lauantai 30. maaliskuuta 2024

Maaliskuu lopussa

 Lopultakin sain avattua läppärin ja senverran kuvia muokattua, että nyt on tehtävä maaliskuun lopun postaus. Vaikka onhan näitä vielä kolme päivää edessä tätäkin kuuta. Olen suunnitellut tänään leipovani rahkapiirakkaa ja teen myös juustokakun, koska ne ovat perinteisiä pääsiäisleivonnaisia olleet. Muuten ei ole mitään erikoisia ruokia tms nyt enää tulossa pääsiäiseksi, vaan syön itekseni mitä eteen sattuu. Mämmiä ostin ja suklaata, kas siinäpä tärkeimmät 😁

Saa nähdä taas miten tuokin tuleva kellonajan siirto vaikuttaa  esim nukkumiseen. Ainakin edellisenä keväänä vaikutti. Nyt olen kyllä tään maaliskuun öinä saanut nukkua suhteellisen hyvin, vaikka oli tuo täysikuukin vasta, mutta kun sitä ei juurikaan edes näkynyt, koska oli pilvistä.

Nyt on onneksi ollut aurinkoisia päiviä muutama, heti alkaa tuntua virkeämältä olo. Toissapäivänä jo kaivelin polkupyörän varaston uumenista ja kävin pyöräilemässä vähän matkaa, missäs muualla kuin Hatanpään Arboretumissa.  Mutta se oli vielä lumen ja jään peitossa aidattuna pääosin. 

Ensimmäiset lumikellot sentään oli seinän vieressä jo nousseet. 
Polkupyörä pitäisi huollattaa kyllä jo ja keksiä sille paikka, koska pyöräkatos on niin täynnä ja mun pyörä laitettu niin taakse, ettei sitä meinaa saada sieltä pois, eikä takaisin. Eikä ole muuta paikkaa, kuin tuoda se parvekkeelle, huokaus.

Näitä vanhoja pääsiäis koristeita etsin taas "kissojen ja koirien"avulla joka paikasta, kaikki 5 kaappia ja joka paikan...ja ihan viimeisestä laatikosta ne sitten löytyivät. Ei vaan ole mihin niitä ripustaa, ei voi mennä mistään oksia katkomaan.

23.3.2024 sorsia on ollut tässä koko talven

Maaliskuu meni, mutta nuutunut olo oli kyllä, väsynyttä ja aikaansaamatonta. Vaikka kävelin joka päivä, mutta kuntosalille en saanut raahauduttua kuin 5 kertaa. Passin hankinta ehkä oli "suurin"saavutus :)) ja käynti K50-messuilla. Kaikista eniten rupsottavia viherkasveja vaihdoin uusiin multiin ja sain ihmetellä miten muutamakin yleensä on pysynyt hengissä, senverran kova paakku oli vain ruukussa.
Sentään sain luettua kuusi kpl aika paksujakin romaaneita. 

Heti kun kävelyteiden liukkaus helpotti ja pääsi normaalisti kävelemään, ettei tarvinnut koko ajan varoa liukastumista, alkoi liikuntakin helpottua. Nyt juuri alkoivat poistaa soria tältä piha-alueelta, toivottavasti lätäköt lähtee myös. 

Vihdoin viime viikolla sain käytyä myös Tampeen Taidemuseossa katsomassa uudet näyttelyt.
 

Tuula Lehtisen näyttely oli kyllä ihan huippua katsottavaa, oli monenlaista, kollaaseja, mosaiikkia, maalauksia, todella inspiroivia töitä. Mosaikkipalojen asetelua sai itsekin kokeilla työpajassa. Oli video hänen itsensä kertomana töiden synnystä ja tekemisestä.

Monet töistä sai aikaan ihastuksen huudahtelua :))  Joskus (kun oli enemmän tilaa) olin itekki ihastunut mosaikkitöitä harrastamaan. Tuo sinisävyinen sohvatyynyasetelma oli kuin posliinia.

Alakerrassa oli sitten aivan erilainen näyttely, valoja ja sanoja joita kiersi koko alakerran tilassa

Hyvin vähän aikaa uskalsin tässä olla, koska on migreenitaipumusta...mutta jos kävisin toisen kerran ja olisi aurinkolasit mukana, jos pystyisi katsomaan tarkemmin.

Kannattaa käydä, vielä on toukokuun alkupuolelle asti nähtävillä nämä näyttelyt.

Pääsiäisen pyhät tulee, enkä ole edes ostanut narsisseja
enkä yhtään suklaamunaa tällä kertaa.
 
Hyvää Pääsiäistä kuitenkin!


5 kommenttia:

 1. Hienot näyttelyt. Mosaiikkityöt varsinkin ihastuttavat.
  Hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa alkanutta huhtikuuta. Nopeasti meni Pääsiäinen ja taisi tulla mämmistä ja suklaasta kilo painoa lisää.
  Minulle ei tämä keväinen kellojen siirto vaikuta. Kivaa kun illalla valoa riittää ja riiittää. Mutta auta armias syksyllä kun kaamos humsahtaa kellon siirron jälkeen päälle, ei meinaa jaksaa millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Miten liekin sama täällä. Sain mitattua aamupainon, niin pari kiloa tullut lisää alkuvuonna, mutta varmaan pääsiäinen teki sitä. Söin mämmin ja juusto tortun, yksin, niin siitä jo tulee 2 kiloa.
   Mutta kyllä ne taas lähtee kunhan pääsee liikkeelle. Ja sokeri/suklaa himot hiipuu.

   Poista