torstai 30. marraskuuta 2023

Marraskuu on lopuillaan

 Heräsin jo aikaisin tänä yönä (klo 3) ja eikä vaan jaksa olla sängyssä. Niin tässäpä se aamu kului sitten, kun siirsin kuvia läppärille ja kopion niitä muuallekin sitten.

Eli marraskuun alkaa olla mennyttä. On ollut aika harmaata tässä kuussa, vaikka oli ehkä kolme aurinkoisempaa päivääkin. Mutta ns.päivä on lyhentyntyt ja lyhentynyt, kohta vain kaksi harmaata peräkkäin.

26.11. pakkasta ja aurinkoa näkyi

viikon 47 sukat

Taisin saada valmiiksi ehkä vain kolmet sukat tässä kuussa. Aloitin vielä yhdet, mutta taitaa enin neulontainnostus vähän laantua. On niin lyhyitä aikoja päivänvaloakin ja pitäisi siinä saada luettua kirjojakin välillä. Mutta jos tvtä katsoo, niin on kiva kyllä neuloakin jotain. 

sunnuntaina kävin katsomassa Jouluparaatia. Tässä odotettiin vasta sen alkua. Kuvasin videota, niin ei tullut kuvia otettua monia. Ihmisiä oli paljon ja torilla sytytettiin joulukuuseen valot, ja osa Joulutoria on auki. Olihan tuota vähän pakkastakin jo.

27.11. maanantaina oli myös aurinkoa näkyvillä
 Kuntosalilla tuli käytyä 7 kertaa, kuitenkin tuli pidettyä jo taukoa siitäkin koko viime viikko. Mutta tällä viikolla tuntui jo että ihan hyvä käydä taas siellä. Tauko teki hyvää. 
Kävelyt on vähentyneet niin km:ssä kuin askelissakin, mutta vuosi sitten olin kävellyt vielä paljon vähemmän, eli eipä hätää. Riippuu mihin vertaa!

Eilen oli pakkanen lauhtunut, joten sorsatkin olivat "piristyneet" uimaan enemmän.
 
Tässä kuussa sain tehtyä joulukorttejakin senverran että ehkä riittävät. Kuvia sitten lisää niistä ensi kuussa.
Marraskuu oli harmaa, muutama valopilkku oli kyllä.

Moi moi, hyvää joulukuun alkua!


8 kommenttia:

 1. Paljon on mahtunut tapahtumia marraskuulle. Tämä hämäryys ja kaamos on kiehtovaakin ja saa kuvattua upeita sinisiä hetkiä.
  Minäkään en osaa katsoa telkkaria ilman neuletta. Hurautin nyt kolmet Kainuun kukkalapaset yhteen kyytiin, mutta en ole kaikkia ehtinyt blogiini kuvata. Osaan mallin jo ulkoa, ja olin ihmeissäni, että kirjoneulekin sujui Suomen rajauutisia katsellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään eduskunnan kyselytunnilla muistutettiin tästä päivästä, mitä tapahtui 84 vuotta sitten. Mitkä olivat ihmisten tunnot silloin. Isäni oli kirjoittanut päiväkirjaa silloin, koko syksyn, kirjoittanut tapahtumia ja neuvotteluja kuka kävi junalla naapurimaassa neuvottelenmassa ja rukoillut heille onnistumista siinä. Kyllä oli silloiset tuntemukset selvillä.
   Päiväkirja loppui tähän päivään 84 v sitten. En tiedä, ehkä hän joutui lähtemään silloin jonnekin.

   Poista
  2. Hyvä kun muistutit lapasista. Luulen että mulla on noiden ohje jossain kansiossa, jostain lehdestä sen otin. Pitäisi muistaa etsiä, vaihteeksi voisi tehdä lapasia.

   Poista
 2. Hyvin olet saanut liikuttua ja salilla käytyä! Hyvä sinä! Minulla vain 4 salikertaa tällä kuulla. Nyt on tosin korona, joten taitaa jäädä tältä kuulta tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää koettaa liikkua, muuten jäykistyy sohvalle, mulla kun ei ole mitään muuta pakkoa nousta ylös :))) Tänä aamuna kun ensin nousin ennen 4ää ja kirjoittelin näitä, menin sitten klo 8 takaisin sänkyyn ja heräsin klo 10:n jälkeen. Vähän oudolta tuntui.
   Onpa keljua kun korona yllätti sinut. Sitten onkin ihan parasta levätä riittävän pitkään.

   Poista
 3. Onpa siellä ollut kauniin aurinkoista - ihana rantakuva auringonlaskusta! Paljon olet saanut aikaan marraskuussa ja ehtinyt levätäkin, mikä on tärkeintä (mun mielestä ainakin). Iloista joulukuun alkua!

  VastaaPoista