tiistai 25. maaliskuuta 2014

Arvontamuistutus

Tässäpä Hippi katselee aurinkoon ja miettii, että minne tuuli kuljettaa Aprillipäivän jälkeen :)

Vielä vajaa viikko osallistua Arvontaan! <linkki

Niinkuin näkyy, etupihan penkki on jo sulanut lumesta, mutta ihan jäässä, joten sieltä ei näy vielä nousevan mitään narsisseja. Vaikka päivällä on jo lämmin, yöllä on pakkasta.
Takapihalla on jo toinen penkki lumeton, siellä näkyy krookuksen lehtiä ja jotain muutakin. 
 
Ei vielä pääse meillä puutarhahommia alkamaan. Vain pudonneita koivujen oksia voi kerätä.
Esimerkiksi Pivin arvonnassa voittamani  Anemonet uinuu vielä ison lumikinoksen alla. Toivottavasti eivät mene ihan pilalle siellä.

Sensijaan ilahduttaa kompostin sulaminen. Tänä talvena mahtui kaikki kompostoitavat jätteet samaan säiliöön ja nyt se on sulanut ja lämpiää.
Laitoin siihen oksahaketta, angervojen oksista. Senverran sain tehtyä, että haketin ne. Mies tosin hätäili ensin siihen hommaan. 

Nautitaan auringosta, hauskaa maaliskuun loppua!

14 kommenttia:

 1. Ihmettelin, että miten mun on jääny huamaamati sun arvontas, mut sit tajusin että vaihdoin kukkamultia tuona päivänä. Hyvä kun muistuttelit. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun huomasit :) Vielä on aikaa...Onhan se multien vaihto niin iso homma ettei muuhun jää aikaa. Mulla on vielä aloittamatta. Ei ole kuin muutama kukka, hyvä kun muistutit.
   Tomaatit sain kyllä koulittua eilen :)

   Poista
 2. Niin se kevät etenee ja loputkin lumista sulaa. meillä narsissit ja krookukset 3-4 sentin kokoisia. Skillat ja lumikellot kukkii.
  Kovasti sitä Hippiä tänne odotan, vaan kuinka lie arpaonneni kanssa käy:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä käypi kateeks, kun muualla on niin jo kukkia ulkona. Täällä hyvä joa pikkasen näkyy latvaa krookuksista. Ihan kävi eilen masentamaan toisten kukkien katselu. Sama ilmiö oli kyllä jo viime keväänäkin, kyllä se siitä ohi mennee.
   Semmosta se on, ei tiedä kelle arpa lankeaa :)

   Poista
 3. Meillä tulee nyt kanilasta tavaraa kompostoriin, on aika hyvää matskua talousjätteen joukkoon. Olkea ja papanaa ja purua. Sais jo kyl sulaa tuo kompostikin, mut tuohon ei ihan paista aurinko kun kuusen alla on, niin vielä se ei ole oikein lähtenyt käymään. Ei se kyllä umpijäässäkään ole. Tänään jo suunnittelin tuon "jatkojalostuskompostin" tyhjentämistä, että saan sitten tuosta pääkompostista kamat jatkojalostumaan tuohon ilmavampaan yksikköön. (eikös kuulostanutkin hienolta? :D) Kompostointi on niiiiin mun intohimo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo, hyvää kompostia tulee. Niin minäkin joskus kaninkakat käytin hyödyksi.
   Voishan sitä sulattaa kuumalla vedellä, joskus sulattelin varovasti kaasutohollakin, kun ei meinannut millään alkaa sulaa. Ja monta sankollista oli jätteitä kompostin ulkopuolella, kun eivät mahtunu. Nyt mahtui, kai ne "suli" kun ei ollut pakkasia, ennenkuin tammikuussa.
   Mie oon kanssa intohimoinen kompostoija ja kateviljelijä. Paitsi jos alkaa niitä kotiloita kerääntyä. Viime kesänä mätin kaikki oljet kompostiin, kun näyttivät niiden alla muhivan ne pienet kotilot, mitä lienevät olleet. Sinne kuumentuivat :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Nyt näyttääkin olevan paljon arvontoja menossa :)

   Poista
 5. Suloinen hippi :) Täälläkin nyt parina päivänä paistanutniin ihanasta aurinko, että väkisinkin alkaa kevättämään. Hyvää maaliskuun loppua Emilie!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kyllä kevättää! Sain eilen sun lähettämän "paketin". KIITOS! Olipas kiva yllätys. Kirjoittelen siitä oman postauksen. Raeruohot on jo kylvetty :)

   Poista
 6. tämäkin muori haluaa mukaan arvontaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita kommenttia tuohon arvonta postaukseen :)

   Poista