sunnuntai 10. maaliskuuta 2024

Kymmenes viikko mennyt tätä vuotta

 Niin se on taas viikko mennyt sunnuntaihin asti. Oli tämä naistenpäiväkin siinä välissä, enkä edes itelle kukkia ostanut. Mulle ei siitä tullut yhtään traumoja, kun jotkut ovat siitäkin päivästä mielensä pahoittaneet.  Eikä ole tullut läppäriä paljon auottua, sen jälkeen kun sitä passia tuli haettua. Sitten aloitin miettiä miten sitä toimitaan tuolla poliisiasemalla. 

7.3. oli jääkiteitä
 Totesin että pitää käydä katsomassa, no sinä päivänä ei ollut enää pääsyä sinne jonottamaan ( jos olisi halunnut varata aikoja, niitä olisi ollut vasta heinäkuulle) Eli oli pakko käydä jonottamassa. 

Sitten marssin sinne seuraavana päivänä melkeinpä suoraan aamukahvilta. Ja varasin luettavaksi kirjan mukaan, jotta aika kuluisi. Oli jonossa ennen mua 40 numeroa ja meni aikaa puolitoista tuntia. Joten pääsin aika vähällä jonotuksella. 

7.3. oli jääkiteitä jokapaikassa
 Valmis passi tulikin jo samalla viikolla, eli eilen kävin hakemassa ärrältä. Vähän kyllä kauhistuttaa, miten paljon sitä onkaan viidessä vuodessa (kuva) vanhentunut. Grr.

Sattui hyvin samalle päivälle kun täällä oli K50 messut samalla suunnalla, joten sinne tietysti marssin heti hirmuiseen tungokseen.

Olisi pitänyt malttaa pari tuntia, niin suurin tungos ryysis olisi mennyt ohi. Mutta oli kiva päivä, oli todella paljon kaikenlaista esittelyä, kasseja ja karkkia olisi saanut paljon ja kaikkea menovinkkiä keräsin. Ja tapasin ne muutamat tutut, joita mulla on täällä.

Vähän on tullut kuviakin otettua, vain tuolloin 7. pvä, kun oli hienot kuurat puissa. Samana iltana sitten oli auringonlasku näkyvissä pitkästä aikaa. Aivan ihanaa kun välillä alkoi aurinkoa näkyä, niin tänäänkin oli aurinkoista, joten huomasin kuinka kamalan pölyinen oli ikkuna ja sälekaihdin. Oli pakko pyyhkiä. Isoa ikkunaa en kuitenkaan pese ennenkuin muutan tästä. Enkä ole suunnitellut sitä vielä.

Kevättä kohti...ai niin mun tomaatintaimet meni mönkään. Ei vielä niistä tullut kuin ohuita naruja ja kuivatin nekin ja kolmas kuppi putosi mun askartelupöydälle ylösalaisin, siirsin vaan mullat siihen takaisin ja kas, on siinä pienet taimet nyt. Mutta uusiksi meni, näki vaan että kyllä ne siemenet itää kuitenkin. Niin pimeitä päiviä kun on niin eivät vielä kasva, kun ei ole valoja.

Hei vaan taas!


11 kommenttia:

  1. Järkyttävän pitkälle menee varausajat poliisiasemalla. Minun passini vanhenee marraskuussa. Tällä kertaa joudun käymään henkilökohtaisesti poliisiasemalla, koska vuorossa on sormenjälkien uusiminen. Samalla on uusittava myös henkilökortti. Mihin kauas mahtaa valmis passi tulla, kun meidän kylän R-kioski lopettaa toimintansa viikon päästä? No, en sure asiaa etukäteen.
    Ikkunat on harmaana pölystä, niin sisältä kuin ulkoakin. Ihan vielä en niitä pese. Odotan vielä vähän aikaa säiden lämpenemistä. Onpa sitten kiva katsella puhtaista ikkunoista kirkasta maisemaa.
    Postauksesi viimeinen kuva on hyvin kaunis auringonlaskuineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, nyt sitten uutisoivat, että antavat niitä jonotus aikoja varauksiin. Niin siellä kerrottiin nettisivuilla ennenkin, että peruttuja aikoja tulee joka päivä, mutta katoppa niitä sieltä joka päivä sitten. Mulla ei oo mobiilivarmennetta, niin pitäisi tuhlata pankkitunnuksia, ei käy. Kun odotin siellä, niin huutelivat nimiä, eikä kukaan mennyt, niin 15 minuuttia huutelivat nimeä sitten. Kuka niitä muistaa perua, jos joutuukin odottamaan ennen kun on aika.
      Täällä, näinkin suuressa kaupungissa, oli kolme paikkaa joista valittavana oli passin hakupaikka. K-marketteja esim. muut.

      Poista
  2. Kyllä menee erikoiseksi kaikki. Henkilökuntaa on joka paikassa liian vähän ja netin kautta pitäisi kaikki asiat hoitaa. Laboratorioonkaan ei enää marssita suoraan, vaan netin kautta päiviä ennen varataan aika. Meillä on muuten viimeinen R-kioski lopettanut maaliskuun alussa. Minnekähän passi menee kun sen uusin????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on. Hyvä kuitenkin jos on aikoja labraan valittavana. Pitkämatkalaisena on keljua jos menee, eikä pääsekään. Toisaalta, kyllä huolestuttaa, jos ei ole nettiä, eikä sitä ole kaikilla.
      On kyllä joku muu paikka sitten passin hakuun oltava, R-kioskeja ei ole kaikissa paikoissa.

      Poista
  3. Ei minullakaan ollut naistenpäivän kukkia, ei itse ostettuja eikä saatuja. Pakkasin töissä kyllä kymmenittäin kukkakimppuja :D

    VastaaPoista
  4. No kyllä se sinunkin jonotus aika oli pitkä . Onneksi tuli sentään ärrälle .
    Minä en ole suunnitellut meneväni mihinkään messuille tänä vuonna vaikka kivaa niissä varmaan olisi .
    Hyvä viimeinen kuva minustakin .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joku kaveri oli jonottanut 6 tuntia, joten pääsin vähällä, olisi pitänyt mennä jo ennen ovien avausta jonoon. Mutta ei jaksa.
      Oli kyllä tungos, pari vuotta sitten ei olisi tullut mentyä messuille tautien pelossa. Mutta toivotaan ettei nyt tarttunut mikään, ei tuo vielä ainakaan tunnu olo siltä.

      Poista
  5. No huh huh onpas pitkät varausajat. Täällä meillä sain aika mukavasti ajan kun passin uusin. Todella kauniit kuvat olet ottanut 👍🌞 luonto on niin ihmeellinen ja aina löytyy uutta kuvattavaa 😊 mukavaa ja rauhallista viikonjatkoa sinulle 💖

    VastaaPoista
  6. Ihana tuo kansikuva. Miten sinä taas muutosta puhuit?

    VastaaPoista
  7. Kauniita kuvia olet ottanut. Täällä on vielä ihan jääkelit, paitsi pääteillä, joten ei tee mieli lenkkeillä kun iskias on koko talven pitänyt kotona. Onneksi autolla pääsen kauppaan. Lisäksi tilasin S-verkkokaupan kautta Prismasta ostoksia, tänään tulee jo kolmannen kerran. Se on kätevää, eikä tarvitse itse kuin ruksia netissä mitä haluaa ostaa :)

    Kunpa jäät sulaisi ja pääsisin järveen vesijuoksemaan.

    VastaaPoista
  8. Mielettömän upeita kuvia!! Niihin jää silmineen kiinni...
    Heinäkuulle aika - jestas....
    Hyvä varautuminen kirjan kanssa jonoon....
    Kevätmieltä - iloa toivotan ja olispa mukava, jos kävisit nappaamassa Värihaasteen blogistani!!

    VastaaPoista