lauantai 19. joulukuuta 2020

Ehkä se tästä...

 

Mistähän sitä kaivelisi jotain joulufiilistä tämän harmauden keskelle. Ei ainakaan Tvn uutisista, sääkuvissa on niin huikeita lumisia maisemia...Vaikka silloin kun olin lumien keskellä, en todellakaan tykännyt lumesta, enkä nytkään tykkää liukkaudesta.

 Tänä vuonna hankin valkean Amarylliksen kaupasta, ehkäpä punainen olisi kuitenkin ollut jouluisempi

 

Tässä seuraavassa kuvassa näkyy huikean ihanan värinen punertava (pitäisi olla) Amaryllis Charisma, jonka sipulin istutin lokakuun lopulla 23.10. 20. En tiedä mitä "taikoja" pitäisi tehdä että aukeaisi.

Ensimmäinen sipulina ostettu ja enpä taida ostella enää.

Ulkoilin eilen kaupungilla, kun ei oikein huvita lähteä mihinkään kun sataa vettä ja muuta sellaista koko päivän. VäinöLinnan aukiolla on joulukalenteri seinään valaistuna, mutta en oikein tiedä mitä siinä tapahtui. 

Nämä sukat neuloin pikaisesti Nalle langasta ja tuo turkoosi taisi olla joskus kolme vuotta sitten ostettua Taito-kaupan lankaa, joka ei tullut neulottua 100 vuotis juhliin. Tarvisi ohuempia sukkia uusiin talvikenkiin.

Joulukalenterissa oli 17. päivä näin kiva kuva, vaikka onhan siellä paljon näitä tsemppaavia sanontoja muulloinkin. Saunan oveen vaan ei ole avainta mulla 😄

Positiivareiden joulukalenterista

On jotenkin pysähtynyt olo, voi olla kyllä sekin, kun nukuin taas aika huonosti viime yönä, enkä päässyt aamulla aikaisin liikkeelle. Eilenkin jäi aamullinen kävely tekemättä, kun piti oottaa vesimittarin lukijoita. Sitten jää kävelykin vähäisemmäksi, kun ei lähde aamulla liikkeelle.

Hyvää Joulun odotusta ja neljättä adventtia! 
Kiitokset kommenteista edelliseen...
ja terveyttä teille kaikille!

23 kommenttia:

  1. Minullakin on valkoinen amaryllis juuri avannut ekan kukkansa, ja punaista lahjaksi saatua odottelen aukeavan. Oletko ehkä kastellut tuota sipulina istuttamaasi liikaa, kun varsi on venynyt?! Jostain luin, että amaryllis ei juuri tarvitse vettä, vaan kaikki kasvun ja kukinnan eväät on sipulissa valmiina.
    Hyvää joulumieltä sinulle- kyllä se vielä tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatoin pari kertaa aluslautaselle antaa vettä, varmaan epähuomiossa. jos vaikka aukaisisi nuppujaan, niin voihan ne katkaista ja laittaa maljakkoon. Saa nyt nähdä :)

      Poista
  2. Eipä joulumieli taida mistään pakottamalla tulla. Toivottavasti löydät kuitenkin edes vähän valoa ja iloa jouluusi.
    Täällä pääkaupunkiseudulla päivät ovat olleet harmaita ja pimeitä. En edes usko, että lunta tulee, eikä sillä enää ole niin väliäkään. Iäkkäiden ja sairaiden vanhempien asioiden pyörittäminen on raskasta ja tässä koronatilanteessa vaikeaakin, joten usein tulee itku väsymyksestä ja vastoinkäymisistä. Nyt on tällainen aika, eikä sille mitään voi. Sytytän kynttilöitä, kudon ja olla möllötän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voimia sinulle vanhempiesi asioiden hoitamiseen, on raskaita aikoja, mutta parhaasi teet ainakin.
      Vaikka ei ole lunta, niin valoja on kun vaan lähtee kaupungille kävelemään. Parvekkeillakin on upeita laitoksia ihmisillä, ja vielä ne yleiset valoteokset.

      Poista
  3. Toivon sinun löytävän "joulumielen".
    Joululaulut,oletko ristikoiden tekijä?
    .kauan piti minunkin siellä komerossa olla,ennenkuin joulumieli saapui,vaikka joulu ihminen olenkin henkeen ja veren.Mutta niin paljon uusia juttuja/tapahtumia läheisille sattunut,enkä pysty kertomaan ,tekee minulle vaikeeta ,olla sulkeutunut..niitä sulatellessa taitaa mennä koko talvi 😷🟡🔴🟣🤍🧡
    Hyvää neljättä adventtia!
    Sinulle Emilie 🤍🧡💙💛
    pysytään terveinä! 😷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! En ole osannut tehdä ristikoita, pitäisi vaan opetella, kehittyyhän niiden tekemiseen.
      Niin on sattunut minunkin läheisille sairauksia tielle, mutta kun (minä)itse ei niille mitään voi, ei pääse edes katsomaan tai avuksi, niin ei voi kuin rukoilla.

      Poista
  4. Toivottavasti löydät joulumielen vähitellen joulun lähestyessä. Eipä näin aikuisena enää joulut tunnu samalta kuin lapsena. Lunta jos tulisi, niin olisi ainakin maisema hiukan jouluisempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outoa nähdä vanhoissa valokuvissakin valkeaa maisemaa, toissa jouluna täälläkin oli lumista.
      Johan tässä on totuteltu olemaan aikuisten porukassa pitkään, kun ei ole lapsia siunaantunut kellekään perilliselle.

      Poista
  5. Onpa kaunis tuo valkoinen amaryllis. Tampereen jouluvalaistus on tänä vuonna vertaansa vailla. Toivottavasti mielesi virittyy joulun viettoon. Vietätkö joulua yksin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin on täällä hienoja valoja ollut ja vielä jatkuvat loppuvuoden ajan.
      Poika tuli Joensuusta tänne, etten ole yksin. Ja toisetkin käyvät syömässä, jos tässä vaan terveenä pysytään, tai edes oireettomana :)

      Poista
  6. Totta, pakottaa ei voi joulumieltä, mutta koeta silti iloita pienistäkin jutuista, kuten tuosta kauniista amarylliksestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, nyt siinä kukkia on jo 8 kpl, Kyllä pitää olla kiitollinen kun on terveyttä ja pääsee ulos kävelemään.

      Poista
  7. Amarylliksen on upeita joulukukkia, tunnelman tuojia.
    Itseä pitää hemmotella välillä uusilla sukilla. Pääsee sitten taas tekemään uusia sukkia :)
    Onko tuolla talon seinässä joku eläin? Orava ehkä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikein ole perillä tuosta seinän Joulukalenterista. Olisiko ne tonttuja tai joku tvssä oleva joulukalenteri, tänä vuonna en ole ehtinyt katsomaan yhtään joulukalenteria Tv;stä.
      Voihan se olla että käsille tulee tarve tehdä jotain, niin taas pitää alkaa näpertää sukkia.

      Poista
  8. Kaunis amaryllis! Niin, joulu tulee ja menee, vaikka ei sitä joulumieltä olisikaan. Minullakin erillainen joulu moneen vuoteen. Mutta eiköhän tästä selvitä.❤❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on. On selvitty ennenkin, muistelen usein niitä työjouluja ja niiden vaikeuksia. Aina jotkut on töissä, oli mikä päivä tahansa.

      Poista
  9. Ihana tuo valkoinen amaryllis! En ole vielä omiani hankkinut, täytyy hakea ensi viikolla. Vasta eilen aloin enemmän kuuntelemaan jouluradiota leipomisen ohessa. Jotenkin matalapainetta täälläkin. Meillä ei rajoitukset juurikaan enempää vaikuta, meitä on samat muutama henkilö jouluna aterialla. On niin harmillista, kun suurin osa perheestä asuu ulkomaila ja nähdään harvoin.
    Tampereellekaan emme nyt ennen joulua tule, ehkä keväämmällä sitten. Viime vuonna kävin siellä joulutorilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole kuunnellut yhtään joululauluja, hihhih, siitäköhän se johtuu. Kun ei ole radiota, pitää viritellä kännykkään radio soimaan :D

      Poista
  10. Oikein Tunnelmallista Ja Rentouttavaa Joulun Aikaa Sinulle

    VastaaPoista
  11. Veljeni on tulossa Japanista Suomeen joulunpyhinä. Hän saapuu Suomeen vasta joulupäivän iltana ja harmitteli, kun joutuu viettämään jouluaaton yksin lentokentän hotellissa. Hänelle sanoinkin, että älä sitä mieti. Joulu on kuitenkin vain yksi päivä muiden joukossa. Ei se tietty päivä sitä joulua tee!
    Meillä joulua juhlistetaan jo aatonaattona, kun tyttären perhe saapuu. Joulun muut pyhät ollaan ihan yksistään tai kaksistaan. Mitä nyt sitten keksitäänkään!

    Ihanaa joulunaikaa sinulle ja valoa synkkyyteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin teille! Toivotaan veljellesi myös vähän valkeaa joulun (t)aikaa!
      Silloin kun olin töissä jouluaaton illan ja pyhät, niin joskus oli "joulunvietto" jo ennen joulua, tai sitten joulun jälkeisenä päivänä. Vaikka eihän se ihan samalta tunnu.

      Poista
  12. Joululaulut kyllä lisäävät vähän joulumieltä, kun ne jäävät päähän soimaan :)

    VastaaPoista