lauantai 29. maaliskuuta 2014

Taas peipposet ilmassa leikkiä lyö...

vai mitenkäs se laulu menikään :)
Aamulla olikin pihalla lauma mustarastaita, ja tietysti oli sälekaihtimet alhalla, ja niiden välistä yritin kuvata, kun en uskaltanut nostaa kaihtimia :)
Ja muutama peipponen
Tämä piristi koko päivän. Ensimmäinen peipponen tänä keväänä ja kuulin niiden lauluakin. Eilen ei vielä kuulunut eikä näkynyt.
Meillä jatkuu puiden sahaus- ja halkomis homma vielä, ties kuinka monta päivää. Puuhäkit täyttyy vähitellen. Siinäpä sitä voi tiirailla ja kuunnella samalla lintuja. Sirkkelöinti on kova-äänistä ja siinä pitää olla kuulosuojaimet, mutta halkomiskone, mitä minä käytän, on vielä aika hiljainen, niin ei tarvitse pitää kuulosuojaimia :)

Kävin katselemassa kukkapenkkejäkin. Eipä vielä näy kukkia, tai yksi kevättähti jo vähän sinersi, mutta eipä siitä kunnon kuvaa saanut.
 krookukset jaksaa nousta

Pupuset ovat käyneet lannoittamassa mun penkkiä :)

Ajeltiin kylillä eilen ja mitä ihmettä, lunta ei näy juuri missään
Paitsi meidän pihassa, minkäs teet, on niin varjoisa piha

Hauskaa viikonvaihdetta, kesäaikaan siirtymistä  :)
Jos kuka ei ole osallistunut arpajaisiini, voipi osallistua täällä vielä kaksi päivää.
Sitten onkin jo huhtikuu ja aprillipäivä :)


13 kommenttia:

 1. Kyllähän se lumi näyttää sielläkin sulavan. Kaikkie kivaa katseltavaa jo!

  VastaaPoista
 2. Ihanan keväinen postaus! Hei: peipposesta ei päivääkään eli sehän on sitten kesä! ;)

  VastaaPoista
 3. Onpas tosiaan pulleat peipposet ja rastaat ja niin on totta sekin että lunta on siellä kovin vähän... Täällä se on toista.

  VastaaPoista
 4. "taas leivokset ilmassa leikkiä lyö" :D eiks se menny näin? :) ...oiii nuo pupunpapanat olis Venlan herkkua, popsii noita kun löytää semmosen...

  VastaaPoista
 5. Hienosti olet saanut mustarastaat kuvattua, niitähän olikin paljon,ja ihanan peipposen myös
  Kyllähän nuo linnut päivän pelastaa kovasti ne vaan aina ilahduttaa Te teette saman laista työtä kuin mekin me kaadettiin viisi isoa koivua valtavan paksuja niitä nyt sahataan ja halkaistaan, mies sahailee ja minä halkaisukonella niitä silppuan ja pinon. Aurinkoista päivää teille ja työn iloa :)

  VastaaPoista
 6. al is het nog zo koud de natuur gaat zijn eigen gang

  VastaaPoista
 7. Hienosti olet kuvanut mustarastaat,meidän pihalla olen nähnyt vain yhden:)

  VastaaPoista
 8. Voi, mustarastaita! Meidän pihan yli on tänään lennellyt useita hanhiparvia, mutta yritäpäs niitä kuvata...mullakin krookukset on jo nupulla.

  VastaaPoista
 9. Lintuja on kiva seurata...ja oravia...niitäkin pihallamme vierailee. puput eivät pääse pihalle, kun on Niilon takia aidattu, mutta tuolla aidan takana niitäkin vilistää..:)

  VastaaPoista
 10. Aivan samanlainen näky on meidän lintujen ruokintapaikalla. Pikkuvarpusia vielä lisäksi. Mutta mustarastaita on tänä keväänä erityisen paljon.
  Hyvinhän nuo krookukset sinulla nousee.

  VastaaPoista
 11. Ihana kevätsarja kuvia! Enpä ole vielä peipposta täällä meillä nähnyt

  VastaaPoista
 12. Hihii, muistan jostain Astrid Lindgrenin kirjasta, oli varmaan Melukylän tarinoita, että lapset kuulivat laulunsanat väärin ja lauloivat "taas leivokset ilmassa leikkiä lyö". Minusta se oli niin kovin hauska juttu, on vieläkin :D

  VastaaPoista
 13. Mustarastaat täälläkin popsivat maahan pudonneita siemeniä. Kun on tottunut lintuja ruokkimaan, niin vaikka oli näin lauha talvi, meni meillä kolme 25 kg säkkiä auringonkukan siemeniä.

  VastaaPoista