huonojen yöunien takia. Taas tuli miehen kuolemastakin yksi vuosi lisää eli 6 vuotta jo siitäkin, ja yksi vuosi rakkaan kasvinkumppanini kuolemasta...tulee ne joskus mieleen, vaikka en enää aktiivisesti niitä aikoja muistelekaan.
Kävin kesäkuussa myös Joensuussa viemässä hautausmaalle kukkia ja tapaamassa ystäviä. 
Nyt taas tämä helle..vaikka ei tätä vielä kauaa ole ollutkaan.
Hyvää kesää!


6 kommenttia:

 1. Hyvää heinäkuuta Emilie! Itse kärsin kovasti helteestä enkä ole pahemmin pihalla töllistellyt, vain kastellut pakolliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli taas tukalat helteet, onneksi eilen oli ukkosta ja satoi ja viileni sen jälkeen.

   Poista
 2. No sehän on harmillista jos aamuihmiset ei pääse torille aamukahville, päivän tärkein kahvikupponen. Entä jos ottais termarin mukaan ja istuis tuohon suihkulähteen reunalle kahvittelemaan. Vois saada seuraa aika nopeasti muistakin kahvittelijoista. Vois kaupungin päättäjätkin älytä että torikahvila auki aamuvarhaisesta. ☕😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa että kaupukilaiset eivät ole aamuihmisiä. Tai on vaan sellaiset liikkeellä, jotka eivät iltaöitä vietä hummaten. En ole varma oisiko tuossa torilla ollut kahviloita auki, olen antanut ymmärtää että hinnat on tavallistakin kahvilaa "suolaisemmat". Mieluummin jonnekin vihreään, varjoisaan puistoon termoskahveille :))

   Poista
 3. Kaunis tori ja kuvakooste kesäkuulta! Viikonloppuna suuntaan siskojeni kanssa Tampereelle.
  Sinullahan on runsaasti kaikkea parvekkeella kasvamassa. Toivottavasti tulee hyvä satokausi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Toivottavasti tulee hyvä reissu!
   Vähän epäilen satoa, ainakin kurpitsoista. Kurkut näyttää hyviltä, ehkä muutama tomaatti on tulossa. Kuumuutta oli liikaa.

   Poista