maanantai 23. helmikuuta 2015

Kauneus on katoavaista ja talvisia kuvia


Viikko onkin vierähtänyt töiden merkeissä, enkä ole kerennyt kirjoittelemaan, hädin tuskin konetta avaamaan. Jaksaminen on niin vähissä, etten oikein jaksa istua koneen ääressä kuin vähän aikaa.
Nyt on yksi vapaa ja sitten taas 6 työvuoroa. Päivät venyy pitkiksi 11 tuntisiksi matkojen kanssa, vaikka ei ole pitkä matkakaan. Vaan bussien aikataulut eivät sovi aina töiden alkamis- ja loppumisaikoihin :)
En teidä kuinka poikki sitä on ensi sunnuntaina kun/ jos nuo vuorot saa tehtyä....

Tässä on loput mun helmikuun tulppaaneista.
Kuivuivat pystyyn ja lopulta sain luovuttua niistä :)


Tänään on ihana vapaapäivä ja olen nauttinut siitä siivoamalla  :) sekä kylvin siemeniä ja vaihdoin muutamalle kukalle mullat.

Aloitin ahkeraliisoilla "Athena F1 Mix", pussissa piti olla 10-13 siementä. Mutta siinä näytti olevan vain siemenpölyä ja alle 10 siementä, joita yritin laitella mullan päälle. Saattoi niitä roiskua sähköisestä pussukasta muuallekin. Joten en paljoa odota näistä siemenistä mitään. Turhaa rahan menoa tuollaisten osto! Onneksi ahkeraliisoja saa puutarhalta vaikka minkälaisia, 
tuon pussin kuvassa niitä olisi ollut monta erilaista ja kerrottujakin.
Pettyneenä sitten kylvin myös nämä Kääpiösamettikukan simenetkin, ja niitä sitten oli ihan "50 kpl", ja olivat ihan hyvän näköisiä ja jäihän niitä vielä jäljellekin.
Neljänteen lokeroon kylvin omia Mustasilmäsusannan pari vuotta vanhoja siemeniä.
Voi olla että en hyvin paljon enää kylvä mitään, vaikka eihän sitä koskaan tiedä :)))
Entisiä siemeniä kyllä olisi...

Meillä on vielä turha haaveilla pihatöistä ja tai ainahan tuota lunta voisi mättää vähän kauemmaksi :)


Onneksi on lämmin keli ja alkaa nuo portaat jo pilkottaa :)
Aurinkokin näyttäytyi tänään.

Kävin vielä kävelyllä tuossa rantamaisemaa katsomassa.
 Eipä siellä mitään ihmeitä näkynyt :)

 Pilvet näyttivät uhkaavilta, vaikka aurinkokin välillä näyttäytyi.Yksi pilkkijä näkyi siellä olevan ja työpaikkakin näyttää tästä näkyvän tuon nostokurjen lähellä olevan lähellä vaikka matka onkin pidempi kuin tästä linnuntietä katsottuna. 
Huh, eipä paljon huvita sinne tiirailla :)

Hei vaan ja kiitokset kaikille kommenteista!


13 kommenttia:

 1. Jep, kylvöjä on tullut täälläkin tehtyä ja lisää on vielä tiedossa. Minä en saa noita ahkeraliisoja kasvamaan. Eivät viihdy hoivissani. Sammareita kylvin neljä pussillista. Viime vuonna itivät ja kasvoivat hyvin. Mulla oli niitä satoja. Mukavaa vapaapäivää!

  VastaaPoista
 2. Voi että,on se kurjaa kun tulee noin pitkiä päiviä...ei siinä varmasti paljon mitään ylimääräistä jaksa! Mulla on ollu harvakseltaan noita sijaisuuksia, kun ei kaikkia viitti edes yrittää saada matkojen takia. Huominen päivä voi tulla kyllä pitkäksi, kun työt loppuu puol 5 ja ja jos joudun tulemaan bussilla olen kotona noin puol 7, kun ei aiemmin tule bussia sitä kautta...

  VastaaPoista
 3. Jotaki on tullu kylvettyä, toivothan että onnistuu, koska on eka kerta ko kylvän.

  VastaaPoista
 4. Kyllä ne vapaat kuluvat kuin heittämällä. Minullakin loppuu lyhennetty työaika ja mietin miten sitä oikein mahtaa jaksella..työpaikalla kun kaikkea on kiristetty.

  VastaaPoista
 5. On siun päivillä pituutta,ei ihme jos väsyttää. Tuntuu että jokapuolella on noita julkisia yhteyksiä vähennetty ja sen takia päivät venyy.
  Mutta mielenkiintoisia siemeniä, oot hankkinu ja kohta päästään seuraamaan niiden kasvamista.
  jaksamisia :)

  VastaaPoista
 6. Pitkää päivää tulee sinulle työssä. Jaksamista! Silti jaksat jo kylvää siemeniä. Minä olen määrännyt itselleni, että vasta maaliskuussa saa kylvää jotain. Nyt vähennän ennestän ja kylvän vain kukkia. Muuta taimet ostan valmiina.

  VastaaPoista
 7. Noissa siemen pusseissa on nykyään aika vähän siemeniä ja silti ne ovat aika kalliita.
  Välillä tulee ajatus että kannattaako niitä kylvääkään voisi ostaa valmiit taimet .pääsiis vähemällä työllä Voimia sinulle noin pitkiin päiviin :)

  VastaaPoista
 8. No ei suinkaan sitä vielä ainakaan keväisiin pihatöihin. :) Silti olet mukavasti vapaapäivänä jaksanut. Jaksamista arkeesi!

  VastaaPoista
 9. On siinä päivällä pituutta, joten ei ihme, että väsyttää. Onneksi mennään kaiken aikaa valoisampaan suuntaan ja se kyllä virkistää. Pimeällä ei jaksa kovin paljon kotona puuhailla.
  Vaikka täällä etelärannikolla on lumet hyvin sulaneet, ei vielä aikoihin pihatöihin pääse. Meidän pihalla on paikkoja, joihin lunta on kolattu ja ne vasta tiiviitä kasoja ovat.
  Olen kylvänyt vasta jokusen pelaguun siemenen. Ensi kuussa sitten enemmän. Ahkeraliisat ja petuniat jätän väliin. Toistaiseksi en ole niiden kanssa onnistunut.

  VastaaPoista
 10. Jaksamista sinulle Emilie! Jospa ne kasvavat taimet ilahduttaisivat ja antaisivat sinulle puhtia. Kohta päästään lumista eroon!

  VastaaPoista