sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Jouluna 2020

 Tervehdys taas! Tänään on sellainen joulun bonuspäivä. On vielä melkein kolmas joulunpäivä, kun on sunnuntai. Loppuja kinkkuja ja piirakoita, ja uunipaisteja syödään. Suurin osa jouluruuista on syöty.  hernepussi unohtui taas pakastimeen, kun kaikkea muuta hörsöä tuli tehtyä.

Mulla on ollut tapana tehdä kaikki jouluruuat itse. Tällä kertaa olin vähän pettynyt ruokien onnistumiseen, koska tärkeimmät eli karjalanpiirakat eivät kunnolla paistuneet. Mutta ovat tulleet syötyä kuitenkin. Karjalanpaisti ja kinkku sekä bataattilaatikko olivat hyviä. Puolikas lohi on myös paistettu ja syöty. Yksi pieni sillipurkki riitti hyvin, muutamia juustoja myös ostin. Sitten tein vaihteeksi vihersalaattia, ja se ei ole mennyt kaikki vieläkään. Rosolli kyllä meni jo.  Siihen keitin tuoreen punajuuren, eikä se meinannut kypsyä millään, eli jos vielä teen rosollia tyydyn säilykepunajuureen.

Makeita leivonnaisia teen vain Rommisuklaakakun ja piparit. Kakku meni hyvin nopeasti, pipareita on vielä paljon jäljellä. Pullaa, enkä muita joululeivonnaisia tee, koska ei niitä kukaan syö.

Eilen leivoin vielä suklaakääretortun, koska sain vaan päähäni tehdä sellaisen. On hyvää. Aprikoosimarmeladia ja kerma-tuorejuustosekoitusta on sisällä. Muuten sellainen gluteeniton torttu.

 Tälläkertaa ostin Fazerin konvehteja, eikä nämä oikein maistuneet, jostain kumman syystä. Toisaalta hyvä niin, ettei tule liikaa syötyä, kun eivät ole niin hyviä kuin oli kuvitellut. Suklaata jää vielä ensi vuodeksikin.

Meillä ei jälkikasvu syö riisipuuroa lainkaan, niinpä sekin jäi tekemättä rusinasoppineen.  Luumurahka on kuulunut mun lempiruokiin mitä piti olla jouluna, nyt en tehnyt sitäkään. Hedelmäsalaattia tein, eikä sekään oikein maistunut.

Lahjoja en ole jouluna saanut (paitsi jo aikaisemmin), pojille ostin yhdet poikkeuksellisesti tällä kertaa. Olen ajatellut että ruuat ovat mun lahjoja lapsilleni ja suklaat. Mutta tänä vuonna eivät halunneet suklaitakaan.

Jouluaattona sen verran kävelin, että vein kynttilän  palamaan tänne. Ei ehtinyt Kalevankankaan hautausmaalle, mutta eipä sinnekään ole mun sukua haudattu.

Tämän verran oli jouluaattona lunta :)

Joulupäivänä avautui tähän Amaryllis Charismaan ensimmäinen kukka....Aivan ihana on.

Silloin vielä oli valkeassakin viimeisiä kukkia, nyt ne ovat jo kuihtuneet...Mutta kolmas vana näkyy olevan valkeaan amaryllikseen tulossa. Jee...

Kävelyllä olen koettanut käydä, en ole ihan omiin tavoitteisiinkaan päässyt. On kyllä ollut hyvät kelit kävellä, kun ei ole ollut liukasta.

Tänäänkin on lähdettävä ulkoilemaan, ennenkuin loput jouluruuat uppoaa masuihin. Mulla on ollut tässä vanhin poika vieraana, eli ei ole ollut yksinäistä aikaa tämä, toiset ovat sitten olleet käymässä välillä.

Melkeinpä säikähdin minäkin yhtä paljon kuin tämä karvaturri, kun huomasin tämän kerrostalon pihalla. Se jähmettyi ihan paikoilleen ties kuin pitkäksi aikaa, että sain kuvattua :D

Kortteja sain 2 kpl, lähetin 3 kpl.  Laitoin keräykseen loput joulukorttirahoista. Soittelin vanhoille sukulaisille ja tutuille, ja muutamalta sain minäkin puhelun ja kivoja kuvia on vaihdeltu kännykällä 😍

Hyvin vähän olen joululauluja kuunnellut, radiota ei ole, ja tv;stäkään en ole katsellut kuin joitain elokuvia.  Eilen oli mun lemppari Oma Maa-elokuva 💖

27.12.20 kolme kukkaa auki
Ihanpa mukavasti ja rauhallisesti on mennyt tämä Joulu

Olen suunnitellut tehdä tästä koko vuodesta postauksen, kuvia olen jo valinnut, mutta saa nyt nähdä teenkö sen miten ajattelin :)

Oikein hyvia joulunjälkeisiä päivä teille!

12 kommenttia:

  1. Niin tuossa uutisissakin sanottiin että joulu on mennyt rauhallisesti, mutta sitten kuitenkin sanottiin että paljon on ollut kotihälytyksiä, miten monien perheiden lasten joulu onkaan mennyt pilalle, jos poliiseja on tarvittu erottelemaan riidat.
    Mutta suurimmalla osalla varmasti on ollut rauhallinen joulu.
    Telkkarista tuli myös poika ja ilves ja onneli ja anneli, hyvät elokuvat, onnen maa tuli katottua myös.
    Hyvä että sitä ruokaa on tullut ostettua enempi,niin ei tartte pyhinä kauppaan mennä, ei ihan arkipäivänäkään vielä. teillä on vähän ollut lunta, täällä vettä satanut joka toinen päivä.
    Hyvää loppuvuotta sinulle !

    VastaaPoista
  2. Syöty ja maattu on meidän taloudessa. Tänään ei kannata edes haaveilla ulos menemisestä, sellainen pyräkkä ulkona on. Jos sitten huomenna...No, niin olen tuumaillut tässä jo monta päivää! Se on hyvä kun ymmärtää tehdä vain semmosia ruokia ja leipomuksia, jotka varmasti menee ja uppoaa! Hedelmäkakusta en luovu, se on mun joulun juttu! Porkkanalaatikko on toinen. Eilen tein muutaman tortun ja varmasti tämän vuoden viimeiset! Saa nähdä maistuvatko enään. Suklaa on pilattu sillä palmuöljyllä, olen yli 50 vuotta herkutellut suklaalla, mutta nyt se jotenkin tökkii! En muuta selitystä keksi.

    VastaaPoista
  3. Ahkera emäntä keittää, paistaa, leipoo. Minä keitin vain riisipuuroa, jota syön voin kanssa. Koirapoika söi ilman voita ja ilman suolaa. Lapsilta sain jouluruokia, joita on vieläkin eli tämä päivä sujuu hyvin. Mukavaa loppuvuotta sinulle1

    VastaaPoista
  4. meillä on vielä enemmän kuin tarpeeksi. Etsin just äsken uusiokäyttöreseptejä laatikoille ja löytyihän niitä. Jotain täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  5. Minen leiponut mitään ja hyvin pärjättiin. Torttuja tehdään sitä mukaan kun syödään. Suklaatia menny aivan liikaa...taas! Kohta onneks nekin loppuu ja pääsee normi ruokarytmiin ja syömisiin.
    Ompa kaunis amaryllis:)

    VastaaPoista
  6. Mä tein aatoksi niin paljon ruokaa että pystyin jakamaan sitä isälle ja anopille myös. Ja viimeiset laatikoiden rippeet riittää vielä tällekin päivälle. En ole enää vuosiin leiponut mitenkään hirmuisesti jouluksi. Vain ne normipiparit, joulupullat, tortut ja taatelikakkua. Saahan sitä tehdä lisää, jos loppuu. Eikä vieraitakaan tule tänä jouluna käymään.
    Suklaata ei ole ostettu itselle enää yhtään, mutta aina niitä muutama rasia tulee lahjaksi. Ja maistuu kyllä, kaikki uppoaa!

    VastaaPoista
  7. Mekin katsottiin tuo Oma maa -elokuva eilen. Me saatiin kolme rasiallista suklaata ja yks marmelaatia, suklaata olen syonyt, marmelaadeista en niin välitä.

    VastaaPoista
  8. Oma Maa-elokuva tuli ihan vahingossa katsottua ja hyvä että tuli. Se olikin aivan ihana. Jouluruoat on täällä syöty ja se on hyvä. Harmittaa jos kinkkua ja laatikoita jää yli, niinkuin viime vuonna. Syötiin nimittäin viimevuotinen lanttulaatikko joka oli ollut pakastimessa, tänä vuonna. Hyvin maistui vielä.

    VastaaPoista
  9. Kauniit joulukukat siulla. Ruokoo on meilläkin yllinkyllin tähellä ja torttuja vielä raakapakasteena. Lohipiirakan eilen savustetusta lohenjämästä tein. Arki se nyt alakaa ja tilikkutyö vuottaa tekemistä.

    VastaaPoista
  10. Täällä alkoi jo arki, mutta koska koko muu maailma tuntuu olevan vapailla, lintsailen tässä työn lomassa sen verran, että voin käydä toivottamassa hyvää joulunjälkeistä elämää sulle Emilie :)

    VastaaPoista
  11. Kuulostaa hyvältä sinun joulusi!

    VastaaPoista
  12. Ihania joulukukkia <3 ja herkullisen näköisiä leipomuksia ja suklaatia :) Meillähän suklaa maistui yhdelle jos toiselle! Jouluruokien jämistä teen hävikkiruokia. Ei ruokia tolkuttomast jäänyt, mutta tulee loput syötyä, kun leivon ne eri "muotoon". Hyvää vuoden viimeistä viikkoa sinulle!

    VastaaPoista