lauantai 21. toukokuuta 2022

Keltainen(ko) toukokuu

 Vaihteeksi keltaista ensimmäiseksi!

Ikkunasta olen katsellut, että mitä keltaisia kukkia siinä kukkii tuossa lähellä, vuohenjuurtahan se on.

Parvekkeella tänä aamuna oli auennut toinen kukka kurpitsaan. Se on jo kuihtunut, ei kestä pitkään. Enkä usko että kurpitsaa saa tuosta kasvista, mutta onpahan ilahduttamassa pienen aikaa.

Ajellut olen pyörällä entisellä asunnolla ja siivoillut. Eilen toin pölynimurin pois bussin kyydissä vaihteeksi. Tänään toin vielä loput siivoustarvikkeet ja nyt pitäisi olla valmis luovutettavaksi se kämppä. Ajelin tänään pyörällä Hämeenpuistoa pitkin, kun suorempi reitti oli eilenkin niin tupaten täynnä jääkiekkofaneja ja autoja, ettei pääse läpi. Bussitkin kävelyvauhtia kulkivat kadulla. Ja autojonot silmänkantamattomiin.

Eipähän siellä nyt tule liikuttua enää niin usein noissa maisemissa. 

Purppuratuomessa oli ensimmäisiä kukkia auki, tavallisessa tuomessa en ole vielä nähnyt kukkia
Vihreys oli ihan parissa päivässä oikein kunnolla ryöpsähtänyt maisemaan.

Sai taas kännykästä kuvien siirto hermot pintaan, uhkasin jo heittää kännykällä vesilintua. Poika löysi muutama päivä sitten säädön joka sai kaapelin kanssa kuvien siirron sujumaan, tänään se oli taas kadonnut.  Nyt mulla on se tieto muistissa eli läppärin tiedostossa, niin osaan itekkin sen säädön tehdä, jos taas ei kuvien siirto onnistu.

Tänään sain jo nukkua noin klo kuuteen asti, eli jospa tästä aamuyön nukkumattomuudesta alkaisi unet korjaantua, kun toivottavasti stressi vähenis.  Ainakin vähän vähempi pyöräily voisi riittää vaihteeksi.

Metsän läpi pyöräillessä koetin etsiä luonnonkukkiakin kuviin.

Rantaankin tässä lähellä kävin kerran tutustumassa

Ja tänään Hatanpään Arboretumin läpi pyöräilin, niin olipa jo näitä ihanuuksia siellä. Magnoliat!
En taaskaan muista enää mitä olen ajatellut kirjoittaa, mutta riittäköön tällä kertaa...
Hyvää viikonloppua, minun toukokuu on mennyt ihan näissä muuttotouhuissa. Moi Moi!

10 kommenttia:

 1. Tuota punaista mangoliaa en ole aiemmin nähnyt. Kirsikkapuiston reunamille oli sellainenkin istutettu, mutta oli vielä nupulla. Ja minun kurpitsat on parvekkeella tulitikun kokoisilla taimilla. Kylmässä siellä, mutta ajattelin, että peltoon istuttaminen ei sitten ole niin suuri shokki.
  Kuulostat tosi aktiiviselta noiden pyöräilyjen suhteen. Sehän on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kun ei oo peltoa, niin pitää tyytyä parvekekasvatukseen. Eikä nyt ole mitään kiirettä, maalla asuessa ei voinut kuvitellakaan laittavansa peltoon mitään ennen kesäkuuta.
   No, tulee pyöräiltyä, kun on niin kuitenkin parempi mennä kuin bussissa, koska ne ovat täältä IHAN tupaten täynnä keskustaan. Viime viikolla tuli yli 75 km pyöräiltyä, en paljoa siitä kävellyt. Tämä mun kännykkä mittari ei kylläkään osaa mitata oikein, vaan pitää erikseen lisätä km:t. Saattoi ilmoittaa 7 km:n matkaa 1,5 km esimerkiksi. Ei voi tuohon mittariin luottaa.

   Poista
 2. Kävin torstaina Tampereella ja huh mikä karnevaalimeininki siellä oli. Hirveä meteli ja ruuhka. Onneksi sain asioinnin ajaksi auton Tullintorin parkkihalliin.

  Kyllä nyt kukkii ja vihertää. Pääseekö tuosta rannasta uimaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on karnevaalia iltapäivisin ainakin, ettei pyörällä pääse läpi siitä linja-autoaseman kautta. Aamulla on rauhallisempaa ja illallakin. Nyt taas on kaivantoja ja kieltoja laitettu Hämeenpuistoonkin, ettei sieltä pääsisi kulkemaan. Nyt ei ole pakko sinne mennä, olen ihan tyytyväinen.

   Poista
 3. Sinulla on muuttopuuhat jo paremmalla puolella. Ehkä siihen liittyvä stressikin helpottaa ja saat nukuttua paremmin.
  Upeita nuo magnoliat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mulle ovat magnoliat uutuuksia, koska ei niitä kasvanut Pohjois-Karjalassa. Kyllä nyt on muutto ohi, pitää vaan siirrellä tavaroita jonnekin, että mahtuu tässä olemaan. Siivosin ja luovutin asunnon pois jo ja voi mikä helpotuksen huokaus.

   Poista
 4. Löydät aina kauniita kuvaus kohteita.
  Muutto taitaa olla takanapäin " Onnea uuteen kotiin !🤗💐
  niin toukokuuta on vähän vielä jäljellä..toivottelen kauniita aurinkoisia toukokuun päiviä ,ja kaikkea hyvää Sinulle Emilie 🌞💛🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Mietin juuri eilen, että mitähän sinulle kuuluu ja mitä siileille.

   Poista
 5. Hempeää helatorstaita ja ihanaa loppuviikkoa Sinulle ! - Suvi -

  https://suvinnivus.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän vettä satelee kylläkin, mut hyvä niin.

   Poista