lauantai 19. marraskuuta 2022

Piipahdus messuilla

 Eilen, heti aamusta läksin Suomen kädentaidot messuille, kun nyt sattuu olemaan ihan lähellä. Oli jo paljon muita menossa, tiet aivan täynnä autoja. Mua ei haitanneet kun porhalsin fillarilla. 

Porhalsin tietysti heti askartelupuolelle, koska en nyt neulo enkä ompele, ei mulla ollut mitään ostettavaa, eikä oikeen mitään muutakaan ostettavaa.

Nappeja

Askartelupuolen tietysti kiersin moneen kertaan, jotain muutakin olisin ostanut (ostokset on viimeisessä kuvassa) mutta oli niin kova tungos, ettei oikein päässyt lähellekään valitsemaan saati sitten kassalle. Ah, miten paljon sitä menettäiskään rahaa, jos olis Sinelli lähellä.


Yleensäkin suurin tungos oli lankojen myyjien kohdalla, heitä oli varmaan kolmessa hallissa.


Nämä ryijyt olivat hienoja, olisin toivonut tämän kuvan onnistuvan paremmin.

Upeita juhlapukuja ehkä kierrätysmateriaalista, yksi oli kahvipaketeista, nahkasta. En löytänyt tekijöitä tms..

Puukuidusta voidaan valmistaa nykyisin monenlaisia pakkauksia ja jopa niitä oli kaurastakin tehty, jäi kuvaamatta ne. Näin voi korvata muovia monessakin pakkauksessa.

Välillä kävin vähän istumassa ja sattui olemaan esiintymislavalla palkitsemistilaisuus, josta yksi esimerkki.

Siellä halleissa oli Kaikenlaista tarjolla. Hyvin paljon korvakoruja näytti olevan, ehkä sitä vaan liikaa johonkin kiinnittää huomiota, kun on niin paljon kaikkea tarjolla. Oli tietysti jouluista tuotetta vaikka mitä, lahjoiksi sopivaa ym.

Erilaista... mitä bongasin oli vaikka nämä seuraavat

 Rautaisia kädentaitajia!

Raudasta saa vaikka mitä! Mustekala?
 
Sitten nämä...vauuu

roolipuvut, vaihtoehtoinen muoti, alakulttuurit, esiintymisasut ym


 
Siinä mielessä tavoitteet täyttyi, että meni päivä hyvin, 4,5 tuntia tuolla kävelin + matkat. Oli virikkeitä ja toivottavasti ne piristääkin vähän näinä harmaina marraskuun aikoina (tänään kyllä paistaa aurinkokin). Kerrankin tuli oltua ihmisjoukossa, eli näkee muitakin, vaikka ei ketään tuttuja siellä olekaan. Parempi ehkä yksin kulkeakin, koska tuolla kaveri häviää helposti.

Elintarvikehallissa oli monia uutuuksia, joita sain maistella esim ohrapuuroa, härkäpapupalleroita ja tyrniglögiä.
Tungosta oli piirakoiden paistajilla, ostin lämpimiä piirakoita joita oli entiseltä kotiseudulta tultu myymään.
Tässä oli mun ostokset, joista kuitenkin puuttuu yksi hillopurkki, joka unohtui kaappiin.
Piirakoita, saippuaa ja washiteippejä :D
Mitäpä sitä muuta tarvitseekaan, ruumiin ja sielun ruokaa  :D

6 kommenttia:

 1. Minulla jääkin messut tänä vuonna käymättä. Perjantaina töissä, lauantaina koulutuspäivä ja sunnuntaina ei vaan jaksa. Mukava kuitenkin nähdä kuvia messuilta. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, että kerroit messukäynnistä. Muutama vuosi sitten olin tilausbussilla tuolla. Ei ollut parkkiongelmia, mutta valtavan yleisömäärän vuoksi ei päässyt lähellekään tuotteita ja esityksiä katsomaan.
  Kunpa olisikin Sinelli lähellä. Sieltä löytyy hyvin askartelutarvikkeita.

  VastaaPoista
 3. Hieno messukooste! Messuilla käyminen on kyllä kivaa, kun on niin paljon katseltavaa, saa ideoita, tehdä ostoksia. Minulta jäi tänä vuonna messut käymättä, kun just yhtä aikaa muita menoja. Ensi vuonna sitten.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kun veit meidät messumatkalle, johon ei muuten pääse! Itse olen kerran käynyt vuosia sitten Tampereella noilla messuilla, ja onhan siellä paljon mielenkiintoista. Olisin minäkin varmaan juuri nuo askarteluosastot kohnannut läpi tarkimmin.

  VastaaPoista
 5. Viime syksynä olin messuilla ja nyt en lähteny. Mukava on käyvä siellä. Hyviä ostoksia oot tehny.

  VastaaPoista
 6. Sinä olet kuvannut noita upeita metallitöitäkin! Niitä minäkin ihailin. Ja nuo anime (?) hahmot oli myös upeita. kaikkialla oli niin paljon ihmisiä, että kuviakin oli vaikea ottaa.
  Ihailin myös noita tuftaushuulia! olen yrittänyt opetella tuftausta, mutta se on ihan hirveän vaikeaa. Taidan antaa kaikki siihen liittyvät vermeet äidille, jos hänellä riittäisi siihen kärsivällisyys.
  Tänään oli ihan valtavan liukkaat autotiet koko päivän!

  VastaaPoista