keskiviikko 16. lokakuuta 2024

Kesän jäähyväisiä

 Tervehdys taas

Viimeisiä ruusuja kuvasin 11.10. Hatanpäällä, joitakin siellä voi vielä löytyä, mutta vähissä ovat jo. Nyt siellä pörräävät lähinnä lehtien kerääjä koneet, yksivuotisten kukkien penkit on jo laitettu talvikuntoon.

Jotenkin vaan on ollut ihan suru puserossa koko tämän lokakuun, kun pitää jättää kesälle jäähyväiset. Ihan niinkuin   
"fall= lasku, syksy, putoaminen, kaatuminen, tuho, aleneminen" kertoo guukle kääntäjä. 
 
Olo on ollut sellainen koko tämän kuukauden ajan, en tiedä mistä johtuu. Ehkä sekin kun tämän asunnon kanssa on ollut enemmän nyt vaikeuksia ja en ole syönyt kunnolla, enkä ole käynyt syömässä muualla. 
 
Oikeastaan käveleminen, oravat ja maisemat on olleet ainoita ilonaiheita, toki joskus voi nauraa tv-ohjelmille. Muuten ei mikään maistu, lukeminenkin on "jäässä"ollut, mutta tänään kävin kirjastosta pari ehkä kivaa kirjaa, joita huvittaisi lukea. Sain joskus yhdet sukat valmiiksi, kuva on jossain.
Piti ottaa kirpputoripaikkakin ja hävittää tavaroita, mutta kaikki on tallella, ehkä mietinnässä on muuttaa pois tästä.
 
Asunto on kylmä, kun ei patterit lämpiä ja ilmanvaihto vie vähätkin lämmöt pois. Valitettu on, mutta minne bittiavaruuteen lie menneet ilmoitukset. Yhden huoneen katosta tippui vettä, sitä alkoivat onneksi selvittää ja kattoa korjataan (jo). Ei ole tarvinnut näin paljoa tehdä ilmoituksia edellisistä asunnoista ja jos piti jostain ilmoittaa niin heti tuli huoltomies katsomaan ja asia korjattiin. Tässä vaikuttaa olevan kaikki hyvin nihkeää.

Hopeavaahterat ovat kellastuneet myöhemmin kuin tavalliset

tämä orava antautui kuvattavaksi

Punatammen huomasin vasta äsken, isommat lehdet kuin tavallisessa tammessa

Keltaisesta lehdistä olen saanut nauttia kävellessä Arboretumissa. Paljon on ollut maassa keltaista ja vielä nytkin on puissakin.
Keltakoivu on nyt nimensä veroinen

Näissä puissa on siis nimilaput, muuten en muista niiden lajeja, en vaikka katson lappuja kuinka monta kertaa.

Auringonlaskuja voisi useinkin käydä ihailemassa, Aurinko laskee jo heti klo 18 jälkeen täällä ja vielä se vaan aikaisemmin tulee laskemaan.

14.10. oli hieno keli myös ja tyyni Pyhäjärven pinta.

Jospa se tästä vielä vähän paremmaksi muuttuisi. Sauna on nyt lämmin, joten sinne menen lämmittelemään.

Moi, moi taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti