lauantai 4. heinäkuuta 2020

Vaikka nyt ois kesä....

Jonkinlainen lamaannus on iskenyt. Ei oikein huvita mikään. Koko kevät (monta kuukautta) on mennyt totutellessa olemaan kämpässä ja vain pikaisesti kaupassa käymään.
Sitten se vain jatkui, kun tuli helteet ja "kesäkatu kuuma" hehkui kun ovesta ulos meni.
Odotettu kotiseutumatkakin meni piloille kuumuuden takia. Etenkin paikallisjunamatka toivottavasti pysyy mielessä, eikä enää siihen halua mennä. Siitä toipuessa on pienien kipuilujen merkeissä mennyt tänne asti.
Laikunlavan lähellä olevaa kauneutta


Ei haittaa, pikemminkin helpottaa kun nyt on ulkoa vähän viileää tullut. Sisälämpötila on ollut lähemmäs 30 tähän aamuun asti. Nyt oli laskenut yön aikana, kun ovi on ollut auki usean yön.

Nyt alkaa olla monia menovinkkejä, missä pitäisi käydä.  Mutta lähtemiseen pitää pakottaa itsensä.
Riippuu tänäänkin sataako vettä vai ei, pilviä liikkuu taivaalla reippaasti. Muutama eri vaihtoehto olis minne lähtisin.
Ikeassa tuli käytyä ja vielä yhden pikkuhyllyn ostin ja tietysti yksi kasvikin toivelistalta läksi mukaan :)
Scindapsus, kultaköynnös
 Se nyt on tässä pöydällä silmän alla "karanteenissa".

Jostain taas pitäisi löytää joku virike joka kiinnostaisi, lukeminenkaan ei nyt huvita, käsitöistä puhumattakaan. Kaksikin historiallista romaania tuossa on kesken, viherkasvikirjoja olen selaillut monia.

Katotaan nyt tuleeko vettä, kun on luvattu vesisadetta nyt päivällä. Ei viittis ihan lähteä kasteleman itseä pyöränkään kanssa.

Bugainvilleat kukkii Hämeenpuistossakin
Olen myöhässä mutta koostin vielä kesäkuusta tämän kuvan


Joo, parempaa kesää teille!

13 kommenttia:

 1. Helteitä ei tule täälläkään ikävä. Ja nyt on onneksi vihdoinkin saatu sadetta rutikuivaan maahan. Toivottavasti olosi piristyy viilentyneiden säiden myötä!

  VastaaPoista
 2. Mukavat kuvat ja kaunis tuo kollaasi <3 ihanaa kesän jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Ihan postaus.
  hyvää viikonloppua

  VastaaPoista
 4. Oletko harkinnut lemmikin hankkimista? Kissa tai koira, siinä olisi monenlaista virikettä elämään. Koiraa "joutuu" lenkittää ja olisi iloa ja touhua elämääsi. Suosittelen lämpimästi, jos muuten passaa.
  Kuumuus vei minustakin mehut, nyt on mukavampi olla pihalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin toki hankkia lemmikin, mutta ei voi. Vuokra-asunto, ei lemmikkejä ja sitten se kyllä sitoisi hirveästi, kun ei voi ottaa mukaan mihinkään. Tykkäisin kissoista paljon, mutta en jaksaisi kannella kissakoppaa junalle tms.
   Pakko tyytyä vain viherkasveihin, joita voi jättää viikoksi yksin kotiin :)))

   Poista
 5. Täällä kans sellaista ei nyt huvita -fiilistä. Ja samalla lailla, se johtuu koronaeristyksen jatkumisesta omassa päässä vaikka se muutoin purettu onkin. Itse itseään jumitaa..=)

  VastaaPoista
 6. Sama "ei huvita"-fiilis päällä! Ulkona on vuoroin mustanpuhuvat pilvet taivaalla, vuoroin paistaa aurinko...kokoajan tuulee niin, että kesäkukka-amppelit meinaavat tipahtaa koukuistaan! Kävin äkkiä ruokakaupassa ja vähän räpsi vettä. Lintutornille ei kannata tässä tuulessa lähteä, kävelyllä lähtee melkein tukka päästä. Lukeminen tyssäsi neljänteen kirjaan! Höh! Mikä tässä oikein on? Lauantaina on tiedossa pippalot, mutta niihin valmistautuminenkin tökkii!

  VastaaPoista
 7. Iso Kiitos kommenteista! On kyllä huojentavaa lukea, kun teilläkin on ollut samantapaisia fiiliksiä. Huokaus, kun pitäisi olla kesä parhaimmillaan, eikä aurinko tai mikään tunnu piristävän. Ei liikunta, ei ruoka, aloitin nyt vitamiinikuurin kylläkin, koska on tullut huonommin syötyä viime kuukausina :)

  VastaaPoista
 8. Helteet oli ok, mutta ei minua harmita vaikka nyt olen villasukat jalassa.
  Vettäkin ripsaa vähän väliä.

  VastaaPoista
 9. Olipas kotoisan kuuloista tekstiä. Tupajumitus vaivaa. Pitäisi löytää joku innoituksen lähde. Oliskohan niitä netistä tilattavissa, jottei tarttis vaivautua mihinkään.
  Uskotaan nyt kuitenkin, että vielä lähtee, jos ei tänään, niin myöhemmin.

  VastaaPoista
 10. Repulla hauska sanonta "tupajumitus",,sitä liikkeellä täällä pohojosessakin:)
  Kaunis kuvakollaasi!
  Pyöräily on mukavaa ,,vaan ei rankkasateen yllättämänä:)
  kaunis viherkasvi..muiden viheriöiden joukkoon:)
  aloittelen varovasti..paluuta:)
  Lukenut olen kaikki tarinasi..mutta vastaaminen ...hitaampaa....
  Toivotan .toivekkaita,heinäkuun päiviä. Sinulle Emilie ! 🧡 .lähdetään..sitten kun se oikia hetki koittaa;)..pyöräileen museoita ym.kierteleen..
  Halauksin Liisa 🍓😊

  VastaaPoista
 11. En kaipoo helteitä, sopivoo kellii nyt on luvassa. Vettä suatiin runsaasti ja poutanen jakso ois tervetullutta! Mukavan koosteen oot tehny kesäkuulta. Botanialla on kohtalonhetket, lipunmyynnin tekivät erikoiseks jossain vaiheessa. Ei kertalippuu ollu myynnissä ja se karsi kävijiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli kertalippuja ja alennustakin eläkeläiselle :)

   Poista