maanantai 3. kesäkuuta 2013

Huh hellettä

No jopas on helteet ollu. Ei oikein jaksa tehdäkään mitään kuumuuden takia. Vähä väliä pitää käydä sisällä vilvoittelemassa ja juomassa.
Aloitin tänään mattojen pesun. Viime kesänä pesemättä jääneet kaksi mattoa pesin. Raahasin vanhan pöydän nurmikolle ja laitoin muovipressun päälle. Matot kottikärryyn likoamaan ja sitten pesu pöydän päällä. Huuhtelu vesiletkun kanssa harjaten. Hyvin sujui.

Kasteluun kuluu paljon vettä, kuinkahan pitkään niitä taimia pitää kastella. Taidan lopettaa kohta vesien kantelun, mitänyt kärhöjä jos kastelis  jonkinaikaa.

Sitten niitin taas ruohoja. Jotenkin nyt ei jaksa niittää koko nurmikkoa kerralla ja piha näyttää ihan tilkkutäkiltä, kun ei ole tasainen nurmikko jokapaikasta.

Kyllä ne syreenit täälläkin kukkii, mut ei meidän pihassa. Meidän valkoinen syreenipensas on lähes kuivunut, Vadelmat ovat tukahduttaneet sen. Voihan harmi. Nämä ovat naapurin pihasta.
Kyllä tuoksua on täälläkin tulvillaan kielot ja syreenit tuoksuu.

Viimeiset kuvat vaaleanpunaisista tulppaaneista, kohta on niidenkin kukinta ohi.

Sinistä on nyt vähän joka penkissä

Eri sävyissä. Pallolaukkoja on myös vähän joka penkissä.

Tämä camassia, tähtihyasintti on mulle uusi tuttavuus, näkyvät kuihtuvan nuo pienet kukat nopeasti.
Viime syksynä istutin nämä kolme sipulia.

Toivotan jaksamista näissä helteissä. Ei kai tätä kuumuutta kauan jatku.

10 kommenttia:

 1. Ihanat kesäkuvat, tosiaan muualla on helteistä kärsittykin, mutta täällä on kyllä loistava keli, kun merituuli on vielä viileähköä, täydellistä sanoisin, tosin ukkonen tänään oli kamala, mutta muuten en muista koska näin aikaisin olisi ollut näin hienoa ilmaa. Oikein kauniita ja aurinkoisia kesäpäiviä sinulle.

  VastaaPoista
 2. Täällä saivat helteet jo kyytiä reippaan ukkosenjytinän säestämänä.

  Onpas muuten kivannäköinen tuo tähtihyasintti :)

  VastaaPoista
 3. Kärhöjä kannattaa kastella koko kesän, ovat aika juoppoja:)
  Hyvä että on lämmin, mutta sade tekisi hyvää, ensimäistä kertaa alkaa nurmikko kellastua kesäkuun alussa.

  VastaaPoista
 4. Kuivaa on täällä päin. Täksi päiväksi on luvattu sadetta ja ukkosia, vaan sääennusteista ei aina tiedä. Ei jaksaisi kastella koko ajan;(

  VastaaPoista
 5. No sinne itäsuomeen luvattiin tänäänkin helteitä. Meillä nyt pilvistä ja tuulista. Nuo helteet ei ole kyl mua varten. Ja sit just ennen sateita se ilma vast on kostean seisovan tuntuinen. Ei tarvi paljoa tehdä niin hiki jo tulee. Ja ne hyttyset! Niitä nyt tuntuu olevan.

  VastaaPoista
 6. Ihania kukkasia ,kyllä sitä vettä jo kaipaisi:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteista! Hellettä näyttää olevan tänäänkin.
  Saisi sataa hissukseen vaikka öisin ;)
  Niin, on kai noita kärhöjä kasteltava, joskus luin että ne ovat "syöppöjä ja juoppoja" ;D

  VastaaPoista
 8. Eiköhän ne helteet siittä loppuviikosta hellitä. Tosin mua ei haittaa vaikka viälä jatkuiskin, oikeestaan vähä outooki miten hyvin oon kuumaa kestäny.
  Taas niin ihanien kukkien kuvia. Joudutko sää kauheesti kitkemään noita penkkejäs?

  VastaaPoista
 9. Se on hyvä muistaa juua, ja on sitä kulunutkin. Siellä on jo noin auki laukat, mulla nupullaan. :) Jännä nähä, miten eriaikaan kaikki missäkin maan kolkkaa kukkii.

  VastaaPoista
 10. Meidän pihalla syreenit kukkivat niin hienosti, että tuoksu on koko ajan havaittavissa. Katsellessani tuota syreenikuvaasi sain heti tuoksusta kiinni.

  VastaaPoista