sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Uutuustuotteiden maistelua helmikuussa ym

 Helmikuun alku meni jo jotenkin valoisammissa oloissa. On ollut jo kaksi aurinkoista päivää.  
Aamulla jo alkaa päivät valostua jo klo 8:n jälkeen, hienoa.
 
Tulpaanini on vieläkin vanhenneet tuostakin, nyt alkaa jo terälehdet putoilla

Kävin heti ostamassa näitä suomalaisen menestysreseptikilpailun tuotteita. Edellisen kerran kun tuon kilpailun tuotteita sain, niin olivat vähissä kaupasta. Nyt oli tarjolla kaikkia, en kyllä kaikkia ostanut kerralla, eiköhän noita muita ehdi maistella myöhemminkin.
 
Suomalainen menestysreseptikilpailun voittajia v.2023 osa

Voittajan eli Mattila Bros:n annosruuat on nyt maisteltu. Olivat kyllä maukkaita, ei mun makuun tarvitse mausteita lisätä. Itellä haittaa niiden käyttöä kun ei ole mikroa, jossa lämmittää, vaan pitää keksiä muu konsti lämmittää. 
Omaan makuun oli paljon noissa, toisessa makaronia ja toisessa riisiä. No tietysti niistä voi syödä sitten parikin kertaa, jos jakaa. Minä en ole makaronin enkä pastan ystävä ollut, joten ehkä en ostaisi toista kertaa, vaikka nyhtöpossu olikin hyvää, sitä oli varsin vähän annoksessa. 
 
Sitten viikon varrella  maisteltiin myös näitä seuraavia uutuustuotteita
 
Happy Soup-linssikeitto oli valmistettu purkin ohjeen mukaan kattilassa
 
Keitto oli tasaista, se oli myös maukasta. Mausteita oli varsin reilusti laitettu, kyllä mulle maistui. Tuli vähän sellainen intialaisen ruuan fiilis, kun olen käynyt intialaisessa joskus. 
Jos vertaa hernekeittoon, niin oli paljon maukkaampaa, vaikka harvoin olen hernekeittoa syönyt koska se ei oikein sovi vatsalle. Sen vuoksi en ole ostanut saman sarjan härkäpäpu-kasviskeittoakaan. Tämä linssikeitto sopi hyvin mun vatsalle.  
Mutta tuotteessa on hiivauutetta, joten olisiko sen voinut jättää pois, sitten olisin antanut 5/5 pistettä,muuten 4/5. Voisin ostaa tätä varastoon koska säilykkeitä voi olla aina.
 
Maisteltiin myös nämä Tahinismoothiet

Näistä smoothieista tykkäsin enemmän mango-passion mausta heti, mutta kyllä muutaman kulauksen jälkeen omena-inkiväärikin maistui, mutta siinähän oli inkivääri ja sitruuna tekemässä vähän kirpeyttä. (Näitä oli useampi henkilö maistamassa, joten en tietenkään kaikkea syönyt itse :)
Tahini ei ole mulle erityisen tuttu ruoka-aine, joten ihan kiva tässä oli sitä maistella, eikä se siinä varmaan paljon ollut makuna. En muista ostaneekin koskaan tämäntapaisia tuotteita, mutta jos olisin jossain vaikka matkalla, niin nyt nämä ovat tutumpia ja  voisin ostaa uudelleen nyt maisteltuani.



3.2. kävellessä kuvasin lintuparvea naakkoja, jotka olivat syömässä nyt noita rikkaruohoina kasvavien kasvien (en nyt muista mitä ne oli) siemeniä.

Tässä on lähellä sillan alus, jonne joku vie usein leipää, isoja kasoja vaaleaa leipää. Silloin kun kuljin, ei enää leipää ollut niin maistuivat kasvien siemenet. 
En tiedä miten joku vie leipää sinne pilkottuna niin paljon, luulisi haittaeläimiäkin olevan ja jollakin liikaa leipää sitten! Tai rahaa leivän ostamiseen, en ne ole mitään tähteitä olleet.

Eilen aamulla kun heräsin ja katsoin ulos, oli kuu siinä näkyvissä. Oli pakko mennä parvekkeelle ja koettaa kuvata lasien läpi (ei lasit aukea, kun ovat jäässä) Kuuta en yleensä näe tähän asuntoon.

Olihan se eilen taivaalla päivälläkin näkyvillä, enkä usko ettei siitä saa kuvia mun kännykällä, vaan kuvaan lisää.

Mutta päivällä oli aurinkoa ja kylmää viimaa, ja jäätä

Illalla sitten olikin ihan hurjan punainen auringonlasku, lähes pelottava...


 

Päivällä myös leivoin torttua jos toistakin
 

Paistoin ruuneja ja joulutorttutaikinasta levyjä ja nautin sitten niitäkin kahvin kanssa. 
Eihän mulla ole ihan kaikkia tarpeita ohjeen mukaisiin torttuihin, esim keksinmuruja, mutta sovelsin taas ohjetta ja ihan hyviä tuli noista, kerrankin.

Tänäänhän se on vasta oikea Runebergintorttujen syöntipäivä, mutta näitä voi syödä muulloinkin :D 
 
Hyvää tätä Runebergin- ja kynttilänpäivä-sunnuntaita!

10 kommenttia:

  1. Nyt olikin monta hyvää reseptiä menestysreseptikilpailussa ja minäkin kyllä maistelen noita. Tuo voittaja kiehtoo erityisesti.
    Onpas siellä naakka poikineen. Meidän piti häätää naakat pihasta ja ukkeli rakensi pikkulinnuille ruokinta-aitaukset, joissa on avautuva katto ruokien lisäystä varten. Naakat sotkivat joka paikan. Aitauksissa on verkko, jonka läpi naakat eivät nyt pääse. Monta päivää yrittivät ongelman ratkaista ennenkuin luovuttivat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä naakoilla on aina niin suuri yhteisö, että ääntä kyllä löytyy ja ruuat katoaa äkkiä.
      Nyt on maisteltu lisää uutuustuotteita, taidan lisätä niitä tähän juttuun lisää.

      Poista
  2. Itse ostin ja maistoin Sushiketta. Hyvä maku, mutta hieman vetisempi normisushiin verrattuna. Eivätkä pysyneet koossa puikoilla syödessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei. Olen katsellut niitäkin, näytää että niitäkin on myynnissä -30% hinnalla. On aika korkea hinta niissä. Olen kuitenkin päättänyt etten niitä maistele. Harvoin olen käynyt syömässä oikeita susheja, joten ehkä jatkan sillä linjalla, jos milloin käyn. Eivät ole mulle niin haluttuja herkkuja yleensä. Enkä osaa puikoilla syödäkään :D

      Poista
  3. Meidän lähikaupassa oli myynnissä jotain menestysreseptin kalapihvejä, jotka meinasin ostaa, mutta jotenkin mua hirvittää ne pitkät tuoteselosteet, joissa on aina mukana sellaista, mistä en edes tiedä mitä se on. (Ei kuitenkaan ollut esim. bambukuitua niinkuin erään alunperin saksalaisen nimeltämainitsemattoman ketjun vegejauhe"lihoissa"). Myös suolaa on usein ihan järjettömät määrät näissä paremmissakin valmisruuissa (en siis tarkoita näitä mistä itse kirjoitat, koska en ole niitä nähnyt). Sen jälkeen täytyy loppupäivä vältellä suolaa kokonaan ja melkein seuraavakin :).

    Mutta siis ei ollut tarkoitus urputtaa, eikä missään nimessä dissata mestariresepetjä, kunhan pohdiskelin ääneen.

    Kaunis punainen taivas kuvassa ja täysikuu oli tässä joku päivä sitten ihan valtavan kokoinen. En ole ikinä ennen nähnyt semmoista. Mutta olin kyllä liikkeellä sellaisessa paikassa, jossa möllötti ihan itsekseen, eikä ollut puita tai rakennuksia edessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin olen huomannut että on näissä pitkät tuoteseloste-listat. On myös mausteita ja suolaa, joillekin ne eivät vaan sovi.
      Tänään huomasin kaupassa että oli iso allas maustettuja nyhtökaura pakkauksia, erilaisia. En tiedä tulenko koskaan ostamaan tai maistamaan niitä. Syön kauran puurona.
      Kuu on tehnyt minuun aina vaikutuksen, ehkä vieläkin vaikuttaa nukkumiseenkin. Mutta nyt se ei näy ikkunasta tähän niin en pääse kuvaamaan sitä niin usein.

      Poista
  4. Hienoa, että olet jo ehtinyt maistelemaan noita menestysreseptituotteita! Mekin seurasimme kisaa, ja viimevuotiseen tapaan on tarkoitus maistella noita kunhan kotimaahan asti täältä etelästä ehdimme. Etukäteen veikkaisin, että nuo smoothiet ovat minun makuuni eniten ja tuo linssikeitto ehkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt näitä on täällä ainakin ollut reilusti hyllyissä. Vähän on tullut tunne, että on aika vaikea aika nyt saada menekkiä uusille tuotteille, kun kaikki muutkin ruuat ovat kallistuneet ja myös muuhun meneee rahaa enemmän. en tiedä, ihan vaan musta tuntuu...

      Poista
  5. Näyttävät herkullisilta. Pitänee joskus kokeilla.
    Naakat on hienoja.

    VastaaPoista