keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Metsän lumitilanne ja vastaus haasteeseen

Tänään on taas mukavan lämmin ja aurinkoinen päivä, mutta tuulee kovaa. Takapihan terassikin on jo sulanut, kohta pääsee istuksimaan sinnekin ja ehkä jonkun kukan laittamaan ruukkuun.

Kävin metsässä katsomassa onko siellä vielä lunta, kun näyttää jo vihreältä. Vähän on enää mustikkametsässä lunta!Sain jo joku aika sitten Savea ja papuja-blogista lapsuuskuvia haasteen. Kiitos! Kuvasin sitten lisää kuvia, kerranhan jo niitä laitoin tänne. Tässä pari kuvaa lisää :)

 Jussi-kanin kanssa, joskus 10 vuotiaana


Tässä taas ne samat kissat mun kanssa. Tykkäsin tuosta puvusta, siihen kuului jakkukin. Lähellä asunut ompelija sen teki mulle. Silloin teetettiin vaatteita usein ompelijalla.

Laitoin virkattuja kukkia tuohon angervon oksiin, (ohje niihin Arnen ja Carlosin Neulo kesä kotiisi kirjasta) Kerroin siitä kirjasta täällä ja kukasta täällä  :)

Miten tämä maaliskuukin on jo mennä hurahtanut tänne asti, tuntuu etten ole mitään ehtinyt tehdä. Tänään siirsin pöydän tyhjän makkarin ikkunan eteen ja alan levitellä siihen taimia ja kylvöksiä, eivät enää mahdu olohuoneeseen.
Kerkisin muuten hermostua koko kylvöksiin jo, vaikka ei vielä edes ole paljoa taimia. Laitoin liljojen mukulat purkkeihin. Puuliljoissa olikin jo hyvät alut.
Tomaatintaimet pitäisi istuttaa isompiin astioihin, ovat jotenkin kurttusen näkösiä :)

Hyvää maaliskuun jatkoa!

10 kommenttia:

 1. Voi kun ei nyt sitä lupailtua takatalvea tulisi, minä ainakin niin nautin aikaisesta keväästä. Kyllähän siitä sitten hyvän palkan saa kun jaksaa taimia itse kasvatella, minä olen laiska ja jos jotain istutan, niin ostan taimet valmiina.

  VastaaPoista
 2. Kauniit kuvat laitoit niin kaunis tyttönen. Meillä tänään oli lämmintä 9 astetta, ihana päivä
  Silppusn silppurilla risuja pensaitten juurille,mies kaatoi muutaman puun tontilta
  eli puu hommissa menikin tämä päivä .Aurinkoisia jatkopäiviä:)

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia.
  Justiin meilläkin ennen äiti ompeli ja ompelutti meille mekot siskon kanssa ♥
  Suloiset nuo kukat oksilla.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin oli lapsuudessani ja nuorenakin vielä lähellä tuttu ompelija, joka ompeli meille vaatteita. Muistelen, että se tuli silloin halvemmaksi kuin kaupasta ostaminen. Muistanko oikein? Ainakin sai mieluisia. Muistan vieläkin muutamat samettihousut, jotka pidin aivan puhki asti;-)

  VastaaPoista
 5. Vielä löytyi ihania lapsuuskuvia ;) Virkatut kukkaset ovat mukavan näköisiä.

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka kivoja lapsuuskuvia :)

  VastaaPoista
 7. Joka kevät vähitellen tympääntyy taimiipotteihin, joita on joka ikkunalla. Onneksi sen taas unohtaa seuraavaan kevääseen mennessä.

  VastaaPoista
 8. Kiios, kiitos kaikille kommenteista. Kyllä ne oli edullisia silloin kyläompelijat ja kankaatkin. Ja tuli sopivia vaatteet, kun tekivät mittojen mukaan. Olivat ahkeria ison perheen äitejä, ihmettelin iteki pienenä, miten ne kerkis hoitamaan kotinsa ja ompelemaan kylille vaatteet.
  Miten lie tänä keväänä mulla niin nihkeää tuo taimien parissa puuhailu, ei oikein huvita! Pitäs nyt ruveta koulimaan tomaatintaimia isompiin purkkeihin. Ihan sairas olo kun ei huvita, mikä lie ??!!

  VastaaPoista