keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Arvonta voittoa, sun muuta

Paljon kiitoksia kommenteistanne edellisiin juttuihin! Aina en kerkiä kaikkiin vastaamaan, mutta luen ne kaikki ja tykkään kommenteista. Vastailen tässä kohta joihinkin kysymyksiin.

Ensi pitää hehkuttaa arpajaisvoitosta, jonka voitin Sarin Puutarha Studiossa- blogista. Ensimmäinen voitto näissä blogi-arpajaisissa minulla, jee. Luomusiemeniä, ensi vuonna kylvän sitten näistä. Voisi kait jo tänä kesänä kokeilla Rucolaa. Paljon Kiitoksia!

 Ei ole vielä kaikki laukat kukassa, tästä taitaa tulla vaihteeksi valkoinen, jippii. Kaikki muut ovatkin sinisiä.
Vielä on avautumatta toinenkin, joka on myös erinäköinen.

Nämä sinisetkin ovat ihania. Kuin pieniä tähtiä...Jotenkin mulla nyt on joku sininen kausi, kun nää näyttää niin kauniiilta. Ja olen siemestäkin kylvänyt sinisievikkiä ja kellohunajakukkaa. Toivottavasti nekin kasvaisivat.


Nämäkin tähtihyasintit (camassia) olivat eilen parhaimmillaan, tänään nämäkin kukat ovat jo kuihtuneet. Uusia avautuu ylemmäs varteen.
Tämä kasvi on tänä vuonna uusi minulle ja olenkin ajatellut, että pitää joka vuosi hankkia jotain ihan itselle uutta kasvia. Kun aina on vain niitä samoja kasveja (ainakin mulla) joita kasvattelen ja kuvaan ;)

Viime vuonna ostin näitä valkotäpläimiköitä. Ovat lähteneet hyvin kasvuun ja kukkivat vieläkin. Ostin lisää niitä tänä vuonna. Toivottavasti leviäisivät ja täyttäisivät penkin kokonaan.
Toissavuonna ostin kattomehitähteä. Se näytti viime vuonna hyvältä, mutta nyt on keskustasta kuihtunut ja muutama pieni alku reunoilla kasvaa.
Edelleen haluaisin kurjenpolvia hankkia. Ei vaan ole tullut vastaan. On mulla joitain siemenestä kylvettyjä tuolla purkissa, enkä muista mistä olen ne ottanut. Nimilapusta  tietenkin on teksti kadonnut, niinkuin mulle aina käy yleensä ;D

Vähän vaaleanpunaistakin tähän vielä :)

Kysyttiin, että joudunko kitkemään kukkapenkkejä paljon, niin kyllähän niitä pitää välillä kitkeä. Reunoista nurmikko ryömii penkkeihin ja jossain vaiheessa esim.juolavehnä valloittaa penkkiä. Sekä nokkosta tulee myös usein. Tätä "pisarapenkkiä" kitkin viimeksi, ja totesin, että pitää myöhemmin kesällä kaivaa tämä "ylös". Eli kaikki pois ja kesannoin jonkin aikaa, ja kerään kaikki ylimääräset ruohot pois. 
Kukatkin leviää toistensa joukkoon sekaisin ja lopulta mikään ei kuki. Katteena käytän ruohosilppua, joka lannoittaa ja estää kuivumasta ja vähän rikkaruohojen kasvua, mutta juolavehnään ja vesiheinään  tämä kate ei auta.  Mutta joissain penkeissä ei kasva rikkaruohoja paljoakaan, eli en pidä hirveänä hommana kitkemistä penkeissäni kuitenkaan. Jos kukat kasvavat hyvin, niin ei rikkaruohot mahdu kasvamaan.

Viime kesänä otin sen kärhöpenkin ja mylläsin samoin sen. Nytpä siinä ei kukikaan paljon mikään ;)
Vein kullerot ja istutin ne ojan viereen, siellä ne nyt kauniisti kukkivatkin. ;D


Luonnokukat kukkii niin rehevästi, niitä ei rikkaruohot haittaa.

Joensuussa onkin nyt loppuviikolla paljon touhua ja tohinaa. Silva 2013 Metsänäyttely järjestetään kaupungin keskustassa ja hienointa on, että se on ilmainen tapahtuma.
Perjantaina ja lauantaina on monenlaista metsään liittyvää näytöstä, on tukkilaisten koskenlaskua, Halavatun Papat show, koomikoita, Karim Z.Yskowicz, höyrylaivoja, työnäytöksiä ja tanssia.
Huomenna on tarkoitus käydä Stora Enson oyj.n tehtaalla ja Uimaharjun sahalla avointen ovien päivänä.
Minua kiinnostaa nuo tukkilaisnäytökset, toivottavasti saan niistä kuvia tännekin.
Oikein mukavaa loppuviikkoa!

15 kommenttia:

 1. Onnea arvontavoitosta. Minä olen nyt vasta laittamassa kasvimaata kuntoon ja sinne jotain kasvamaan. Ehtii ihan hyvin kasvatella tänäkin vuonna, jos tilaa löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän sitä kerkiää, kylmempinä keväinähän niitä nyt vasta kylvetäänkin. Tää kesä on ollut poikkeus aikainen.

   Poista
 2. ONNEA voitosta,niin ihanasti sielläkin kukkaset kukkivat.Täällä on piisanut hellettä,että vettä jo kasvit kaipaisisivat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ole täälläkään satanut kuin viime perjantaina. Vettä on saanut kantaa äsken istutetuille kukille, muita en juuri kastelekaan kuin vain kärhöjä.

   Poista
 3. Hieno voitto, onnea.
  Mie kaivoin tienvierestä kurjenpolvia pihaan, hyvin ovat viihtyneet ja levinneetkin.

  Tukkilaiskisat on upeita, joskus 1950-60 luvun aikoihin miun eno voitti nuo kisat ja Lieksassa koskenlaskija juustoa myytiin hänen nimellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä ei kasvakaan luonnonvaraisia kurjenpolvia, entisellä paikalla kasvoivat hyvin. Pitää katsella jos jostain sais niitä, nyt on tietysti liian huono aika siirtää mitään.
   ehkä tänään käydään Lieksassakin :)

   Poista
 4. Paljon kauniita kukkia on puutarhassasi. Tuo valkopimikkä on nätti. Muutin sen paikkaa tänä keväänä ja on nyt enemmän edukseen pihallamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siirsitkö enemmän varjoon vai aurinkoon? Leviääkö se siemenistä?

   Poista
 5. Onnea voitosta. Ukkolaukka on kyllä kaunis kukka pieniä tähtiä pallona. Kaunist on sinun pihalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! monenavuonna olen noita kasvattanut, vasta viime kesänä oikeastaan "huomasin" niiden kauneuden ;) olivat jossain pusikossa, niin eivät oikein kasvaneet.

   Poista
 6. Saitpas kivan arvontavoiton:)

  Mulla on paljon imikkää pihallani ja tykkän kovasti,kun sen lehti säilyy nättinä syksyyn asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan! Lehtien takiahan minäkin niitä ostin. Hopeatäpläpeippiä oisin ostanut, mut eihän täällä ollut niitä.

   Poista
 7. Kiva arpajaisvoitto, onneks olkoon!
  Kai mun tarttis vähä ruveta kitkemään mun penkkejä. Näyttävät meinaan enemmänki heinäpusikoilta ko ko kukkapenkeiltä.
  Oliskos sulla muuten vinkkiä mitä kannattais laittaa kukkapenkkiin johon paistaa iltapäivän aurinko porottavasti? Nyt siinä on ollu vaan tulppaaneita, mut ko ne alkaa olla jo lakastunu, ni siinä näkkyy vaan munankuarilla "koristeltu" multa. Jottain tarttis keksiä, semmosta mikä leviää koko penkkiin ja kukkii pitkään niitten tulppaanien jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin, mua huvitti se sun munankuorijuttusi ;D näkyy mullakin vielä munankuoria jossain mullassa. Me on poltettu kuoret saunassa, menevät tuhkana sit maahan. Talvella kun eivät hajoa niin hyvin kompostissa, nyt oon kyllä laittanut sinnekin. Mut tuo iltapäivän polttava aurinko on vaikeempi juttu, mullakin rupsottaa jotkut kasvit vaikka sanotaan niihen menestyvän auringossa (esim kultahelokki) ja sit esim nää pikkusydämet viihtyy vaikka kuin hyvin auringossa. Pitää miettiä! Istutin omat samettikukat aurinkoon, niin piti virittää toissapäivänä varjostusverkko niiden eteen, kun tuntu etteivät millään herkiä rupsottamasta. heti auttoi!

   Poista
 8. googletin ton kultahelokin. Mulla on kyl niin hakusessa tää puutarhatouhu, mistään kasvista en tiiä nimmee vaikka olisin usseinki nähny. Viherkasveista tiiän paljo, perennoista en. Mut jos mää joskus opin nekin. :-)

  VastaaPoista