sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Viikko 11

 Eipä tule kuvattua mitään moneen päivään tai sitten ne kuvat ovat niitä joita ei voi julkistaa. Muutama tähän tälle viikolle kuitenkin tuli laitettua. Neljä kuvaa sentään tälle viikolle

11.3. oli vaihteeksi taa auringonlasku

Jämälankasukat

Innostuin vaihteeksi vähentämään pieniä lankanyssyköitä, aika moni hävisi näihin sukkiin, vain tuo musta, tummin lanka oli täydestä kerästä. Nyt on enää täysiä keriä muutama, tuskinpa ihan heti alan neuloa mitään.

Tällä viikolla Olisi mieheni täyttänyt 75 vuotta, jos olisi saanut elää...Hän aina halusi että tehdään kakku juhlapäivänä, minä tein pohjan ja hän täytti sen itse ja koristeli miten halusi.  Sittenmmin olen ostanut jonkinlaisen leivoksen tai kakun itselle. Varmaankin olisin saanut taas paremman jos olisin itse tehnyt...jotenkin ostoleivokset ei vaan ole ihan sellaisia, vaan niistä jää jäljelle outo maku.

Kävin jo aamulla kävelyllä. Oli täällä satanut uutta lunta illalla ja yöllä ja traktoreita pörräsi lumitöissä jo useita. Pakkasta oli vähän ja tiet sen verran liukkaita joten nastakengät ja sauvatkin otin mukaan. Kuvattavaa ei taaskaan ollut, vaikka koetin kuvata tuota uutta lintua, luulen että se on tukkasotka, en ole varma. Se oli tullut katseleman että jokohan tänne voisi muuttaa. Nämä vesilinnut on mulle sellainen haaste että en niitä kyllä tunnista, muuta kuin sinisorsan (tietysti silkkiuikunkin), vaikka on useampikin lintukirja hyllyssä. 

On ollut aika vaikea tämä maaliskuun alku, niinkuin olon puolesta. Ei vaan huvita oikein mikään, kerran olen saanut raahauduttua kuntosalille tälläkin viikolla. Kun sain Rämön Hildurin luettua, ei ole huvittanut lukeakaan mitään. Yhdenkin kirjan jätin kesken, kun ei vaan kiinnosta. Katselen vaan yuutubi-videoita ja välillä koetan tuhota ja liimailla silppujani paperille. Jotenkin pitäisi piristyä ja käydä jossain (muualla kuin kaupassa).

Huomasin tässä että onkin jo palmusunnuntai viikon päästä ja sitten pääsiäisviikko.

Hei vaan taas!


11 kommenttia:

  1. Reippaan raikkaat raitasukat olet saanut valmiiksi ja sinne upotettua kivasti jämiä. Se tuntuu aina hyvältä.
    Ostokakut ovat usein tosi ihanan ja herkullisen näköisiä, mutta eivät läheskään aina niin hyvän makuisia. Minäkin olen monesti pettynyt, kun olen innoissani jotain upeaa kakkupalaa hamunnut.
    1 kuntosali on parempi kuin ei mitään! Näin minä ajattelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli taas tämäkin kommentti mennyt roskapostikansioon ja löysin vasta tänään.

      Poista
  2. Olethan sinä saanut aikaan, nimittäin aivan huippuihanat jämälankasukat. Kivan värisiä raitoja noissa sukissasi.
    Minä en ole keinolonkkani kanssa uskaltanut lenkille mennä. Meillä on kirkas jää näillä sivuteillä ja meillä satoikin vettä eikä lunta. Pääkallokelit siis.
    Silppujen liimailu paperille on parasta terapiaa melankoliaan ja tylsistymiseen. Ja yski kiva lääke löytyi tänään kaupasta. Ostin krassia ja tein ikkunalaudalle kylvöksen talouspaperin päälle. Saa nyt nähdä kasvaako mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti lämpiää kelit, kun nyt on kevätkin ihan virallisesti. Varovaisesti pitää liikkua, jotenkin en ymmärrä itteäni, kun koko ajan pitää varoa, koko talven, liukkautta. Mullakin on krassia ostettu ja eilen laitoin herneitä mullan päälle, jos hyvinkin kasvaisivat.

      Poista
  3. Herkullisen näköinen leivos. Minustakin kaupan leivonnaiset eivät maistu lainkaan niin hyvälle kuin itse tehty. Laiskuus vain tuppaa yllättämään ja silloin on tyydyttävä ostopulliin.
    Nätit sukat. Sait pieniä nöttösiä hyvin kulutettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli tuo nyt vähän parempi kuitenkin kun edellinen, jonka ostin.

      Poista
  4. Suloiset sukat, liimatut silput - parasta terapiaa... juuri luin jostain,
    että luova tekeminen pitää aivot parhaiten toimintakykyisinä... joutuu käyttämään niitä kaikkein pienimpiäkin nystyjä.....
    Leivos tärkeän ihmisen tärkeänä päivänä! Muistoja ei meiltä onneksi kukaan vie - sinulla on taito palata niihin, se on rakkautta!! Iloa tuleviin kevätpäiviin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En tiedä miten tämä olo nyt on tällaista nyhjöttämistä, ja harmaata. Eikä edes leivoksia voi nautttia usein,kun vaan lihottaa liikaa.

      Poista
  5. Aivan ihana auringonlasku 😊👍 pirteät raitaset sukat, mahtavaa 😁 minäkin kudon taas jotain, se kun on niin rentouttavaa ja aina ei vain jaksa askarrella 😊muistot ovat kultaakin arvokkaampia 💖 niin tämä maaliskuu on minullekkin vaikea, liika auringonpaiste ei tee hyvää vaikka se niin ihanaa onkin.
    Kaikkea hyvää sinulle 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä synny askartelujakaan ihan jatkuvasti, joskus ei vaan löydy oikeita paloja.
      Olihan tässä parina päivänä taas kirkasta, joten piti ottaa aurinkolasit päähän. Mutta taas harmaata ja lunta sataa.
      Neuloishan sitä välillä, kun joku niitä tarvitsisi. Ei aina viiti antaa niitä kirpparillekaan. Joskus vein muuton aikaan muovipussillisen sukkia sinnekin.

      Poista
  6. Kyllä on minunkin pakko tarttua raitasukkiin. On nimittäin jämiä tarpeeksi vaikka kuinka moniin.

    VastaaPoista