maanantai 15. huhtikuuta 2024

Värihaaste sininen

 Jatkanpas nyt Repolaisen antamaa värihaastetta tähän 
Monena päivänä katselin ympäristöäni "sillä silmällä" jos olisi sinistä ja mietin myös, mutta  aika vähän mulla nyt on ympäristössä sinistä, paitsi farkut.

Paimenpoika-patsas Tammerkosken rantamaisemassa

Kun satuin kävelemään kaupungilla, oli hieno auringonpaiste, niin kyllähän sinistä silloin näkyy. Minulla oli polkupyörä viety huoltoon ja silloin satuin kävelemään tuosta. Eihän sitä pyörällä ajaessa malta pysähtyä.

Sainkin pyörän jo perjantaina takaisin huollosta, olikin hyvä ja nopea palvelu, taas fillari kulkee kivasti, uudet ketjut ja rattaan vaihtoivat.  Ajelin sitten pikkukaupan ohi ja siellä oli piparitaikinaa vielä hyvin halvalla myynnissä, niin tietysti piti ostaa. En ole vielä paistanut niitä.

Samalla reissulla kurvasin metsätietä pitkin ja tiirailin joko näkyisi sinivuokkoja. Vuosi sitten 12.4. niitä oli se metsä sinisenään.

Ihan muutama sinivuokkotupsu  näkyi kun tarkasti katsoi. On tänä keväänä kevät myöhemmässä kuin viime keväänä.

Alkuvuonna olen suhrannut taas junkjournalin kanssa. Tein tammikuussa kolme "vihkoa" vanhoista papereista ja kaksi niistä on sidottu keksipaketista tekemiini kansiin. Ehkä joskus näytän sen täällä.

Kolmas vihko ei enää mahtunut niiden kahden kanssa samaan, niitä tein sille omat kannet, mutta on taas jumissa kannen koristelu. Maalasin sinisävyisen vanhan kankaan akryyliväreillä joskus ja päällystin kannen sillä, mutta sitten koristelu ei suju. Laitoin päälle pitsin, mutta se tuli liimattua kaksipuolisella teipillä ja ne tietysti kiiltää pitsin alta. Enkä mitenkään osaa koristella sitä. Tuon  meinasin ensin laittaa siihen, mutta ei...

Ehkä laitan näistä kuvista jonkun kannen päälle jollainlailla

Lemmikit ovat kyllä mun lempikukkia

Joku tekeminen kun jumii, niin ei auta väkisin tehdä, vaan laitan pois silmistä, niin seuraavalla kerralla sekin voi jo onnistua paremmin.

Tänään taas olikin hieno auringonpaiste. Kuntosalille mennessä piti kuvata yksi sininen kuva vielä.

Ulos ja aurinkoon sitten.
Moi moi taas!

7 kommenttia:

 1. Keksipakettikansiin sidottuja Junkkiksia odotellaan täällä "vesi kielellä"
  - ja minä harrastan tuota samaa, kun joku "työ tökkii" - niin jäähylle... pois silmistä - pois mielestä... uudelleen löydettynä saa usein ihan uudet tuulet, näkee kuin uusin silmin.

  Aivan ihanaa kun etsit sinistä elämästäsi ja hih.. mulla on samainen piparitaikina pakastimessa,... kiitos kun muistutit.... olisi voinut käydä niin, että se olisi ollut siellä vielä loppuvuodestakin... nyt sain idean tehdä siitä kuppeja.

  Taivaan, veden ja meren sini - ihastuttavia ja tiedätkös, lemmikkejä rakastan minäkin... lapsuudenkodin takapiha oli villinä niitä ja niin taitaa olla kohta tämä "aikuisuuden pihakin".... Ukkokulta oli niitä jostain löytänyt - toi ja yhtä villejä ovat kuin emäntä, joka antaa kaiken pihallaan villiintyä, hih...

  Villin sinistä huhtikuun jatkoa - kaikkea kivaa keväisiin päiviisi - juuri sellaisten hommien parissa, joista itse eniten nautit... onko juuri huollettu fillari yksi niistä?

  VastaaPoista
 2. Tänään näyttää harmaalta mutta noina aurinkoisina päivinä taivas on ollut erityisen kauniin sininen. Aivan kuin tuossa alimmassa kuvassasi.

  VastaaPoista
 3. Kauniita sinusia ja upea tulee tuosta kansiosta. Tee sinäkin pitsiöverit ja liimaa pitsiä tårta på tårta periaatteella. Hiihhii kuten minä.

  VastaaPoista
 4. Taivaan sininen on ihan parasta sinistä.Tykkään myös lemmikeistä, mutta askarrella en osaa, En edes tiedä mitään junkjournalista???

  VastaaPoista
 5. Kauniita sinisiä kuvia 👍 ja sinivuokkoja wau! hienohan tuo kansi on 😊 tiedän tunteen, kun tuntuu, että jumittaa. Olen yrittänyt opetella juuri tuota, että jätän työn sivuun, jos ei suju, mutta minulle ainakin se on erittäin vaikeaa. Mukavaa viikonloppua 🫶🌞🌷

  VastaaPoista