lauantai 17. tammikuuta 2015

Tervehdys!

Hei, hengissä ollaa vielä ensimmäisen työviikon jälkeen :) Vaikka kyllä väsyttääkin ja väsytti eilen illalla enemmän vielä.
En ole mitään saanut aikaiseksi koko viikossa, yhden valokuvan. Kävin yhtenä päivänä ostamassa lankoja ja kerran kirjastossa ja lukenut olen pari kirjaa, siinäpä se.

Ajattelin neuloa seuraavaksi pipon, mutta se on vielä tässä vaiheessa, enkä edes varmasti ole päättänyt mallia. Tekisinkö valepalmikoilla, niinkuin tuohon koetilkkuun tein mallia vai kaupasta saamani ohjeen mukaan.

 Vaikea aloittaa...

Perhosorkidean nuppu oli pullistunut. Ja ikkunan takana on jo ikkunan alaosaan asti lunta. 
Viime yönä tuli lumet katolta, eikun talo natisi. Niin ja minä kun luulin saavani nukkua yön rauhassa ja pitkään...

Yhtenä iltana tein siemennäkkäriä Rantakasvin blogista saamalla ohjeella, tai muuntelin sitä sen verran mitä oli aineksia.
Tein koko annoksen, mihin tuli vettä 6 dl ja sitten kumosin sen yhdelle pellille. Tulihan siitä aika paksua, mutta kuivuihan tuo ja oli niiiin hyvää. Hyvin kesti evääksikin vietynä kasassa. Tänään tein sitten ½ annosta ja jäi vähän vajaaksi pelti.

Tänään olisi lähdettävä vielä ulos lumitöihin, ennenkuin nuo lumipenkat jäätyy kovaksi. Monista puista on katkeillut oksia ja pari terijoensalavaa on katkennut ihan rungosta asti.
Sähkökatkoilta, ainakin pitkiltä, me vältyttiin tällä kertaa, vaikka hyvin monelta on ollut sähköt poikki. Eilen illalla oli vain lyhyitä katkoja, jotta piti suihkussa olla sähkölampun kanssa.
Nyt ulos, on vielä vähän aikaa valoisaa.

Mukavaa viikonloppua!

11 kommenttia:

 1. Mukavaa viinkonloppua myös sinulle

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin hyvää viikonloppua Emilie.♥

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että selvisit pitkästä työviikosta. meillä väheni hanget kun sitä vettä satoi niin reippaasti, nyt on tiet ja polut jäisiä.
  Tuo näkkäri on siitä kätevä, että voi vaihdella aineksia sen mukaan mitä kaapissa on. Minäkin laitoin eilen leivinuuniin kuivumaan pellillisen ja se jäi koko yöksi alle 100C, ja hyvää oli.

  VastaaPoista
 4. Upean värisiä lankoja, neuleen parissa onkin mukava rentoutua raskaan työviikon jälkeen.

  VastaaPoista
 5. Kauniit langat olet hankkinut! Laitahan kuvaa valmiista neuleesta tänne:) saan ihailla muiden tekemiä, kun en itse viitsi neuloa:) Mukavaa alkavaa viikkoa ja jaksamista sinulle!

  VastaaPoista
 6. Jaksamisia töihin!
  Täällä loputkin lumet sulaa ja ulkona jäätikköä. Metsässä on kiva liikkua kun lunta ei juurikaan ole.

  VastaaPoista
 7. Näkkäriä en olekaan koskaan tehnyt, voisi kokeilla seuraavaksi sen tekoa! Lumi on tylsää, kun suoja tekee sen painavaksi ja puita ja pensaita katkeilee, kuusiaita on ainakin kärsinyt lumen painosta :( Ihanan väriset langat olet ostanut, nyt vaan odotellaan, mitä niistä valmistuu!
  Ihanaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Ihann näköisiä lankoja olet ostanut Voimia sinulle :)

  VastaaPoista
 9. Nuo siemennäkkärit näyttää niin herkullisilta!

  VastaaPoista