tiistai 31. tammikuuta 2023

Tammikuusta

 Tervehdys taas! 

Kylläpä tämäkin pitkä kuukausi tuli joskus loppuunsa. Tammikuu on ollut aina niin jumittava kuukausi ihan niin pitkään kuin muistan. Jotenkin nyt on ollut vielä enemmän...en löydä sopivaa sanaa sille, mutta eihän tässä oikeasti ole ollut mitään hätääkään. Ihan normaalisti tämä on mennyt, mitä nyt on ollut järjettömiä liukkauksia. 

 Kerran jopa kemahdin pitkälleni, vaikka oli nastakengät ja sauvatkin mukana. Eikä ehtinyt miettiä miten kaatuu, vaan se sujui ihan lonkalta. Kaikeksi onneksi ei tullut mustelmaakaan, eikä kännykkä särkynyt, vaikka se oli siinä taskussa mikä meni alimmaiseksi. Tuossa ylläolevassa kohdassa jo osasin varoa ja sai kuljeskella tuolla puiston puolellakin. 

Nyt on ollut parikin aurinkoisempaa päivää. Kun en ole nukkunut iltayöstä, niin jo alkaa olla valoisaa kun lopulta kömmin sängystä joskus ennen klo 9ää. Aloin pitää "kirjaa" myös nukkumisesta, siis nukunko ilta-, keski- vai aamuyöstä, vai aamusta. 

Väillä sataa luntakin
Välillä on hyvinkin synkkää lumituiskua ollut.

Muuta tilastoa on kertynyt tästäkin kuukaudesta. Kävelyä joka päivä enemmän tai vähemmän, kuntosalia 9 kertaa, ulkona syömässä alkukuulla 3 kertaa, leivoin kolmesti. Sulatin pakastimen (kun ei enää laatikot auenneet, oli pakko)ja siivosin jääkaapinkin. Normaalit siivouksetkin laitan ylös ja kaikki muutkin asiat, jotta muistan esim mitä olen syönyt (että olen syönyt muutakin kuin leipää). Muisti on lyhyt...

Ensimmäiset tulppaanit ostin myös viime viikolla, eivät olleet kummoiset, mutta aika halvat olivat. Nyt pitää alkaa ostaa jotain piristävääkin, koska voi olla että on edellisistä tulpuista jo yli puoli vuotta reilusti.

Tänään oli taas aurinkoinen päivä, mutta ei ole enää mitään kuvattavaa tuolla kulkiessa nähnyt. Jotenkin olen jo kyllästynyt tähänkin asuinpaikkaan, en tiedä miten minä tässä viihdyn enää pitkään. Tai sitten pitäisi keksiä jotain uutta, esim matkustelua yms.
Aurinkokin jää tuonne matalalle kerrostalojen taakse. Nuokin talot ovat rakenteilla. En oikein tajua miksi joku ostaa täältä asuntoja, en ostais täältä jos saisin lottovoiton.
Iltaruskoa
En nyt tee kollasia ainakaan tämän kuun kuvista, kun ei itseäkään kiinnosta!
Otin kuvan tekemästäni kollaasista ihan tavalliseen vihkoon, lehdistä leikatuista kuvista ja muista tähän kuuhun sopivista kuvista liimailen. On siinä osa viinipullon etikettiäkin, koska mulla on ollut tapana ostaa viinipullo tammikuussa, koska en juo viiniä muina kuukausina ja olen "vastarannan kiiski" siinäkin ollut etten vietä tipatonta tammikuuta. Nyt se tuli juotua neljän hengen kanssa, joten eipä tullut kuin tippa jokaiselle.

 

 

Oikein hyvää helmikuun alkua teille kaikille!


10 kommenttia:

 1. Onneksi selvisit kaatumisesta vammoitta! Minun mielestäni tammikuu, niin kuin nykyään kaikki kuukaudet meni taas äkkiä. Ja meillä vietettiin tipatonta, joten huomenna syödään hiukan paremmin ja ruokajuomaksi otetaan viiniä.
  Mukavaa kevättalven jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Nykyään kun katsoo vaikka tv ohjelmia, niin monissa juodaan koko ajan. Esim tämä kotimainen arki iltoina tuleva ohjelma.
   Meillä ei ole mitään sellaista tapaa ollut, että lipitettäisi viinejä vähän väliä. Ei ole sellaisia porukoita joissa kävisi hienosti syömässä, vaikka voisihan sekin olla mukavaa, riippuu porukasta. Olin varmaan yli 50 vuotias kun ekaa kertaa jossain tilaisuudessa maistelin punaviiniä, eikä se ollut yhtään hyvääkään. :D

   Poista
 2. Oi miten hieno leikekollaasi! Väriä ja iloa pullollaan.
  Minusta tammikuu meni tosi nopeasti, vaikka muut ovatkin eri mieltä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikein paljon onnea, sulla olikin jotain ihan uutta odoteltavaa tammikuussa.

   Poista
 3. Tuo tiehän on kuin luistinrata. Hyvä, että ei käynyt pahemmin kaatuessasi.
  Minä en uskalla mennä kahden keinolonkan kanssa ollenkaan lenkille talvella, koska luistimilla täälläkin selviäisi paremmin.
  Ratkaisin ongelman ja hankin kävely/juoksumaton. Voin kyllä suositella, koska ainakin minä muuten istun ja neulon päivät. Kesällä on tietenkin hyvä mennä ulos, mutta on turvallinen tapa talvella harrastaa kävelyä. Korvakuulokkeisiin vaan kunnon hevimusiikkia soimaan ja menoksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mennyt roskapostiin tämä kommentti! Niitä löytää sieltä usein.
   Kyllä se on varottava tuolla kulkiessa. Kyllä niin paljon keltuttaa jos joku paikka menee rikki. Liukastua voi vaikka olis soraakin, saati jos sitä ei ole.
   Onkin hyvä sellainen juoksumatto. Meillä oli joskus kuntopyörä, mutta lopulta se jäi vaatetelineeksi. Nyt on niin pieni asunto ettei tarvitse niistä haaveillakaan :))
   Vois kyllä taas venytellä, kun kävin kuntosalilla tänäänkin :)

   Poista
 4. Paljon olet saanut tehtyä tammikuussa.
  Harmi, että et viihdy siinäkään asunnossa, muuttaminen on niin hankalaa.

  Minulla on pitkä tipaton, aloitin muistaakseni joskus 90-luvun puolivälissä. Ei vain alkoholi maistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain tässä vaan ois keksittävä. En tiedä muutanko mihinkään, se riippuu niin monesta asiasta ja on hankalaa ja kallista. Voihan sitä vilkuilla asuntoja jossain vaiheessa. Piristyy tämä elämä ehkä kun kevät tulee ja pääsis pyöräilemään.
   Mulle ihan sama missä kaupassa viinejä yms myydään, ei tee mieli. Ei ole mitään syytä niitä ostaa. Menneisyydessä niistä on huonoja muistoja.

   Poista
 5. Kyllä olet taas ollut ahkerana monella saralla.

  VastaaPoista