tiistai 17. toukokuuta 2022

Toinen viikko alkoi

 Heipparallaa! Vaikka ei taas oikein rallatuta täällä, kun aamulla olin taas väsyneempi kuin illalla ennen nukkumaan menoa. Vielä pahempi valvotus viime yönä kuin edellisinä. Täytyy ainakin levätä tänään, melkein kaikkea olen kokeillut nukkuakseni, paitsi unilääkkeitä.

Muutaman päivän takaiset tulppaanit Hatanpään kartanon seinustalta.

 Eilenkin ajelin tuota kautta ja meinasin mennä kahvilaan, kun luki että on avattu. Mutta en sitten mennytkään kahville, kun siellä ei ollut ketään... Oli upean näköinen kartano sisältäkin päin. Kannattaa tutustua joskus.


Sunnuntai aamuna piti ihan lähteä katsomaan kirsikkapuiden kukintaa Frenckelin aukiolla, joka vuosi olen tainnut käydä niitä kuvaamassa kun olen täällä asunut.

Olihan siinä monta muutakin kuvaajaa :) voi se olla Helsingissä upea näky ja muuallakin, kun on näitä puita enempi samassa paikassa.

Pitää vaan kulkiessa fiilistellä näitä järvinäkymiä. Tyyntä oli silloin tässä...

Yleensä tuulee vinhasti kun ajelen pyörällä tuolla, kylmä vastatuuli on usein, vaikka ilma näyttää jo lämpimältä. Eilen illalla kävin tässä lähellä kävelyllä ja läksin ilman pipoa, kun aurinko paistoi, mutta oli kylmä tuuli. Asumiseen kesähelteellä voi tehdä hyvää kun on tuulinen paikka.

Kerrottuja narsisseja oli kirsikkapuiden juurella

Olen saanut siivottua entisen asunnon jo aika hyvin, eilen sain kiivettyä taas katonrajaan ja irrotettua jääkaappi/pakastimen sähköjohdon. Olisi hyvä jos olisi parikymmentä senttiä pitempi käsi kun kaikki on niin korkealla. Tässäkin asunnossa on kaikki korkealla, että välillä ottaa aivoon, kun on vähän säilytystilaa ja ehkä kolmannes siitäkin on kamalan korkealla. Taikasauva, simsalabim, pitäisi olla että saisi kaikki mahtumaan ja oikeille paikoilleen.

Viherkasvit olen saanut tuotua uuteen kotiin.

Osan olen hävittänyt niistäkin, peikonlehden ja isomman kultaköynnöksen, josta otin vaaleita pistokkaita monia. Kompostiin laitoin muutamia kasveja, rönsyliljan ja anopinkielen. Niistä sai pieniä alkuja ja anopinkieli ei vaan toipunut, kai joskus kastelin sitä liikaa.

Toivottavasti tämäkin marraskuun kaktus palkitsee kukinnalla sitten, kun olen raahannut ja varjellut näitä repussa kuljettaessa. Eivät mahtuneet pakkauksiin. Kyllähän ne kärsivät muutossa, lehtien vioituksia ja katkeamisia, joitakin oli pakko leikata lyhemmäksi. Minulta on mennyt joihinkin kasveihin innostus, ja mietin pätkäisenkö poikki, esim herttalyhdyn versot, koska se ei ole mulla loistanut vuoteen ainakaan.

Aamuisin ajellessani tuolla kaupungin halki, on ollut hyvin rauhallista. Jonkin maan joukkueita olen nähnyt kulkemassa, mutta ilahduttavasti on roskat keskustasta siivottu, paljoa en ole nähnyt lasinsirukasojakaan pyöräteillä, jonkin verran pientä lasia siellä kiiltelee. Tvstä aina senverran näkee otteluita, että suurinpiirtein tietää miten ne sujuu Suomelta.

Tänään onkin ollut pilvinen päivä. Mutta en lähde nyt pitemmälle pyöräilemään, kun tuntuu jo väsyttävän. Eilen tein eka kertaa täällä ruokaa ja sitä jäi vielä täksi päiväksikin.

Moi moi taas!

7 kommenttia:

 1. Univelkaa pitäisi minunkin maksaa ja mennä katsomaan kirsikankukkia ja kasvimaalle puuhastelemaan ja kaikkea. Taidan tyytyä vain haahuilemaan.

  VastaaPoista
 2. Mukavia kevätpäiviä Sinulle Emilie 💞

  VastaaPoista
 3. Ikävä on jos ei uni tule. Toivottavasti tilanne paranoo ja suat nukuttuu. Kaunista on siellä kaupungillakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On taas pahentunut, kun oon väsynyt illalla ja nukun kyllä, mut herään sitten yöllä. Vaikka ei katsois kelloa, ei avais silmiä, ei mitään häiriötä, ei saa nukkua uudestaan. Ylirasitusta ja stressiä voi olla liikaa.

   Poista
 4. Minusta tuntuu, että tämä kevät on ollut oikein supertuulinen. Vaikka miten mittari näyttäisi ulkona lämmintä, niin kylmä tuuli puhaltaa silti ja todellakin on saanut pitää pipoa ja hanskoja vielä toukokuussakin, mitä en kyllä muista vuosiin tehneeni.
  Sinun viherkasvisi näyttävät oikein hyvinvoivilta uudessa kodissa. Luulen, että omalle anopinkielelleni on käymässä samoin kuin sinulla, eli hukkuu parka liikaan kasteluun. Ei kai se juuri tarvitsisi vettä, mutta kun ei muista milloin on kastellut, niin varmuudeksi tulee laitaneeksi vähän lisää...
  Aurinkoista toukokuun jatkoa!

  VastaaPoista