sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Viikko mennyt ja joulu on jo ovella

On taas viikko vierähtänyt, enkä ole muistanutkaan blogia. Enkä juuri muutakaan ole saanut aikaiseksi. Paitsi muutin sohvatyynyihin joulupäälliset ja siivosin ja imuroin tään huoneen.

Päivät menee nopeasti ja tuntuu kuin joulukin olisi jo ohi. Eikä ole mitään valmisteltu muuta, paitsi yhden kakun ja pipareita tein pienen määrän.

Tänään taas heräsin klo 4, kuten muutamana muunakin aamuna, eikä nukuta. Sitten juon kahvin ja menen uudelleen sänkyyn. Sitten heräsin vasta klo 9. Olen nyhjöttänyt sohvalla sitten tänne asti. Outoa kun pakkanen on laskenut jo -0:aan.

Eilen oli aivan loistava liikunta keli, kävelytin sauvoja monta kertaa jo ennenpuolta päivää. 

Aivan hullaanun tuosta auringon valosta.

Voin kyllä sanoa, että kannattaa piparitaikina tehdä itse, Aivan erimakuisia oli omatekemät, kun vertaa kaupan taikinasta tehtyihin.

Tuon kakun ohjeen mukaan tein nyt ekaa kertaa, oli isompi ja monimutkaisempi taikina kuin mitä ennen olen tehnyt rommisuklaakaakkua. Laitoin pakkaseen ja nuo muffinsivuokissa oli ylijäämä taikinaa, niin sai maistella. Enpä taida toista kertaa tehdä.

Viikon varrelta otettuja kuvia tähän sitten tulee...

12.12. järvi lainehtii vielä 

Punatulkkuja 12.12. 

Hienoa kun oli muutamana päivänä aurikoisempaa keliä
15.12. torstaina

Perjantaina ostin uuden kalenterin ensi vuodeksi.
Se nyt on aika pieni (9,4 cm x 14,5 cm) ja valitettavasti ulkolainen, mutta en nyt isoa halunnutkaan. Eikä tässä kaupassa nyt ollut valikoimassa sopivampaakaan. On vuosinäkymä ja kuukausittainen aukeama, josta tykkään nyt, kun sitä ei ole ennen ollut. Luulenpa että viikkoaukeamaan saan kirjoitettua tarpeelliset. Lopussa on tyhjiä lehtiä 23 kpl, jonne voi kirjoittaa lisää.
Paperi on kellertävää ja tukevaa, ei näy kirjoitukset läpi.

Minähän tilasin liitosta heidän kalenterinsa, mutta sitä ei tullutkaan, tuli vain tyhjä kirje. Pahoitin mieleni ja valvoin taas yön, mutta sitten tasaannuin, enkä lähettänyt äkäistä viestiä. En nyt enää tarvitse liiton informaatioita, irtisanon kuitenkin eläkeläisjäsenyyteni nyt. Silläkin rahalla saan useamman lehden tai kalenterin valita itse.

16.12. oli sumuinen päivä, ja jäätä järvessä

17.2. perjantaina eli eilen jo näin ihmisiä jäällä, ei onneksi ihan tuolla syvempänä. Nuo tummat kohdat on jotain halkeamia. Vähän kylmäsi nähdä kävelijöitä  jäällä. En tiedä mikä vetää jäälle niitä.

Nyt kun sunnuntaina klo 12,30 katsoin ulos, sataa lunta isoina hiutaleina. 
Vaihdoin lakanat ja pesin ne, nyt pitää levitellä kuivumaan. Huoneessa onkin vain 10 % ilman kosteus, joten tarvitsisi kostutusta. 
Kunhan söisin jotain, ja heräisin taas ennenkuin päivä pimenee, niin uloshan sitä on lähdettävä.

Hyvää Joulun odotuksen aikaa!


8 kommenttia:

  1. Hyvää Joulun odotusta sinullekin 🎄
    Olen leiponu vaan torttuja ja nekin syöty sitä mukaa. Pipareita en ole leiponut vuosiin. Valmistaikinoita ei voi käyttää koska en voi syödä joulumausteita.

    VastaaPoista
  2. Väität, ettet ole saanut juuri mitään aikaan, mutta ei tuo postauksesi mukaan paikkaansa pidä - olet ollut varsin ahkera koko viikon, siis hatunnosto sille! Auringolla on kyllä ihmeellinen vaikutus: aina silloin tekee mieli ulkoilla, kun aurinko paistaa.
    Mukavaa ja leppoisaa joulunalusviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Olisiko liiton kalenteri vahingossa jäänyt pois tai pudonnut kuoresta, miksi ihmeessä laittaisivat tyhjän kuoren muuten tulemaan? Kannattaa kysellä perään, kun kerran se etu kuuluu sinulle. Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  4. Minä en tee virallisia joulupipareita tein wilhelmiinoja yhden satsin ja se riittää pipareiksi ja pieniä taatelikakkuja .Torttuja olen myös tehnyt mutta ne on syöty sitä mukaa . Minä olen eläkkeellä mutta pidin liiton edut .Meillä ei siitä tarvitse maksaa mitään .Kalenteria ei tosin enää jaeta mutta en sitä koskaan käyttänytkään. Mutta muita pikkujouluja ja liiton mökkejä voi edelleen saada.

    VastaaPoista
  5. Ihania nuo siniset järvikuvat. Minä en ole kovin innokas menemään jäälle ennenkuin on satavarma, että se kestää.

    VastaaPoista
  6. Heh. Ihan samanlaisesta tunteesta kirjoitin itsekin. Ihan kuin joulu tosiaan olisi jo tullut ja mennyt, vaikka on vasta edessäpäin.
    Minkäänlaista joulufiilistä ei ole ja se tavallaan vähän surettaakin, mutta toisaalta taas ei. Väkisin ei voi jouluihmiseksi muuttua ja luulen, että syynä on nyt tämä yleinen tilanne kaikkine hinnannousuineen, sähkönsäästöineen ja muineen. Jokainen niistä omiaan latistamaan mistään "ylimääräisestä" tunnelmointia.

    Kauniita kuvia jälleen. Ja kiva kuulla, että olet ulkoillut paljon.

    VastaaPoista
  7. Hienoja talvisia kuvia sinulla, kun tulimme Joensuusta, niin huomasin että täällä on paljon vähempi lunta, Joensuussa oli kuin ennen vanhaan lapsuudessa se talvi, tosi paljon lunta. On se mukavaa eläkkeellä, kun saa klo 4 nousta ylös, keittää kahvit ja mennä uudestaan nukkumaan.
    Olimme kuukauden Joensuussa anoppia 92v. hoitamassa, nyt sit ei enää tule kotiin, kun ei pysty yksin asumaan, kyllä sitä kaipasikin jo tulla kotiin omaan sänkyyn ja jouluvalmisteluihin, en tosin tee pipareita, enkä torttuja, laatikotkin ostan, joka joulu teen kyllä kotikaljan, täytekakun, karjalanpaistin, rosollin, ja kinkku pitää paistaa.
    Uudet kalenterit käyn hakemassa lukko liikkeestä, ja kyllä niitä ilmaisiakin on tullut monta kpl.todella kauniskin luonto aiheinen, en koskaan osta kalenteria.
    Hyvää joulua ja uutta-vuotta 2023 !

    VastaaPoista
  8. Ihanaa jouluista tunnelmaa.
    Hyvää Joulua Sinulle ja kaikkea hyvää vuoteen 2023 ❤️

    VastaaPoista