lauantai 18. lokakuuta 2014

Kylmenee...


Kiitokset kaikille edellisiin kirjoituksiini kommentoineille!

Vielä pari päivää sitten viimeinen orvokki kukki, mutta nyt ovat kaikki kuihtuneet pakkasen kourissa.

Tänään kiertelin kuvaamassa tuota jäätynyttä pihaa, ei löytynyt väriä kuin lyhtykoisossa. Päätin tänä syksynä etten ota niitä sisälle, enkä kuvaa niitä, mutta kyllähän niitä päätöksiä vaan rikoin :)

Kerkesin ottaa sisälle terassilta tämän vaaleanpunaisen pelargonin, jonka taimen ostin Kukkatalosta keväällä, muistaakseni 80 centillä. Toinen taimi oli vähän erilainen, siitä koetan juurruttaa oksia vielä. Se kasvoi hankalaan muotoon sisälle otettavaksi.

Vaikka en ole hyvin ihastunut näihin ollutkaan aikaisemmin, nyt kyllä taidan ihastua. Äitini oli ennen hyvin taitava pelargoninkasvattaja, vuodesta toiseen samoja kasveja kasvatteli, talvet ikkunalla ja kesällä ulkona.

Tänään on ollut kaunis ja aurinkoinen päivä, joten en ole kerennyt neulomaan. Kävin haravoimassa lehtiä ja otin ruusupapuja tukemassa olleen kaariportin pois. Olen kasannut sen kasvimökkiin suojaan, vaikka se ei kovin arvokas olekaan.

Kävin Taitokeskuksesta ostamassa vielä viimevuotisen Roosa-nauha ohjelehtisen, vaikka siinä onkin monia samoja sukkaohjeita kuin tämänvuotisessa. Kun nyt oli hinku tehdä "pitsineuleesta" sukkia, siinä on muutama helpompi ohje. Roosa-nauha langat ostin sieltä, tuo on aivan suloisen väristä ja ohuen ohutta lankaa. Bambu-puikot ostin myös, kokeeksi, en ole ennen neulonut bambuisilla puikoilla. Kevyethän ne ovat, toivottavasti en väännä poikki niitä :)
Kovin hidas minä olen neulomaan, toivottavasti toinen sukka on jo nopeampi tehdä.

Yritin tehdä siitä Villasukkakirjasta yhtä mallia, ohjeen mukaan, mutta eihän siitä tullut mitään. Mielestäni siinä ohjeessa oli virhekin, kun ei silmukat pysyneet oikeassa luvussa, vaikka kuinka yritti tehdä, liian vaikeaa oli mulle. (Varmaan aika vaikeaa suomentaa on tuollaisia neuleohjeitakin)

Tämä ohje nyt vaikuttaa vähän helpommalta, vaikka on tuohonkin tullut virheitä. (älkää katsoko sillä silmällä) Teen ensimmäisen reikäsukkani nyt tästä ja toiseen sukkaan ei enää virheitä saa tulla :D

Herkuttelin myös nauttimalla capuccinon Kauppaneuvoksen kahvilassa :)
(Eipä kännykälläni saanut kunnollista kuvaa)


 Mukavaa viikonloppua teille! 
Ensi viikonloppuna se kamala kellojen siirto onkin sitten jo ajankohtainen.

14 kommenttia:

 1. Äh, ens viikonloppunako se kellon siirtokin jo on. Aika menee niin nopeasti. Joskus on lupa herkutella ja käydä kahvilassa kahvilla. Kuulostaa hyvältä. Mukavaa että siellä syksy vielä jatkuu ja voi touhuta vielä pihalla ja ihastella kukkiviakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin viikon päästä, ei vielä pitäskään stressata sitä. Ikinä en muista pimeneekö ne aamut vai illat...

   Poista
 2. Meillä oli maa valkoinen tänään.
  Ihanaa neuletta on tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Pakkasta oli meilläkin, mutta aamulla vesi tippui ränneistä. Maa ja tiet näyttivät kyllä liukkailta. Talvirengaskeli näyttää tulevan.

   Poista
 3. Nyt on meillä kukkaisten aika loppuneet alkuviikolla oli jo 7-pakkaista mitään ei enää jäljelle jäänyt Ahkera olet kutomaan eikö sinlle kipeydy niska ja hartiat kaunista on tulossa
  Hyvää sunnuntaipäivää Emilie :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on nyt menneet kukat ihan muutamassa päivässä.
   Kyllä niskat kipeytyivät, jo parin viikon aikana ollut päänsärkyä, kun lapasia neuloin. Tämä on nyt niin kevyttä lankaa ja ohuet puikot jotta vähemmän kipeytyneet. Tai sitten "niskalihakset" ovat jo tottuneet :)
   Hyvää sunnuntaita sinullekin!

   Poista
 4. Onpa kaunis pelargoni. Minä yritän myöskin talvettaa pelargoneja, josko tänä talvena onnistuisin... Kylläpä on kaunista tuo roosanauha-lanka ja pitsineule

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Vielä on 6 kpl kukkia tuossa pelargonissa. Eipä muita kesän kukkia ole enää jäljellä, niin tuosta on nyt nautittava. Äiti tosiaan ihan huoneen ikkunalla säilytti pelargoninsa talven yli ja leikkasi niista pistokkaita keväällä ja juurrutti ne. Täytyy nyt minunkin kokeilla.

   Poista
 5. Eilen oli pakkasta nyt sataa vettä, ,tälläset kelit täällä.
  Tosi kaunista sukkaa olet neulomassa, sopii hyvin tuon pelakuun kanssa yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Pakkanen vaihtui täälläkin vesisateeksi. Pelottaa milloin taas jäätyy nuo tiet. Talvirenkaat on jo vaihdettava autoon.

   Poista
 6. Kaunis pelargoni. Kannattaa yrittää talvettaa! Komeat sukathan siellä on tulossa! Meillä oli aika liukasta, kun satoi vettä jään päälle. Talvirenkaat saa olla jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yritän pitää tuon kukan hengissä. Vaan jos ei onnistu, koetan ensi keväänä kylvää siemenestä noita.
   Kylmää ja liukasta oli jo tänään ja yöksi on lisää pakkasta tulossa.

   Poista
 7. Täällä on toistaiseksi säilytty lumentulolta, vaikka pakkasen puolelle on öisin mennytkin. Täytyy myöntää, että minulle kävisi ihan vesitalvikin. Söpö orvokki kuvassa ja söötti pelakuu!

  VastaaPoista