tiistai 3. tammikuuta 2023

Vuoden ensimmäinen postaus

 Hyvää tätä vuotta 2023!

Vuosi menee jo liian pitkälle laittaa tänne enää kuvia uudenvuodenpäivän auringosta.

aamupäivän kävelyllä oli tosi törkeän liukasta, kun vastaavasti oli aattona ihan kamalaa sohjoa, jossa kahlattiin olevinaan katsomaan ilotulituksia kaupungista...Ei niitä näkynyt.
Metsästä oli lumet lähes poissa, jäinen polku vaan oli jäänyt. Järvessä oli jäätä, onneksi sinne ei kukaan ollut vielä mennyt tutkimaan sen kantavuutta.

Omalta parvekkeelta näkyi nyt ensimmäistä kertaa ilotulituksia, kun jotkut ihmiset paukuttivat ihan koko illan siinä. Järjettömät määrät jätettä oli sitten niistä kerätty roskisten viereen pusseihin.

Perinteisiini on kuulunut tehdä uudeksi vuodeksi juustokakku. Niin nytkin, syöty on jo vaikka ei niin hyvin onnistunutkaan, kuten vähän kaikki muukin viime jouluna.

Vähän aloitettu

Jatketaan harjoituksia  👩👍19 kommenttia:

 1. Olipa siellä kaunista uudenvuodenpäivänä! Ja komeat ilotulituskuvat sait otettua. Itsekin yritin parvekkeelta ottaa kuvia, mutta täällä ampuivat raketteja sen verran kaukana, että en saanut yhtään kunnon kuvaa. Hyvää vuoden jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin, joku kumman "hinku" on ottaa niistä kuvia. Ei niitä sen koommin tule kuitenkaan katsottua :D

   Poista
 2. Ompa vähän lunta! Liukasta on nyt täälläkin, kävellen tai autolla.
  Minä tein jouluksi juustokakun, joista tykkään aina tosi paljon. Tällä kertaa maku ei ollut ihan mieleinen. Aina ei vaan voi onnistua näköjään. Ei edes joka kerta ;) Yleensä kyllä itse tekijänä on aina kriittisin maun suhteen, vaikka muut tykkäävät.
  Hirveän paljon noita raketteja ja paukkuja oli meidänkin lähistöllä, vaikka ennen uuttavuotta kirjoittelusta lehdissä ja somessa sai kuvan, että homma on vähenemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä viikolla tais tulla nyt 20 cm lunta lisää. Joten kyllä sitä riittää. On kyllä liukastakin.
   Mulla on se pohja aina, etten saa sitä onnistumaan. Kun pitää olla gluteeniton, enkä oikein tykkää mistään kekseistä, josta se pohja pitäis tehä. Minä vaan koetan tehdä esim sokerikakkupohjasta ja vähällä sokerilla vielä.

   Poista
 3. Samoja mietteitä täällä . Liukasta on ollut ja raketteja ampuivat ihan älyttömästi on sitä rahaa näköjään . Mies ei suostunut tulemaan ikkunaan edes katsomaan minä katselin vähän aikaa . Ajatuksia on joitakin jo vuoden kulusta meillä kun on sitä tekemistä niin paljon mökillä . Nyt kun pidetään vielä hetken taukoa niin sitten voi kääriä jo hiat . Mukavia hetkiä sinne .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On se kiva suunnittelu aloittaa mökki hommista :) Saa rauhassa suunnitella. Sitä ei ole mulla nyt, ei kai edes etsitä mökkiä tms.

   Poista
 4. Kaunista aurinkoa. Liukkaus on yleistä vuoden alussa ja muutenkin. Ihana perinne, juustokakku. Pitäisiköhän minunkin ottaa jotain perinteitä Olisko se hyvä perinne, että Koirapoika säikkyy pauketta???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä se vaan on tullut uuteen vuoteen kuulumaan tuo juustokakku. "helppohan" se on tehdä muulloinkin, jos vaan osais noudattaa ohjeita :))

   Poista
 5. Hyvää ja onnekasta uutta vuotta sinulle Emilie ♥

  VastaaPoista
 6. Juustokakku näyttä herkulliselta!
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Todella herkullisen näköinen juustokakku ja varmaan myös maistuu taivaalliselta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se meni äkkiä, olihan se aika pienikin.

   Poista
 8. On kyllä liuksta. Tekisi mieli ostaa entisajan potkuri, että pysyy pystyssä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä potkuri olis hyvä. Mulla oli siellä Joensuun seudulla asuessa aina potkuri talvella. Täällä ei ole missä pitää sitä ja kyllä nuo hiekottavat kävelupaikkoja täällä paremmin.

   Poista
 9. Hyvää tätä kuluvoo vuotta! Tuossa kylätalolla ol vuokralaiset uutenavuotena ja ampuivat raketteja. Ei mitenkään ylenpalttisesti. Siinä on pojan peltoja ympärillä, eivät raivoo rojujaan pois tietenkään. Hyvältä juustokakkusi näyttä ja varmaan maistuikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin! Ostin poikkeuksellisesti säilykemangoa päälle.
   Näkis niitä jätteitä aamulla paukuttelijoiden sitten siivota pois, jos yöllä on liian pimeää. Lumihangesta niitä kyllä löytyy sitten keväällä aina, pitkiä tikkuja yms.

   Poista
 10. Kauniita kuvia <3 Ja herkullisen näköinen juustokakku <3 Onnea ja iloa alkaneeseen uuteen vuoteen 2023!

  VastaaPoista