tiistai 23. huhtikuuta 2024

Kylmyyttä ja askartelua

 Tervehdys!
On viikko mennyt taas monenlaisissa merkeissä. Kevätkin peruttiin.
Vaikka eilen 22.4. oli jo lumet poissa, mutta oli kylmä pohjoistuuli, kylmempi kuin talvella
Rinteessä matalat pensaat uskaltautuivat "hieman" näyttämään nuppuja
Tänään taas sataa lunta

Lauantaina kuljeskelin Taidesuunnistuksen parissa ympäri kaupunkia ja näin tämän altaan Aleksanterin kirkon vieressä, ihan nauratti itekseni. Lumessa olevat "narsissit pyytävät luontoa auttamaan"kasvussa, hyvin sopivat sanat.

Teen Taidesuunnistuspaikoista oman postauksen, ettei tästä tule liian pitkää

Mulla alkoi viime viikolla koskea vatsaan, joten vähän pelotti mihinkä se menee, lopetin vitamiinien ottamisen ja aloin juoda vettä, syönti väheni. Ei ole tätä vaivaa ollut ennen. Kävellessä ei tuntunut niin ja sittenpä kävelin. Toissapäivänä alkoi jo tuntua vähän nälkääkin. Ehkä se tästä menee ohi, joten nyt istun koneen ääressä.

Viime viikolla kävin nopeasti katsomassa Tampereen työväenmuseoWerstaan näyttelyä jota en ollut nähnyt: Amerikan Suuri Lama

Dorothea Langen kuvia Yhdysvaltain 1929-1930- luvun suuresta taantumasta, jolloin oli suuri työttömyys ja ihmiset joutuivat asumaan tuollaisissa hökkeleissä, ja aavikolla pyyhälsi vielä hiekkamyrskyjä. Vähän samaistumiskohtaa tähän nykyajan meininkiin?  Eipä tästä enempää kuvia tähän nyt.

Sitten kuvasin viime viikolla omaa taideprojektia 😆😉😆😁😀😎taas hihhih. Kunhan suhraan aikani kuluksi.

Liimasin tavallisia postikortteja kangassuikaleilla yhteen. Eihän se mennyt niinkuin strömsöössä, mutta kiinni ovat. Suosittelen käyttämään kangasteippiä, jota mulla ei ollut. Sori mut en nyt löydä tähän ohjetta, mutta lisään jos tulee vastaa.Mutta joka toinen kortti esim. liimataan kolmella suikaleella ja seuraava kahdella niiden välistä. Taustakorttiin kiinni tulee kannesta lopuksi kolme suikaletta, siinä mulla meni pieleen.

Aukeama kerrallaan, osan korteista jätän näkyviin, jos tykkään kuvasta, jotkut kortit on tamperelaisen valokuvaajan kuvista tehtyjä.


Keskeneräinen aukeama


Kirjekuoresta tuo vasemmalla sivulla irroitettava "tasku"

Oikeanpuoleisessa kortissa on huikea kuva yöllisestä Tampereesta valoineen, siksi irroitettava "tasku"

Joskus ei vaan suju tämäkään homma :))ei onnistu!

Oikeanpuoleisessa kortissa oli pöllönpoikanen, niin se jäi katsomaan


 PS. Lisään tähän loput sivut 
 

Australia aukeama,en tiedä missä nuo linnut elelee, mutta eivät ainakaan täällä Suomessa 😊


 
Mulla on hyvin yksinkertainen "tyyli" liimaan pääosin vanhoista kirjoista ja lehdistä, itse maalattuja ja väritettyjä papereita. Niinkuin näkyy, mulla on nyt joku ympyrän väritys-innostus. Paljon ympyröitä näkyi myös oikeiden taiteilijoiden suurissa tauluissa, kun la-su niitä näin.

Moi moi taas!

7 kommenttia:

 1. Kevät on totisesti peruttu. Tänään kolmen tunnin lumityöt, jotta pihasta pääsee autolla pois.
  Tampereella on kiitettävän paljon kaikenlaisia kiinnostavia projekteja. Museoitakin on lukuisia kävelymatkan etäisyydellä toisistaan.
  Oma taideprojektisi on hieno. Älä ollenkaan vähättele sitä.
  Toivottavasti vatsakipusi on jo hellittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on jo kevät harpannut eteenpäin paljon. Mulla alkaa onna viimeinen kk Museokorttia, joten pitäisi käyttää ne hyväksi ja käydä museoissa.
   Kiitos kyllä, on paljon korjaantunut vatsakipu, saa nyt nähdä mitä lienee ollut.

   Poista
 2. Säälittää nuo nuput, ne paleltuvat ja saavat lunta niskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne on tuossa vielä pieniä, etteivät palellu herkästi.

   Poista
 3. Kevät peruttiin ja minua säälittää nuo punarinnat, mustarastaat ja peipposet, jotka ehtivät jo tulla tänne lumihankien keskelle. Onneksi löysin naapurikaupungista linnuille ruokaa. Upea tuo taideprojektisi. Kivasti olet keksinyt sivut kiinnittää ja on kyllä kiva tuo kirjekuorikin tuolla kirjan lopussa. Suloiset koristelut olet sivuille laittanut, Tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 4. Kaikki askartelijat saavat minut syvän kunnioituksen valtaan. En ymmärrä, miksei minulla riitä aikaa mihinkään. Tosin askarteluja ei edes kannata aloitaa. Keskenhän ne jäisivät - kuten moni muukin asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on se hyvä puoli, että aina voi lisätä tai tehdä uudelleen, ei oikeastaan haittaa mitään keskeneräisyys.
   Aloitin taas uuden vihkosen, mutta tuntuu ettei millään pääse alkuun taas. Selaan vaan sivuja edestakaisin. Mutta kun on aikaa, eikä kukaan sano, että laita ne silput pois,niin siinähän ovat, eli pöytä täynnä kaikkea törkyä.

   Poista