keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Korkista "susi"?

 Siinä se taas tämä tammikuu menee hissukseen, vaikka kelit on mitä on. Laitoin viime vuotisia kuvia uudelle muistitikulle "varastoon" niin katsoin millanen tammikuu oli vuosi sitten. Vaikutti ainakin kuvien perusteella, että aurinkoa oli näkynyt enemmän ja lunta oli ollut enemmän viime tammikuussa. Nyt on ollut harmautta enemmän, ainakaan ei maisemissa tässä asuinpaikassa ole tammikuussa kehumista ollut. Kuvia ei tule otettua kun ei ole kuvattavaa.

Olen taas opetellut yksin oloa ja selvitellyt pyykkivuoren ja sainpa vaihdettua kukkahyllyn pois ikkunan edestä ja kukille vähän valoja. Ei loista viherkasvitkaan enää. Pari pientä alkua viskasin kompostiin ja vielä joku on tarkkailun alla, kannattaako säilyttää.
Toistaiseksi mun kolme valkeaa pelargonia on vielä vihreänä ja se kaupasta ostettu punainen on tarkkailussa, yksi vihreä lehti ja varsi. Kerran sain vietyä sellaisen talven yli, saa nähdä nyt. 

Viikonloppuna piti ihan pakottaa ittensä ulos, kun oli kamala viima ja räntä/vesisade. Kastui täysin, kun ei tule sitä sateenvarjoa kannettua. Kuitenkin kerran sain käveltyä ilman nastakenkiä ja olipa kevyttä mennä talvikengillä. Eilen koetin lähteä, mutta piti kääntyä takaisin vaihtamaan nastakengät, oli senverran jäätyneet tiet. Illalla alkoi sataa lunta ja nyt on tiet lumessa taas, kaupassa meinaan lähteä tänään käymään. Alkaa jo risoa nämä liukkaat kelit. 

Katsoin parvekkeelta niin eipä tuolla näytä aurinkoa olevan vaikka vähän näkyi sinistä taivasta tästä läppärin äärestä katsottuna.

Ostin tässä yhtenä päivänä mehutölkin, ja siinä taisi olla sellainen uuden direktiivin :)) mukainen tölkin korkki...?

Kyllähän se sen ensimmäisen kerran aukesi. Mutta eilen ajattelin ottaa toisen kerran, niin eipä enää auennutkaan. Sitten sitä kierittelin, että mikähän jippo siinä on, niin irtosi koko hökötys purkista. Onpa kiva uudistus, jos tämä ei nyt mun omasta tyhmyydestä johdu :D  Siinä sitä ehkä muutama miljoona on mennyt koneinvestointeihin tuonkin uudistuksen takia, grrrr... mukava kun korkki pysyy purkissa????

Kaadan mehun sitten toiseen pulloon jossa on normaali korkki. 

Illalla aloitin uuden kirjan taas vaihteeksi, se kertoo Tukholmassa asuvan Emman elämästä. Hänellä on kammo koko joulukuuta kohtaan. 
Kiva... vaihteeksi ruotsalainen kirjailija, jota en ole ennen lukenut.
Hyvää tammikuun jatkoa!

8 kommenttia:

 1. Näin jo mielessäni, että väkersit jostain korkista suden, mutta sehän olikin näköjään susi jo syntyessään ;D Mieti, mikä prosessi on ollut tuon korkin suunnittelijalla ;)
  Kivoja lukuhetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Juuri pari tuntia sitten ihmeteltiin porukalla, miksi mm. maitotölkkeihin piti muovikorkki laittaa. Helpompi niitä kartonkisia kolmioita oli avata. Edesmennyt äitini tarvitsi lisäapuja saadakseen maitotölkin muovikorkin auki nivelrikkoisilla sormillaan. Ja nyt sitten on kehitetty muovikorkista uusi versio, joka ei toimi sekään.
  Meillä pilkahti tänään aurinko ehkä vartin verran. Kyllä se siellä taivaalla on, kunhan nyt aikansa piilottelee. Olehan varovainen kävelylenkillä. Taitaa taas mennä pakkasen puolelle eli liukkautta riittää.

  VastaaPoista
 3. Nyt sää meni hyvin ikäväksi. Liukasta ja loskaista. Toivottavasti loppukuu olisi jo parempi.

  VastaaPoista
 4. Monimutkaisen näköinen tuo korkki.
  Minä tykkään kyllä maitopurkkien muovikorkeista, maito pysyy suljetussa tilassa, eikä basillit leviä.

  VastaaPoista
 5. Uudistukset tuntuu menevän usein pieleen, ainakin aluksi. Jospa nuokin korkit paranevat ajan mittaan.

  VastaaPoista
 6. Samoissa keleissä täällä mennään nastakengät on pysynyt tiukasti jalassa . Kävelenkkejä en ole tehnyt pitkään aikaan mutta kaupoissa tulee joskus päivällä käytyä . Kasteletko minkä verran kukkia talvella minä kastelen harvakseen?
  Huonoa on kyllä saada kerrostalossa tai muussakin missä on kuivaa ja kuumaa talvella mitään sisäkukkaa oikein viihtymään . Nyt vaan odotellaan kevättä että saataisiin edes nastakengät heitettyä pois .Kivaa viikonloppua .😊

  VastaaPoista
 7. Minulla on aina ongelmia kaikenlaisten korkkien kanssa- saa nähdä miten tuollaisten uutuuksien kanssa käy.
  Toivottavasti siellä kelit paranevat, että pystyy enemmän ulkoilemaan. Jos voisin, lähettäisin täältä etelästä aurinkoa sinne teillekin harmauden keskelle!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Hirveen liukasta on, ilman nastoja en liiku yhtään. Talvi on vaativaa aikaa huonekasveille, meinaa aina kastella liikaa.
  Korkkiuudistus ei mene mun järkeen!

  VastaaPoista