keskiviikko 8. marraskuuta 2023

Marraskuuta

 Marraskuun harmausko se jumittaa nyt kaiken. Vaikka kuinka yrittää ja haluaisi askarrella jo jotain, niin pää lyö tyhjää, eikä synny mitään kuin papereiden siirtelyä korkeintaan. Voisi kaavailla joulukorttejakin, ehkä jossain kerätään niitä vanhuksille vietäväksi. En hyvin montaa lähetä näillä postin hinnoilla nykyisin ja meni taas pois eräs ystävä tänä vuonna, jonka kanssa vaihdeltiin kortteja.

Edellisessä postauksessa oli kuvien laittaminen kuten ennenkin, nyt taas piti sallia evästeitä. Kuinkahan kauan tätä saa yleensä jatkaa koko blogiakaan.

Kesällä ajattelin että näinä harmaina päivinä voisi tehdä postauksia kesäisistä museovierailuista. Saa nyt nähdä muistanko niistä mitään enää.

Eilen kävin kirjastossa ja sumuista oli. Ja rauhallista, Hämeenpuistoa kuvasin pohjoiseen. Hämeenpuisto on myös ehdolla Tampereen yhdeksi kauneimmaksi kaduksi.
..ja etelään päin

Tänään kävin ostamassa lisää sukkalankoja ja katsoin aika pelottaviakin kuohuja, kun lasketaan liikoja vesiä yläjuoksulta Näsijärvestä Pyhäjärveen päin.

Viime yönä taas valvotti yksi ja toinen asia, niin sain luettua paksun kirjan loppuun lopultakin. Tyynykin on ollut jotenkin epäsopiva, sitä on pitänyt yöllä vaihtaa ja myntätä monta kertaa, niin kävin ostamassa uuden tyynyn taas vaihteeksi. Olisi ollut edullisia ankanhöyhen tyynyjäkin, mutta en uskaltanut ostaa, jos niistä tulee jotain pölyä, allergiaa tms. 

ONKO kukaan käyttänyt ankanhöyhentyynyjä? Onko kokemusta?

Olen neulonut ihan tavallisia perussukkia lokakuusta alkaen aika monet, jotkut meni kirpparilla kaupaksi. Neulon vieläkin lisää, tavoitteena yhdet viikossa, niin on vuoden kuluttua 52 paria. Hihhih, tuskin on, mutta on mitä on. Noita punaisia koetin tehdä erilailla mutta tuli oudonnäköiset, niin ehkä pidän niitä itse. En jaksa neuloa kuvioita, on niin pimeääkin, että noita voi neuloa melkein pimeässäkin.

Eipä muuta tälläkertaa, voi taas joku juttu unohtua, mitä meinasin kirjoittaa. Moi vaan!


15 kommenttia:

  1. Harmaalta näyttää kaupunkikuva tähän aikaan vuodesta, kuin yö ja päivä kesään verrattuna.
    Olen kokeillut ties miten montaa tyynyä, enkä vieläkään ole löytänyt mieleistä. Höyhentyyny on hetken hyvä, mutta lytistyy yön aikana ja kun sitä möyhentää, se pitää kamalaa kahinaa. Nyt käytän vähiten huonoa tyynyä, jollain pehmotäytteellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvä saada tietoja höyhentyynyistä. Nyt 2 yötä on ollut ihan hyvä tuo Jyskin 12 e maksanut keinokuitu tyyny (nyt tarjouksessa).

      Poista
  2. Minä käytän keinokuiduista tehtyjä tyynyjä. Aidot höyhenet, ankat ja muut, ovat liian pehmeitä ja kyllä valitettavasti allergiaakin saan niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tietysti on eroja höyhentyynyissäkin, mutta oli se halvin aika ohut, mitä katoin Jyskissä. Ehkä se tämä polyesterinen, minkä ostin on hyvä, ainakin jos pysyy tällaisena.

      Poista
  3. Onpas sinulla ollutkin ahkerat kädet. Upea sukkaksa on syntynyt.
    Kaunista ja jotenkin luntaodottavaa noissa kuvissasi. Ihanat maisemat siellä.
    Minä olen astmaatikko, joten en ole uskaltanut ankanhöyhentyynyä kokeilla. Hyvä tyyny olisi etsinnässä. Nykyinen on kuin tiiliskivi niskan alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku into iski nyt neulomiseen, ehkä olin tarpeeksi ollut neulomatta. Nyt on ainakin lankoja taas tehdä uusia.
      Niin arvelin itekki että en kokeile höhentyynyä, vaikka ei mulla ole ollut astmaa (toivottavasti ei tulekaan), mutta koronojen jälkeen jotain oiretta ollut, ja asunnossa hyvin kuiva ilmakin tekee jotain oiretta.
      Mullakin on univaikeuksia ollut pitkään, niin hyvä on olla mahdollisimman hyvä tyyny. Ostin muuton aikaan uuden, mutta ei se osottautunut sopivaksi.

      Poista
  4. Minusta Tampereella on upeita puistoja. Hieno on tuo Hämeenpuistokin syksyisessä asussaan. Kolme vuotta Hämeenpuistossa asunut ystäväni kertoi, että kadulle ja etenkin sen väliselle puistoalueelle on suunnitteilla kunnostus/ennallistaminen.

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Thank you! I'm sorry, but I don't understand English very well yet. Good luck to you!

      Poista
  6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Onpa harmi, että unesi kärsivät huonosta tyynystä - täällä toinen samanlainen. Parhaiksi olen toistaiseksi todennut muotoillut vaahtomuovityynyt, jotka vielä saavat lopullisen muotonsa käyttäjänsä mukaan. Fysioterapeutilta kuulin, että on olemassa myös vesityynyjä, joissa on täytettävä säiliö. Joku kertoikin sen toimivan tosi hyvin ja vähentävän niskakipuja huomattavasti. Höyhentyynyjä en itsekään voi käyttää allergian takia, mutta tuota vesityynyä voisi vielä kokeilla.
    Hienot sumukuvat olet ottanut ja ilmeisesti siellä lumet ovat enää pikkuinen muisto kasoissa. Täällä lounaiskolkalla lunta ei ole ollut nimeksikään, mutta vesisadetta senkin edestä.
    Rentoa marraskuun jatkoa sinulle ja parempia unia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä! Onpa uutta tietoa tietoa taas, kokeilemalla varmaan löytää hyvän tyynyn. Vielä tuo ostamani tyyny tuntuu hyvältä.

      Poista
  8. Huono tyyny on kyllä hankala ja en oo höyhentyynyy petiin laittanu. Yks vanha sohvatyyny on höyhenistä, siihen ompelin topakan pussin, ennen päällistä. Eihän sitä voi höyhentyynyy pestäkkään! Hyviä tyynyjä on kyllä kaupoissa myytävänä, vähän hinnakkaampia ovat. Sumuista ja harmaata on siellä ollu, meillä hieno lumipeite valostuttaa maisemoo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä. Niin meilläkin oli isän vanha sohvatyyny ennen jossa oli höyheniä. Jossain vaiheessa purin sen ja kaivoin höyhenet kasvimaahan lannoitteeksi :)) Nyt muistui mieleen tämäkin :)
      On taas ollut harmaa marraskuu.

      Poista