maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kysymys ja kurjenmiekkoja

Eilinen olikin oikein hieno päivä. Aurinko paistoi (ainakin välillä) ja oli ihan lämmintäkin. Oli oikein puutarhapäivä minulla. Lopultakin sain istutettua loput lantuntaimet :)  Ovat olleet purkissa kasvihuoneessa kasvamassa. Melkein jo kellastuivat.
Sain innostuksen alkaa kitkemään kasvimaita ja sainkin vanhemman puolen kitkettyä ja niitettyä penkkien välit. Samalla keräsin kotilot pois, voiko sanoa, että onneksi niitä ei löytynyt  paljoa. Nyt on paljon siistimpi  kasvimaa :)
Ensiksi kysyn teiltä hyvät puutarhurit. Ovatko nämä kurjenpolven taimia?

Kylvin viime syksynä useampaan ruukkuun keräämiäni kurjenpolvien siemeniä. Ne kasvoivat syksyllä, mutta olivat hävinneet talven aikana, vain tähän ruukkuun tuli taimia. Lienenkö kylvänyt tänä keväänä siihen jotain, vai olisko nämä joitain kurjenpolvia. ;)

Kasvimaan vierellä ylijäämäpenkissä kukkii nätisti tämäkin kurjenmiekka.
 Taitaa olla parempi olla siirtämättä tätäkin, kun kerran kasvaa sielläkin. Sain tämän eräältä tuttavalta monta vuotta sitten.  Toisetkin kurjenmiekat kukkivat lopultakin.

Siperiankurjenmiekka

Keltakurjenmiekka
Tämäkin pitäisi jakaa, koska se ei kuki nyt kuin muutaman kukan verran.


Oreganot leikkelin eilen myös ja  laitoin kuivuriin.

Luonnonkukkiakin piti kuvata, tässä nurmikolla kukkii rönsyleinikki.
Eilen illalla piti tämä kirjoittaa, mutta tulikin ukkosenilma ja silloinhan "pitää"koneet sulkea. Satoi taas vaihteeksi ihan ravakasti, onneksi on luvassa parempaa keliä ja hellettäkin juhannukseksi.
Mukavaa juhannusviikkoa!

12 kommenttia:

 1. Onko sulla myskimalvaa? Mulla on penkeissä ollut hirveästi tuon näköisiä taimia, ja ilmeisesti myskimalva on siemäntänyt. Niihin tulee myöhemmin röpelöisempiä lehtiä ja varsi "karvoittuu". Mutta tuo voi olla jotain muutakin kyllä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mulla sitäkin ja viime syksynä kylvin penkin reunaan. Pitääkin tarkastella sitä ja verrata ;) Olen saattanut sitäkin kyllä kylvää ruukkuun. Taitaa dementia iskeä, kun ei muista mihin mitäkin kylvää :D

   Poista
 2. Näyttää aika lailla malvan lehdiltä. Voisko olla? Ihanat kurjenmiekat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisinko pistänyt siihen purkkiin malvan siemeniä, kun ei oo edelliset itäneet ;)

   Poista
 3. Kurjenpolven lehdeltä ei ihan näytä tuo minusta.
  Minulla on lappu joka paikassa mihin kylvän, muuten ei muista;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, yks kurjenpolvi on mullakin liuskalehtinen. On mullakin nimilappu, mut ei niissä pysy mikään kynänjälki, ei oo vielä tähän mennessä löytynyt sellasta kynää minkä jälki kestäis.

   Poista
 4. Upeat kurjenmiekat sulla ja voi tuota oreganopeltoa!

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniita kurjenmiekkoja, ja siullakin on tuo miun ikämiehen "uusvanha rumilus".
  Noista taimista en osaa sanoa mitään, hiukan epäilen niitä kurjenpolviksi, mutta en tiedä.

  Oikein mukavaa juhannuksen odotusta.

  VastaaPoista
 6. Minustakin nuo lehdet näyttävät enemmän malvan kuin kurjenpolven lehdiltä. Olen viime päivinä istutellut keväällä kylvämääni myski- ja maurinmalvaa ja tutunnäköisiä ovat.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteista. Juu olen kai laittanut siihen purkkiin malvan siemeniä. Samanlaisia on penkissäkin.Enkä ole muistanut laittaa nimilippua. Täytyy tehostaa nimilappujen laittamista, kuljeskelen vain ja kylvän kaikkea sinnetänne :D

  VastaaPoista
 8. Onpas komea määrä oreganoa. Itse olen kovasti tykästynyt noihin kurjenmiekkoihin. Niitä on monenväristä ja kokoista sekä eriaikaan kukkivaa lajiketta. HAermi,kun alkaa olla joka kolo täynnä,niin ei voi kaikkea istuttaa mitä haluaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas olis tilaakin, mut vähän rahaa. OLIS niin ihana saaha kurjenpolvia ja monta muutakin kukkaa. Ihan kamalaa kun pitäs olla koko ajan jotain istuttamassa, eikä oo oikein mitään istuttamista ;)

   Poista