keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kesäkuun myrskyinen päivä illassa

Tänään onkin ollut aika sateista ja myrskyistä. Meiltäkin on ollut sähköt poikki useampaan otteeseen, just aioin alkaa kirjottelemaan iltapäivällä, niin katkesivat sähköt. Tunteja olivat poissa. Eikä tosiaan usein tässä ole menneet.

Kasvimaan reunalla kasvaa tällainen, rikkaruoho? Annoin sen kasvaa ja kaunishan tää on, pitää kait nyhtää, ennenkuin siementää.

Kerkisin katsella viimevuotisia kuvia, ja huomaan, ettei nyt kuki vielä akileijat, ei idänliljat ei muutkaan, mitkä viime keväänä tähän aikaan kukkivat.

Tulppaanit kukkivat tänä keväänä minusta paremmin kuin ennen. En näitä punaisia yhtään istuttanut viime syksynä.

Nämä Exotic Emperorit tulppaanit ovat nyt jo pudottaneet kukkiaan, tuuli ja sade auttoi siinä tänään. Huis ten Bosch tulput vielä kukkivat. Voi itku, mitä sitten ihailen kun näiden kukinta loppuu :( Keltaiset narsissitkin ovat jo entisiä...

Kultatyräkki aloitti kukkimaan. Vanhoja oksia on tuossa, kun tänä keväänä siirsin tämän uuteen penkkiin. Toisessa kohtaa oleva sama kukka ei vielä kuki.
Tämä on yksi mun lempikukka ollut.

Helmililjat ovat nyt kukkineet parhaiten mitä koskaan, niin tässä kuin toisessakin penkissä.
Tässä ovat koivun juurelle laitettuna, kuiva paikkahan tämä on näillekin, mutta mulla on joku hinku aina jotain laittaa puiden juurille kasvamaan, menestyipä sitten tai ei.


Patjarikko ja sammaleimu alkavat kukkia. Eilen kuvattu ja tuo yläbannerin patjarikko tänään.
En saanut sammalleimukuvia ollenkaan onnistumaan.

Ovathan nämä vuorenkilven kukat näin keväällä kauniita pitkään. Tykkään niin näistä vaalenapunaisista kukista. Tuolla taustalla kohta kukkii paljon laukkoja, toivottavasti. Viime vuonna nekin taisivat kukkia jo tähän aikaan. Kullerot kukkivat nyt aika vähän. Ovat vähän kukkineet senjälkeen kun mylläsin tämän penkin muutama vuosi sitten. Liekö suuttuneet?


Tuossa kulleron vieressä näkyy pienesti mun viime vuotinen puulilja. Hyvin ovat kasvaneet tänäkin vuonna. Meinas vaan tuostakin tulla entinen puulilja, kun sen puisen sinisen kärhötukihäkkyrän tuuli kaatoi juuri tuon viereen. Onneksi meni vähän sivuun, niin vaan vuorenkilven lehdet kärsi. kannoin sen häkkyrän pois, ettei kaadu enää, pitää uusia koko tuki tai ostaa kokonaan uusi, jos ei tehdä ite.

Nyt on taas kaunista, eikä tuule eikä sada. Toivottavasti huomenna pääsee taas pihapuuhiin.
Eipä ainakaan tarvitse kasvimaata kastella, vaan nythän ne vesiheinät ja muut siemenrikkaruohot alkavat kasvaa. Vielä on kurpitsat ja ruusupavut istuttamatta. Jokohan niita voisi istuttaa?

Hei vaan kaikille!

24 kommenttia:

 1. Patjarikko on niin hauska kasvi. Meillä mökillä kasvaa sitä yksi mätäs, toisen vei edellistalvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Mulla on nyt toista kesää tämä, edellisenä kesänä ostin yhden taimen, niinkuin tavallisesti. Ihan hyvin on menestynyt toistaiseksi.

   Poista
 2. Ihanaa kukkaloistoa. Meillä Itä-Suomessa on tuuli kaatanut puita talojen päälle. Meillä tosin vain sade kasteli minut ja minun eilen pestyt matot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä matot huuhtoutuu lisää :) Kyllä tuuli, ja vettä tuli. Alkoi jo välillä vähän pelottaa jotta katto lähtee. Ei onneksi ole isoja puita lähistöllä, jotteivät kaadu talon päälle.

   Poista
 3. Ihania kukkia sinun pihalla on Minä keväällä ostin puuliljan, saa nähdä miten kukkii minulla
  Miten se talvehtii, täytyykö se ottaa sipuli talveksi maasta pois vaan säilyykö talven yli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden talven ovat olleet penkissä, ja säilyihän nuo. Joku "Stargazer" liljoista ei noussut, siinä lapussa luki, että peitä syksyllä. En muistanut peittää :)
   "Pretty Womanin" lapussa luki että nosta ylös ensimmäisten hallojen jälkeen, mut jäi nekin nostamatta. Mut hyvin olivat säilyneet.

   Poista
 4. Ihanat tulppaanit.
  Minäkin tykkään tuosta kultatyräkistä. Sen muoto on hauskan pyöreä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jotenkin tuntuu että kultatyräkki on vähän joskus hankala menestymään. On monena talvena kadonnut minun penkistä.

   Poista
 5. Täällä oli ja kova tuuli eilen ja pelkäsin paviljongin lähtevän taas omille teilleen. Isäntä viritti siihen painon ja on se pysynyt paikallaan, paitsi aamulla huomasin yhden kulmapylvään siirtyneen...täytyy käydä sitä katsomassa. Mua niin ärsyttää nuo kovat tuulet, kun tää on muutenkin niin aukea ja tuulinen paikka...vaan ei niille mitään voi. Mukavaa päivää kuitenkin, vaikka täällä ainakin tuulee edelleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Helposti paviljongit lähtee. Nimim. on kokemusta. Viime aikoina on enemmän noita kovia tuulia, liekö sitä ilmastonmuutosta.

   Poista
 6. Kauniisti kukkii!
  Tykkään helmililjoista, ovat ihania ( omani eivät kuki taaskaan, en tiedä, mikä vaivaa).
  Täällä tuulee, suunta vain on vaihtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole yleensä helmililjat niin hienosti kukkineet, jotenkin en oikein niiden fani ole ollutkaan. Enkä ole ostanut niiden sipuleita aikoihin. Sitten kun ostin keväällä niitä ruukussa ja näin ne läheltä, niin rupesin enemmän tykkäämään niistä :)

   Eilenkin näytti että kaikki kukat taipuvat (viisaasti) tuulen mukaan poispäin auringosta, minne yleensä kallistuvat. Onneksi nyt ei niin kovasti tuule enää.

   Poista
 7. Tuosta rikkaruohosta sais kaunista keltaista väriä, kasvin nimeä en muista.
  Ihanat nuo helmilijat tuossa koivun kupeessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, katselin kasvikirjasta niin ei ollut lehti samanlainen ku joku peltokaali tms. Sitten tuli mieleen että oliskohan ihan Rypsi! Joku ristikukkanen on ainakin.
   Viime kesänä värjäsin lankoja, en nyt taida olla innostunut, ja tuo on liian pieni määrä.

   Poista
 8. Ihania kukkaiskuvia! Minullakin kurpitsat ja pavut oottelee vielä kasvihuoneessa, on kyllä välillä niin kylmiä päiviä...aurinkoa ootellaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan! Hermostun kohta kasvihuoneenkin ahtauteen, kun kurkut ja pavut yms ovat siellä tiellä. Meinasin tänään mättää kurkkupurkit jo pihalle harson alle, vaan en tiedä. Vieläkö oottas ens viikkoon! Lanttujen ja kaalien harsot vipattaa tuulessa, eikä tahdo pysyä paikoillaan. GRR...

   Poista
 9. Niin ihana toi kuva, missä on helmililjat koivun juurella! Ihan Suomenlipun värit :)

  VastaaPoista
 10. Kauniita. Kultatyräkki on varsinainen väripilleri. Tykkään siitä. Kivanmuotoinen.

  VastaaPoista
 11. Kultatyräkkiä olen itse myös ihastellut omassa pihassani. Samoin minulla ovat nyt jotkin tulppaanit kasvaneet tänä vuonna paremmin kuin viime vuonna. Ja nyt ovat kaikki kukkineet pidempään kun on ollut vähän viileämpää. Mulla on myös sellaista tulppaania joka kasvattaa yhteen varteen pari kolmekin kukkaa ja se oli kaunis, toivottavasti myös ensi vuonna kukkii kauniisti.

  VastaaPoista
 12. Kaunis puutarha sinulla.
  Kukkii jo niin kauniista.
  Tuolla aikasemmassa postauksessa oli ihana vaaleanpunainen tulppaani,
  kukkivaa kesää sinulle

  VastaaPoista