torstai 26. toukokuuta 2022

Sadepäivä/ lepopäivä

Kylläpä sitä toivoi...ja olettikin että saisi olla jo tänä kevään omalla tontilla tai pihalla kaivelemassa. Mutta eipä se onnistunutkaan. Niinpä on nyt näiden muuttojen ja nukkumattomuuden kanssa aika pöhkyräinen olo. Eikä ole tullut kuvattua mitään, täälläpäin ei ole kauniita puistoja ja yleisiä kukkaistutuksia...

Eipä tämän enempää voi norjanangervo olla kukassa

Pihalla ja kadunvarsiin on istutettu tässä ympäristössä vain näitä angervoja ja jotain samanlaisena kukkivaa korkeampaa puuvartista kasvia. Tuoksu on auringossa ollut valtava.  Olisi kivempi jos suunnittelijat olisivat vähän jotain erilaista kasvia jonnekin valinneet.

Kävin tutustumassa lähellä olevaan puistoon, kun katsoin kartasta että sellainen on lähistöllä. Mutta se olikin ihan luonnontilainen vesilätäkkö alue, jossa silloin kukki rentukat.  Enpä olekaan rentukoita nähnyt pitkään aikaan luonnossa.

Ainakin linnut pitivät tuolla konserttia silloin. 
Nonniin, piti käydä ulkona vähän happea saamassa ja samalla kuvasin jotain, vaikka vettä satoikin.
 
Aamulla kävin kaupasta vielä multaa ostamassa ja tuli mieleen että pitäisi tehdä juustokakku. Eihän mulla ollut oikeaa vuokaa, joten tein vaan uunivuokaan, enkä tietystikään älynnyt laittaa muovikelmua alle. Eihän se lähtenyt siitä vuokasta irti, niinpä tää keikauskakku ei olekaan keikauskakku, vaan nurinpäinkakku. Ei jaksanut ajatellakaan, että oisin oikeasti uunissa jotain leiponut.
 

Pohjakerros  on päällä, mutta haitanneekos tuo. Eikä ollut oikein lautastakaan johon ois kunnolla mahtunut, koska kaikki tavarat on vielä sekaisin, eikä löydä mitään. Sokeripurkkikin oli kadonnut. Ihanpa menee ilman sokeriakin, jes.

Lemmikit kukkii tähän aikaan


Omenapuita on tässä lähellä, mutta vaikuttavat aika vanhoilta ja huonokuntoisilta,ehkä niitä ei kukaan hoida. Ne aloittelevat kukintaansa kuitenkin.

Tuomi kukkii parhaimmillaan myös

Ei tuo vielä paljoa ole satanut, tai en ole ainakaan huomannut, kuivuutta on ollut nyt.

Olen nyt viettänyt vähän levollisempia päiviä. Vähemmän ollut liikkeellä parina päivänä. Niskat oli kipeäna eilen vielä kun tiistaina siivota huiskin ja pesin seiniä.

On vielä muutamia paprikantaimia, pitää ne istuttaa kun kävin aamulla lisää multaa kaupasta. 
On Helatorstai, jotenkin outoa kun on "pyhä" ja arki, ei oikein osaa asennoitua. Vieressä olevalla rakennuksella joku oli tekemässä jotain, mutta ei normaalia arkitouhua ollut.
Hyvää tämän viikon loppupuolta teille!

13 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia sait ulkoa🙂 Jotenkin samanlaisia ajatuksia vaikka ihan erilaisissa paikoissa ollaan. Kävin jo aamulla ulkona. Äskenkin piipahdin, mutta tulin hetikohta takaisin ja puuskahdin sisälle tullessani, että tuntuu niin tylsältä aina näitä samoja teitä... Niin karua on, vain metsäisiä juttuja näkee ja yrittää silmänilonsa niistä pienistä jutuista ottaa. Joskus on sillä päällä, että se paremmin käy, mutta nyt en jotenkin osannut. Tsemppiä sulle sinne niihin ympyröihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Metsäntyttö! Olen ajatellut olevani outo, kun jo vuodessa "tylsistyn" samoihin maisemiin, vaikka ne olisi kuinka hienoja. Ehkä ei niin maisemiin, mutta samoihin kävelyteihin. Nyt on taas uudet tiet, kaipa ne entiset alkaa näyttää kohta paremmilta. Metsähän on hieno, ennen tajusin ettei ollut yhtään luonnon kuusta esim mun kävelypaikoissa. Nyt on ainakin isoja kuusia, kohta niissä on hienot uudet kasvut näkyvissä.

      Poista
    2. Me kun oltiin viime kesänä remppaevakossa Joensuussa, niin iloitsin just niistä erilaisista kävelyreiteistä. Oli ihana nähdä kun tienpielistäkin tuli kevään ja kesän edetessä aina vain uutta hienoa rehevyyttä.

      Poista
  2. Kauniita kuvia olet kevään kukista saanut näpsittyä! Omenapuukin jo noin kukkaisa - meillä vain yhdessä pikkupuussa pari kukkaa, muuten vielä aivan nuppuja, vaikka ollaan täällä Lounais-Suomessa.
    Kiitos, samoin sinulle hyvää loppuviikkoa ja voimia muutosta palautumiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä viikko onkin mennyt vähillä liikunnalla, joten ihan hyvä levätä välillä.

      Poista
  3. Hyviä kuvia olet ottanut. On sulla ollu stressiä viime aikoina, nyt on hyvä syy ottaa rennommin.

    VastaaPoista
  4. Vesisade on tervetullut, kasvit tarvitsevat ja pöly rauhoittuu. Minä tykkään luonnontilaisista alueista. Onhan hoidetut puistotkin kauniita, mutta usein turhan yksitoikkoisia. Hoitamattomilla alueilla elää paljon pikkuväkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on hyvä kun on satanut ja nytkin sataa. Voihan se olla sitäkin, kun olen yli 60 v elämästäni asunut luonnontilaisilla alueilla, nyt vasta vajaa 4 vuotta kaupungissa.

      Poista
  5. Kakku on herkullisen näköinen ja varmasti myös makuinen. Meneehän se suussakin sekaisin, joten sama, onko väärinpäin vai keikauskakku.
    Onneksi uudessa asuinympäristössäsi on kuitenkin kaunista luontoa ja hienosti kukkivia omenapuita.
    Muutto on rankka projekti. Ihmekös tuo, jos väsyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, muutot on aina rasittavia. Välillä jo katuu miksi siihen taas ryhtyikään. Mutta jospa se tästä...Monta asiaa on nyt paremmin, vaikka kuitenkin tuskastelee joidenkin asioiden kanssa.

      Poista
  6. Kauniita kuvia oot ottanu. Kyllä tuossa muutossa onkin hommoo , tavaroiden uudelleen järjestelyssä. Vähän kerrassaan löytävät paikkansa.
    Meillä ei tuomi oo ihan vielä kukassa, päärynäpuu tuolla maatilalla on valkoinen.
    Kakku on varmasti ollu herkullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen aina tykännyt juustokakuista. Eikä nytkään haluunnut uunia lämmittää, niin tulee suitsait sukkelaan.
      Teillä saatte vähän pidempään nauttia kukista, kun vähän myöhemmin aloittavat.

      Poista