perjantai 24. marraskuuta 2023

Perjantai tulee aina niin nopeasti

 Outoa, taas on perjantai...Ei voi olla totta että viikko mennyt taas. Enkä tiedä mitä ihmettä olen suhrannut koko viikon. 

Ainakin kolme koota, kävelyä, kipuja ja kortteja.

Tämäkin oli melkein kuin neljäs k, joka kävi tässä lähistöllä, niin pitihän sitä lähteä katsomaan. Hirmuset jonot oli, joten en tiedä mitä siellä aidan sisällä olisi ollut. Mutta ei se mitään, aika hieno rekka. Tuommonen ilmestys jos tulisi vastaan valot päällä tiellä niin häikäistyis varmaan.

Parina päivänä saikin kävellessä ihmetellä, että mikä ihmeen ilmestys siellä taivaanrannassa näkyikään. Eipä ole nähnyt monesti tässäkään marraskuussa tuota.


Jostain tulee vähän punertaviakin sävyjä
Sinistä väriä taivaalla, eikä aina sitä suttuista harmaata, ja pilviä, ihanaa
Sorsat vielä sai uida vedessä. Nyt muutamana päivänä olivat siirtyneet maalle, en tiedä ovatko nuo täsä koko talven. En ole näillä paikoilla paljon talvella ennen liikkunut.
 
Tämän loppuviikon suhersin joulukorttien parissa, sain jonkun yli 20 kpl tehtyä. Vein tänään ne tuonne korttikeräykseen vanhuksille jaettavaksi. Teen vielä muutaman lähetettäväksi postissa. 
Ennen lähettelin yli 20 korttia postiin, nyt ei enää, kun mies kuoli, niin en enää lähetä miehen sukulaisille, joiden kanssa en ole missään tekemisissä ollut sen jälkeen.
Kuvasin kortit, mutta ne jäivät nyt siirtämättä läppärille ne kuvat. 
 
Tänään olikin sitten poikeuksellinen päivä, kun sähkön hinta painui miinukselle. Niinpä kaavailin jo eilen leipovani tänään. Mutta monia tarvikkeita puuttui, niin piti käydä ostamassa niitä. Eipä tullut tästä päivästä ÄLÄ Osta Mitään-päivää. En ole leiponut paljonkaan mitään tässä asunnossa ollessa vielä. Piti leipoa vielä kakkukin, mutta luovuin siitä, kun jo kolmenlaista tuli tehtyä. Eihän ne kaikki mahdu pakkaseenkaan kerralla.

Tein Mammamarjapiiraan, kaurakakkaroita ja kääretortun. On tullut ihan riittävästi niitä syötyäkin jo. 

Yksi k oli kantapääkipu, joka tuli tällä viikolla. Ei ole sellaista ollutkaan ennen. Sitten olen tennispalloa pyöritellyt jalalla ja voidellutkin välillä kylmä- ja kipuvoiteella. Ei tuo ole pahentunut onneksi. No olen kyllä kävellyt ja nastakengat on vähän "kohelot", niinpä ostin pohjalliset jos vähän helpottaisi. Muuten jalkoja pakottelee ihan entiseen tyyliin vähän jokapuolelta :)

Nyt viikonloppuna alkaakin Joulu,  Jouluparaati, Joulutorit ja Joulumarkkinat yms, niin pitäisihän sinne kyetä menemään katsomaan.

Moi, Moi taas!

16 kommenttia:

  1. Aurinko on viimein ilmestynyt ilahduttamaan meitä. Piristää tosi paljon.
    Nam, millaisia leipomuksia olet tehnyt. Mukavaa joulunalusaikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan, kyllä se välillä hyvää tekee leipoakin. Kun vielä on "uudehko" asunto ja kaikki tarvikkeet pitää etsiä,mutta ihmeen hyvin sain nuo tehtyä. Pitää välillä vielä pestä sähkövatkaimen osia ja astoita, että pitäisi olla mietittynä järjestys hyvin. Olen nyt aika tytyväinen tähän vanhempaan lieteenkin, kun on ihan tavallinen sähköliesi, eikä kiertoilmaa. Ennen sen kanssa piti säätää kun en osannut paitaa kiertoilmalla.

      Poista
  2. Kauniita kuvia ja ihania leivonnaisia. Viikot todella hujahtavat nopeasti ohi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin hujahtavat viikot, kohta joulukuu ja itsenäisyyspäiväkin.

      Poista
  3. Olet reippaana leiponutkin :) Viikot kuluu nopeaa, vaikka ei ole mitään suunnitelmiakaan. Olemme molemmat eläkkeellä nykyisin ja hyvin päivät kuluvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, sitten on uusi elämänvaihe. Onnea teille!

      Poista
  4. Olet tosiaan ahkera kun leivot ja askartelet.
    Olen huomannut saman ajankulun, maanantaina tuntuu olevan pitkä viikko edessä ja yhtäkkiä on taas perjantai.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet kyllä ahkera kun jaksat leipoa ja ihania nuo kuvasi. Ihmettelin, että siellä vedet vielä vapaana. Eilen täällä näin, kun eräs nainen teki pilkkireikää Pielisellä. Itse en ole uskaltanut jäälle mennä, vaikka eilen oli 20 astetta pakkasta ja illalla saimme jopa revontulia ihailla Joensuusta kotiintulomatkallamme.

      Poista
    2. Kiitokset teille molemmille! Askartelu on välillä uhtä takkuamista (niin leipominenkin) Sain kuitenkin tehtyä lähes 30 kpl joulukortteja, joista vein jo keräykseen vanhuksille jaettavaksi. Muutaman sitten lähetän postissa kunhan joulukuu kääntyy.
      Olen jännittänyt, että milloin tuo jorpakko jäätyy ja sorsat sinne jää jumiin. Eilen oli yli 15 pakkasta ja jäätä tuli, mutta vielä ne vaan uiskentelevat siinä. En ole tässä liikkunut talvella ennen, niin en tiedä onko vesi sulaa miten pitkään talvella. Voi ne sorsat mennä tuolle enemmän virtaavaan kohtaan sitten.
      Vielä ei ole pilkkijöitä täällä näkynyt, paitsi laiturilta onkivat, joillakin on vielä veneet ja vesiskootteritkin järvessä. Huh.

      Poista
  5. Upeat talvikuvat! Ehkä näiden pakkasten jälkeen nuokin sulapaikat jäätyvät. Outoa, että marraskuussa on jo näin kylmää, täällä lounaassakin yli 14 astetta oli aamulla.
    Hieno idea viedä joulukortteja vanhuksille jaettavaksi. Ilahduttavat varmasti!
    Aurinkoista alkavaa ja kivutonta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt eilen tuli vielä lisää aurinkoisia kuvia, en osaa olla kuvaamatta, vaikka tallennustila on täynnä kännykässä.
      Pidinkin viikon taukoa kuntosalilla käynnissä, niin eilenpä tuntui jo ihan hyvältä käydä vähän liikkumassa.

      Poista
  6. Mukava pittee välillä leivontapäivä. Noppeesti kyllä aika kuluu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olen laiskistunut niin paljon ettei tule leivottua. Ennen olin "ehtoisampi emäntä", mies piti leivonnaisista, niin tuli sitten tehtyä niitä. Nyt ei ole muita syöjiä kuin minä itse, niin ei oikein tarvitse tehdä paljoa mitään, ruuanlaittokin alkaa tympiä ja syöminen niitä samoja ruokia vähänväliä. Joskus tietty voi käydä lounaallakin välillä.

      Poista
  7. Kysyit, mitä liimaa käytän esimerkiksi tekemääni minialbumiin.

    Kaksipuolinen teippi on hyvää ja Erikeeper ohuena kerroksena. Kun jonkun pitää tarttua hyvin, käytän Scotch-kontaktiliimaa. (vihreä tuubi ja on kyllä hyvä liima, vaikkakin tuoksu on aika voimakas). Puikkoliimaa käytän myös joskus hyvin ohuissa papereissa.
    Pelikortteihin liimasin pohjat ihan vaan Erikeeperillä ja koristeet Scotch-liimalla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos neuvoista. Noita ulkolaisia askartelijoita kun seuraa niin näyttää ettei heillä kartongit ym kupruile yhtään :D tosiaan puikkoliimalla ei voi paksumpia liimata, ei kestä. Kokeilin eilen ihan pelikortteihin mitä liimoja mulla nyt oli, liimasin teepussia, aika vähän kupruilivat ja sitten tasaantuivat. En ole kokeillut vielä pysyykö paikoillaan. Mutta aaltopahviin kokeilin Degoupage alrounds glossia, ei käy siihen ainakaan. Meni pyöreäksi eikä tasoitu :D

      Poista
  8. Kauniita maisemakuvia olet ottanut . Täälläkin oli pari aurinkoista päivää ja kyllä se heti piristi .
    Harmillista kun on noita kipuja . Minullakin oli vuosia sitten kantapää kipuja ensin toisessa ja sitten kipu siirtyi toiseen . En muista kuinka kauan kipuilivat mutta nyt ei ole ollut vuosiin .
    Ihania leipomuksia olet tehnyt minä leivon aika paljon kun kaupassa on niin kallista ja myös sen maun takia .
    Mukavia kävelyhetkiä sinulle joulun juttuja katsellessa .

    VastaaPoista