keskiviikko 30. marraskuuta 2022

Marraskuu on mennyt...

 Marraskuu on mennyt maristessa harmaudesta, nyt sitten alkaa olla liukastakin. Polkupyörän siirrän parvekkeelle, jotta ei sen tarvitsisi edellisten talvien tapaan seisoa jäätyneessä vesilammikossa. Täytyy vaan sitten kävellä kauppareissut, ei voi mitään. Nastakengät on mulla, mutta pitää myös irroitettavat nasta-pohjalliset ehkä hankkia, kun on nastojen kanssa keljumaista kävellä kaupassa sisällä.

Pitää alkaa miettiä jotain jouluista kuvaa tännekin blogipostauksiin, ei taida olla intoa tehdä joulukalentereitakaan enää. 

Kuvasin joku päivä sitten pikkukuusen tuolla kävelyreitin varrella, isompaa pitää sitten mennä katsomaan kaupunkiin. (valoja ei tuossa kuusessa ollut, vaan ite laitoin ne kuvaan :)

Tänä vuonna päätin tehdä joulukortteja ja viedä ne keräykseen jaettavaksi. On ollut säilytyksessä jotain tarvikkeita vuosikausia, mutta piti vielä ostaa lisääkin. Laitan kuvia sitten myöhemmin niistä. Oli jotenkin nihkeää niidenkin valmistuminen. Mutta pakko sekin tehdä, kun on vielävä ne jo hyvissä ajoin jaettavaksi. Sitten on aikaa tehdä jokunen postissa lähetettävä kortti vielä.

On tapana ollut tehdä kuukauden lopussa kollaasi, ja nyt se onkin aika tylsä ja harmaa...

Kuun alussa kukki valkea marraskuun kaktus ja kukki vielä parvekkeella krassia ja kehäkukkia alkukuusta- Nyt ovat jo rupsahtaneet ja on ne raivattava pois, joku päivä pitäisi siihenkin tormistautua.

Leivoin kolme kertaa ja vain kolmena päivänä marraskuussa oli aurinkoista keliä. Alkaa olla tarvetta aurinkoon. 
Vain kerran käytiin ravintolassa ja yhtenä päivänä tuli vuosi lisää ja söin kääretorttua. Ehkä paras päivä oli se kun kävin kässämessuilla. 
Kävellyt olen joka päivä ja vielä toissapäivään asti kulkenut pyörällä kaupassa, mutta nyt kun on lunta ja liukkautta, en enää pyöräile. Kuntosalilla kävin vain 7 kertaa...
Kuvien ottaminen on vähentynyt, kun ei näytä olevan mitään kuvattavaa. Olen miettinyt että otan samasta kohtaa kuvan joka viikko tms. Eipä voi olla muuta muutosta kuin lumen lisääntyminen tai vähentyminen...

Sitten kirjavinkki, näin jostain nettilehdestä esikoiskirjailijan kirjasta vinkin ja kas..oli täälläkin kirjastossa ja varasin sen sunnuntaina, niin sain jo maanantaina sen. IHME.
 

Ihan vähän aloitin jo, tämä kertoo 1930- luvun keuhkotautiparantolan tapahtumista Kontioniemestä Joensuun läheltä. Kertojina ovat äiti ja tytär, jotka kertovat omista tuntemuksistaan ja muistoistaan. 

Kun aloitin apuhoitajakoulun, olin tuolla entisessä parantolassa työharjoittelussa. Siellä oli silloin Keskussairaalan osastoja, taisin olla sisätautien jaksolla siellä. Niinpä kiinnostaa ehdottomasti lukea kirja, ja alkulehtien perusteella on teksti sellaista jota on mukava lukea. Sitten lisää kun olen lukenut...

🎄🎍Hyvää joulukuun alkua teille kaikille!🎄

14 kommenttia:

 1. Kässämessuilla oli varmasti mielenkiintoista katsottavaa.
  Minäkin leivoin kolme kertaa marraskuussa😉
  Kirja siivittää sinut opiskeluaikojen maailmaan. Hyvää alkavaa joulukuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, vähän liikaakin, Kaikkea. Mutta olihan piristävää.
   Oikeastaa kun olen lukenut tuota kirjaa, se vie enemmän siihen talvisodan alkuaikaan ja sitten sen jälkeiseen aikaan. Mielenkiintoinen kirja, tänään meinaan lukea sen loppuun asti.

   Poista
 2. Marraskuusta selvittiin. Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Pitää miettiä miten sen joulun aikoisi viettää.

   Poista
 3. Marraskuu meni todella nopeasti kuten aika menee muutenkin ja nyt ollaankin jo joulukuussa :) - ihanaa joulun odotusta sinulle !

  VastaaPoista
 4. Kaunis yläpalkki. Kontioniemen parantolasta, jotkut ovat kertoneet, ajoilta, kun keuhkotauti oli yleinen. Anoppini esimerkiksi oli viettänyt siellä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aion vaihtaa jo kuvan. Ei ole oikein tätä aikaa enää tuo maisema.
   On ollut mielenkiintoinen kirja (ja ns.pehmytkantinen). Siihen aikaan josta kirja kertoo oli tuberkuloosi vakava sairaus, ennenkuin rokotukset alkoi vaikuttaa ja tuli siihen lääkkeitä.

   Poista
 5. Upeita kuvia marraskuulta. Meillä on ollut mustaharmaan pilvistä koko marraskuun, ja ei ole tehnyt mieli valokuvia ottaa. Nyt pikkuhiljaa Pielinen jäätyy, ja odotan, että pääsisin jäälle. Viimeviikolla kaksi pikkupoikaa oli jo mennyt luistelemaan ohuelle jäälle. Onneksi joku soitti hätäkeskukseen ja pojat pääsivät kuivina kotiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luin noista pojista. Kyllä sinne jäälle on hinku mennä. Täällä on vasta "variksen kestävä" ohut jää :) Vaikealta on tämä harmaus (pimeys) tuntunut, edellisinä vuosina on ollut valoisampia päiviä enemmän, väitän niin ainakin.

   Poista
 6. Noppiisti aika männöö. Mukavoo joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vanhenee, niin aika juoksee kun ite ei. Kiitos samoin sinne teille!

   Poista
 7. Ei ollenkaan harmaa ja ankea tuo marraskuun kuvakollaasi! Monenlaista olet ehtinyt marraskuussa, eikä aina ole tärkeää tehdä kaikkea samoin kuin aiemmin. Hyvää toista adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää 2.adventtia ja joulukuun jatkoa!

   Poista