sunnuntai 11. joulukuuta 2022

Tervehdys

 Tervehdys taas teille jotka satutte tätä lukemaan! 

Olen ollut ihan jäässä, välillä paleltaa ja kun laittaa päälle vaatetta lisää- tulee hiki. En tiedä mikä lienee vikana. Ainakin väänsin huoneen patteria vähän isommalle ja otin kukkani patterin päätä paistumasta, koska tilaa on vähän olen niitä siinä pitänyt. 
 
On ollut niin pimeitä päiviä, että viherkasvitkin kääntyy ikkunaan päin ja näyttävät venyvän ottamaan kiinni vähäisistä valon rippeistä. Avaan niille toiveikkaana sälekaihtimet aamuisin, jos joku ripaus valoa tulisi enemmän. Joku lamppu valaisee niitä sitten illalla, mutta ei niitä ole tarpeeksi.

Pimeitä kuvia olen vain saanut kun kävelen tuolla joka päivä ainakin pari kertaa, lumessa tarvon, koska eihän niitä kukaan nyt ehdi aurailla. Eikä silloin ole liukasta onneksi.  Aika hyvin on nyt tässä ennen tätä lumisadetta kyllä hiekoitettu tai soritettu kävelyteitä. 
Eilen alkoi lumisade ja on se vähän valoisampi maisema.
 
eilen illalla

 Eilen kuvasin kauppaan mennessä lumisia kukkia, kun ei muutakaan ole kuvattavaa.

Nuo ovat "kultapalloja". Järvi lainehtii vielä vapaana.
 

Sitten laitoin yhteen seuraavia, koska en osaa kaikkien nimiä varmaksi sanoa. Ainakin siankärsämöt kerää kivasti lunta päällensä. Saunakukkaa taitaa olla tuo vasemmanpuoleinen.

Ostin eilen lopultakin amarylliksen, kun oli aika vähän ostettavaa ja mahtui reppuun. Se näyttää vielä niin oudolta etten laita kuvia. Kännykässä melkein säikähtää harmaiden kuvien välissä sitä punaista suojapaperia. 

Tänä aamuna sai kyllä kahlata lumessa, kun taas sain lähdettyä kävelylle. Vain koirien ulkoiluttajia on liikkeellä yleensä. Mie otin kävelysauvat ekaa kertaa pitkästä aikaa pois kaapista mukaan..

Kuuset on kyllä kauniita lumen peitossa.

Tammi ei luovuta lehtiään helposti

Kohtapa voi tulla sähkökatkoja ihan lumenkin takia.

Otin lopultakin itseäni niskasta kiinni ja sain tehtyä muutaman joulukortin, jotka pitää nyt viedä postiin.  
Ja Pitäisi alkaa tehdä piparitaikinaa tai muuta leivonnaista joulua varten. Nihkeää on..

Toivottavasti siellä teillä sujuu kaikki paremmin!

6 kommenttia:

  1. Kevät tuntuu olevan niin kaukana... Nyt on vaan porskutettava läpi tää pimeä ja luminen aika. Minulla on joulukortit tehty ja kirjoitettu, vaan ei vielä lähtetty. Mitään muuta en sitten olekaan joulun eteen tehnyt, vaikka tuntuu että jotain varmaan pitäisi.. Ainakin pitäisi tehdä joku suunnitelma siitä, mitä pitäisi tehdä ;)

    VastaaPoista
  2. Tammenlehdet näyttävät hauskoilta väriläiskiltä valkoisessa luonnossa. Nyt on harmaata ja pimeätä. Kohta alkaa päivät pitenemään. Toivottavasti sitä ennen aurinkokin näkyy.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Hienoja maisemia on sielläkin, niin kuin varmaan lähes joka puolella nyt kun on tullut lunta. Ai että nautin lumesta ja kirkkaasta auringonpaisteesta, mutta myös aamun ja alkuillan hämärästä. En ollenkaan kaipaa päivien pidentymistä vielä.
    Ihanaa joulunalusaikaa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Just sain laitettua kauemmas lähtevät kortit punaiseen kuoreen. Tähän naapurustoon jaetaan ohikulkiessa.
    Amaryllikset aukeaa kohta, valkoinen ja toinen on punainen.
    Eipä ihmeempiä valmisteluja ole tehty.

    VastaaPoista
  5. Kauniita kuvia taas. Minähän tykkään talvesta ja lumesta ja pakkasesta, joten ei tässä hassummin mene.

    VastaaPoista
  6. Kauniita kuvia olet ottanut. Jotenkin mustavalkeaa kauneutta on tämä kaamos aika. Meillä hämärässä on linnuilla 6 tuntia aikaa käydä lintulaudalla syömässä ennen pimeän tuloa (Nurmeksessa). Me ollaan ukon kanssa jo vaivuttu horrokseen. Päivikset (parituntia) on pakko nukkua joka päivä

    VastaaPoista