lauantai 9. joulukuuta 2017

Matalapainetta

Jokinlaisessa "juhlien"jälkeisessä nuuduksissa olen ollut. Mitä nyt vähän puita kantanut, uuneja lämmitellyt ja lumia kolannut, mitä olen kärsinyt kämmenellä tehdä. On vielä noin 14 tikkiä oikeassa kädessä, tuskin tuo jouluksi paranee, kaikkeen sitä pitää ryhtyäkin. Jonkinverran olen tuntenut katumusta tästä operaatiosta, kun ei se nyt ihan pakkopakko olisi ollut.
Vaan pitäisi kai ajatella postiivisesti, eihän tässä ole vielä parannuttu kahta viikkoakaan. Tiistaina olisi tikkien poisto.

Pientä herkuttelua
Täältähän eivät lumet katoa ihan helposti, kun ne kerran taivaalta satavat. Nyt taas vaihteeksi ovat painavaa suvilunta. Olisi hyvä keli tehdä lumiukkoja, mutta ei nyt enää jaksa (huvita)
Liukasta on teillä ja kävelyteillä. Hiekkaahan täällä ei levitellä, mitä sitä nyt turhaa, kaatuilkoot..
Vähän lievittää kaatumisen pelkoa, kun ei aurata lumia pois, eipähän ole liukasta traktorin jäljiltä.

Kävin katsomassa jäätilannetta rannassa, eipä "jäälle" ole vielä asiaa, jos meinaa hengissä pysyä.
Kameralla ja kännykällä kuvatut harmaat ja synkät kuvat.

Mistähän taas löytäis sen piristysruiskeen tai punaisen langan, jotta pääsis eteenpäin jotenkin. Ei enää joulukaan oikein innosta. Olis ollut joulumarkkinat viikonloppuna, mut en jaksanut lähteä tänään.

Tässä kuitenkin paikallisen tavaratalon jouluikkuna viime viikolta.
En ole saanut aikaiseksi yhtäkään joulukorttia. Vaikka en nyt monta laitakaan niin voisi niitä tehdä ikäihmisille vietäväksi taas kuten muinakin vuosina.
Mutta alkaapa sillä olla kiire, ensi maanantaina niiden pitäisi olla Carelicumissa.

15 kommenttia:

 1. Älä väkisin purista, jos ei jaksa. Tämä pimein aika on usein sellaista väkisin eteenpäin kahlaamista raskain jaloin. Mutta eipä enää kuukauttakaan, niin huomataan päivän hiljolleen pitenevän. Kevään energiat toivottavasti tarttuvat sitten ajallaan. Ole armollinen itsellesi!

  Miten ihmeessä teillä on meressä enempi jäätä kuin meillä? Tuo on vissiin joku täysin suojainen lahden poukama? Meillä toissapäivän myräkkä ja meriveden nousu hajoitti kaiken jään nostellen ne rannoille.

  Lenkillä käynti on kyllä yhtä halvatun luistelua, jossa koreografia ansaitsee paljon pisteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista, kannustavista sanoistasi!
   Tämä on ihan järven ranta, täällä Itä-Suomessa. Tuosta kohden on aika pitkä järven selkä, se syystalvella jonkin verran lämmittää seutua, mutta keväällä viilentää, kunnes jäät ovat lähteneet.
   :) Niinpä, luistimet ois hyvät jos vaan ois tasaista. On ne irrotettavat nastatkin, kun vaan laittas kenkiin. Ei yleensä kannata lähteä minnekään ilman nastoja kengissä.

   Poista
 2. Voinko lähettää sinulle paketin? Tämä aika vuodesta on kyllä vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, voidaanhan me vaikka vaihtaa paketteja :)
   On noissa tiedoissa ollut s-postiosoite mennyt vanhaksi, koska en ole käyttänyt sitä pitkiin aikoihin. Laitan siihen uuden sp-osoitteen kunhan kerkiän, niin siihen voi sitten laittaa s-postia.

   Poista
 3. Kyllä tämä pitkä pimeä syksy vie välillä olon alavireiseksi. On päiviä, jolloin ei oikein mikään innosta. Mutta kyllä se kevät sieltä taas tulee.
  Olen pysynyt kaukana Treen jouluruuhkista, siellä ei saa mistään kunnolla parkkipaikkaa tietyöt ja ratikan rakennustyöt vievät tilat.

  Tehdään sellainen joulu kun hyvältä tuntuu ja itse jaksetaan, paranemista kädellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun marraskuussa kävin Tampereella niin hirvitti autoilijoiden puolesta, ne rakennus ja kaivuutyöt vähän joka puolella. Varsinkaan äkkinäisenä en kehottas ketään lähtemään sinne ajelemaan. Nostan hattua bussikuskeille, jotka joutuvat siellä ajamaan edestakasin joka päivä.
   Niin en stressaa joulusta, teen mitä pystyy ja mitä syödään. Nyt ei syö kukaan makeita leivonnaisia enää ja kinkunkin ostan pienen vaan. Saapi nähdä miten kykenee tekemään karjalanpiirakat, luulisin että jotenkin pystyn :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Tsemppiä paranemiseen! Anna käden parantua ensin rauhassa, ennen kuin yrität rehkiä liikaa. Saako kysyä tehtiinkö jotain puutumiseen tai rannekanavien ahtautumiseen liittyvää kädellesi? Mulla olis olis kys. toimenpide, mutta jänistin ja peruin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo en rehki. Kahvikuppia ois saanu vaan nostella, mut tulee kyllä nosteltua muutakin.
   Mulla poistettiin jännekurouma ja oikastiin pikkurilliä. Aina se haava on aikansa kipeä ja outo, mut kai se joskus paranee.

   Poista
 5. "Kädettömänä" on hankala olla! =( Mutta kyllä se siitä paranee!

  Mukavaa joulun odotusta Sinulle, joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti operaatiosta olisi kuitenkin apua ja paljon tsemppiä paranemiseesi! Pian kevätaurinko herättelee lumisen maan! Voimia sinulle ja kaunista joulun odotusta!

  VastaaPoista
 7. Kiitos sinulle kun kiinnostuit blogistani ja kesti näin kauan ennenkuin minä sain selville kenen blogi on kyseessä. Se kun ei suoraan näy. Liityin myös sinun lukijaksi. Hyvää joulunaikaa.

  VastaaPoista
 8. Ei tässä enää kuin reilu viikko siihen, että päivä taas kääntyy valoisammalle. Puolen vuoden päästä on jo juhannus. Tosin ei se täällä meillä päin mikään tae ainakaan lämpimistä keleistä ole.

  VastaaPoista
 9. Sitä on joskus matalapainetta itekullakin,ja jos verratenkii on lekurissa käynyt ja et voi mitään tehdä,vaik pitäis tehä,jotta kerkiää,niin kyllä siinä alkaa olla matalapainetta ihan tarpeeks,mutta tässä alkaa olla hommat niin loppusuoralla,jotta joulu saa tulla.

  Hyvää Joulun aikaa :)

  VastaaPoista