sunnuntai 4. joulukuuta 2022

Joulukuu alkoi

Joulukun ensimmäinen pätkäviikko alkaa olla ohi. Sain käytyä bussilla keskustassa ja vein tekemiäni joulukortteja keräyspisteeseen ja sain haahuiltua keskustassa ja katselin vähän kaupunkia.Senverran valoisaa oli, etten saanut kuvattua Hämeenkadun valoja eikä kunnolla ollut vielä joulutorikaan auki. 
Vaatii vielä uuden käynnin ja vielä pimeämmällä...
Entisenlaiselta se muuten näytti.
Kävelin siellä ja huomasin miten helppoa oli liikkuminen kun ainakin osa kaduista oli lämmitettyjä kai, eikä ollut liukasta. Etsin ruokapaikkaa, Sokoksella olen ennen käynyt, mutta nyt näytti siellä olevan ruokapaikat kiinni, paitsi uusi kahvila, joka oli aika täynnä. Jonnekin teki mieli mennä, missä en ollut ennen käynyt ja erehdyin sitten aika vasta avattuun paikkaan, mutta eipä ollut se oikein hyvä, vaikka mahan sain kyllä täyteen pannupitsoista. En kuitenkaan moiti julkisesti, koska erilaisia makuja ja mielipiteitä on kaikilla. Siellä oli 6 muuta asiakasta, joten...hmm.
Kävin sitten katsomassa vasta avatun laajennuksen Tokmannilla, onpa nyt lääniä myydä tavaraa. Ostin irroitettavat nasta-läpyskät kenkiin. Kun ne vaan saa laitettua, niin kyllä kelpaa kävellä, ei tarvi liukastella. Pitää vaan keksiä miten pääsee ulos, koska ei niillä viiti kävellä käytävällä, eikä portaissa.

Lunta ei tänne ole tullut vielä paljoakaan, muutama sentti.

Ensimmäinen variksenkestävä jääpeite oli tullut osaan järven lahtea, huvitti vähän kun hekin ovat ensimmäisenä jäätä kokeilemassa

On täällä Nyt ainakin aika kiitettävästi nuo kävelytiet soritettu, karkealla murskeella. Oli tänä aamuna hyvä kävellä ilman jääpiikejäkin kengissä.
 

Ulkona ei ole mitään kuvattavaa, vaikka pitää vähän kuitenkin kuvata, dokumentoida, millainen ilma on. Se ei ole ihan noin valoisa miltä kuva näyttää.


Piti katsoa vanhoista kalentereista onko näin pimeää ollut ennen. Ei ole, vaan on jonakin päivänä ollut aurinkoakin ennen tähän aikaan. Ja olen asunut katujen varrella, joissa on olleet katuvalot. Nyt ei ole katuvaloja näkyvissä ikkunoiden edessä. Se pimentää asuntoakin. Mutta eipähän liikenne melua ole tässä.

 Eilen etsin ja laittelin vähän kynttilöitä esille ja laitoin parvekkeellekin ledvalo ketjun. 
On monia patterilla toimivia kynttilöitä varastossa, ei tarvitse ostaa,no paristoja kyllä muutamia puuttuu. Tavallisia kynttilöitä en voi polttaa, savun takia. Ei vaan voi sisällä. Yksi kynttilä on ollut jo vuosia, se kyllä pitäisi saada vois, ehkä sen voisi koettaa polttaa parvekkeella.

Hyvää II adventtisunnuntain jatkoa!


4 kommenttia:

  1. Hauskasti sanottu: variksenkestävä jääpeite! Kunpa ihmiset nyt ymmärtäisivät, ettei vielä ole lainkaan kiire jäillä kävelemään.
    Minustakin viime aikoina on ollut tavattoman pimeää. Aurinkoa ei ole pahemmin näkynyt ja taivas on aina pilvessä. Siitä se varmaan johtuu. Vaan ei tässä enää kauaa kestä, kun päivät alkavat taas pitenemään.
    Hyvää sunnuntai-iltaa sinulle ja pian myös Hyvää Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tänään kyllä tuon auringonvalon puuteen sai korjattua, kun paistoi sen vähän aikaa mitä oli päivänvaloa. Teki hyvää kyllä katsella valoa!
      Itseäkin huvitti kun varikset olivat tänäänkin jäällä, jota oli tullut lisää, kun oli vähän enemmän pakkasta.

      Poista
  2. On kyllä harmaata. Onneksi kohta valo ei enää vähene ja alkaa kevään odotus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään saatiin nauttia valosta sitten. Kyllä piristi. Vielä pari viikkoa päivät lyhenee ja sitten ne alkaa minuutti minuutilta pidentyä. Tuntuu että muina vuosina talvella on ollut jokunen aurinkoinen päivä enemmän.

      Poista