maanantai 21. lokakuuta 2024

Vielä jossain värejä

 Vielä vähän väriä löytyy kävelyreittien varrelta, mutta  viimepäivien tuulet ovat pudottaneet paljon lehtiä puista. Kohta ei ole enää mitään värejä kuvattavaa, mutta nyt tähän laitan vielä viikonlopun kuvia.

Hopeavaahterat 17.10.
Tänään on jo hopeavaahterastakin lehtiä pudonnut paljon lisää
Muistaakseni paprika niminen ruusu 17.10.

Syyskuun lopussa kun kävin Ruotsissa pienellä reissulla, saatiin ravintolassa Raggmunk nimisiä perunalettuja. Niinpä niitä piti nyt kokeilla itekkin tehdä. Ohjeita niihin löytyy esim tuolla nimella tai ruotsalainen perunalettu-nimellä. Ne siis paistetaan pekonin paistosta irtoavassa rasvassa, mikä ei tietty itellä riittänyt, vaan voita piti lisätä myös. Jokainen voi tietty käyttää mitä tahansa rasvaa. Kyllä se pekoni lisää makua, vaikka hyviä varmaan tulee ilmankin. Ja ne nautitaan sitten puolukkahillon kanssa.  Onhan sitä tullut tehtyä perunalettuja ennenkin niinkuin porkkanalettujakin, hyviä ovat.
Nämä syyshortensiat ovat kyllä olleet erikoisen värisiä. Näitä on siellä isossa penkissä monia eri värejä.
aurinko lisää kultaista väriä lisää.
Kivikkoalueella on vielä väriä

Tuurenpihlajassa on eniten väriä tällä alueella
 
Tänään satoikin vettä päivällä ja koska on tuulista ja sähkö halpaa, niin leivottiin ja paistettiin. Minä tein sämpylöitä ja poika teki ite juustokakun. Sämpylät onnistuivat ihan poikkeuksellisen hyvin, en tiedä miksi. Tein kyllä lesepaketin ohjesta (vähän katoin mallia), eihän mulla ollut ihan kaikkia aineita laittaa. Siinä oli mm 1 dl hunajaa, eikän mulla ollut kuin ehkä vajaa lusikallinen. Eipä tarvi ollakaan hyvin makeita. Juustokakkua ei ole vielä maistettukaan.

Ehdin vielä ennen iltaa kävellä ja pitihän nämä viimeiset kukat, krassi ja kehäkukka kuvata. Taustalla on kuva lehtien peittämästä Arboretumista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti