tiistai 10. toukokuuta 2022

Muuton jälkeen

 Nytpä on muutettu. Mikään ei ole vielä paikallaan, vaan kaikki on vaan työnnetty jonnekin piiloon, pois jaloista ja pahvilaatikoista. Enkä ne järjestyvät paikoilleen jossain vaiheessa.

Kurpitsa ilahdutti kukalla

Asunnossa on nettiyhteys, mutta en saanut langatonta toimimaan, joten kirjoitan nyt hyvin hankalasti lyhyen piuhan avulla. jos ei muuten toimi, niin pitää piuhakauppaan lähteä. On se langaton ollut hyvä kyllä. 

ensimmäinen auringonlasku uudessa asunnossa

Äitienpäivä "kakun" löysin kaupasta, oli vain muutamaa sorttia jäljellä kaupassa, oli melkein kaikki menneet.  Poika kävi, lahjottu ei mitenkään.

Jäi vielä tavaraa entiseen asuntoon, tuli taas sössittyä muutto, kun en älynnyt varata tarpeeksi laatikoita. Kyllä on kummallista, ettei koskaan opi mitään vaikka kuinka monesti muuttaa. Mutta nyt on taas kova tahto hävittää liiat tavarat pois, saa nähä toteutuuko. Viherkasvejakin olen hävittänyt ja ottanut pistokkaita, kuten nuokin kultaköynnöksestä. Pakko hävittää senkin, on liian iso, ei mahdu. Koetan antaa sen jollekin.  Ei ole fasebuukkia jossa olis voinut tarjota sitä. Vien se vaikka käytävälle, jos jollekin kelpaisi.
Koetan käydä siellä asunnossa siivoamassa vielä monena päivänä. Olen hidas siivoaja ollut. Muutaman kaapin päivässä...Onneksi on aikaa loppu-kuukausi. Mutta keskustan ruuhkat lisääntyvät vaan, joten liikkuminen vaikeutuu, kun alkaa MM-kisat.

Väänsin vielä kollaasin huhtikuusta, joka alkoi lumisena, mutta kukat nousivat pikkuhiljaa. Taimia kasvatin ja kävelin. Kerran kävin museossa katsomassa taidetta. Pääsiäinenkin meni, siitä tuntuu olevan jo ikuisuus. Kaikki olisi hyvin, jos Euroopassa olisi rauhan tila, eikä tarvitsisi pelätä mitään, kuten ennen helmikuun loppupuolta.
Uuden asunnon löytyminen sujui sitten nopeasti ja täällä nyt koetan kotiutua. Suuria kauppoja on  lähellä, mutta menee aikaa ennenkuin niihin tottuu ja löytää sieltä mitään. Olen muutamiin tutustunut jo. 
Olen istuttanut kasvattamiani tomaatteja ja paprikoita sankkoihin parvekkeelle. Vähän on ollut viileitä öitä vielä, joten pitää katsoa etteivät palellu yöllä. Ehkä tämä tästä alkaa sujua. Vielä herään aamuyöllä klo 3-4-5, eli liian aikaisin. Sitten nukuttaisi sohvalla illalla klo 19, ihan kuten ennenkin töissä ollessa. Ei silloinkaan siihen aikaa voinut ottaa ettoneita.

Hei vaan taas!

11 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin. Toivottavasti saat langattoman yhteyden toimimaan ja vanhan asunnon siivottua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näyttää että pitää vaan ostaa pitempi kaapeli, eri firman netti on tässä.

   Poista
 2. Viihtymistä uuteen kotiin!

  Minullakin vaihtui netin operaattori ja tässä uudessa talossa on ilmainen laajakaista, johon hankin vähän lisää nopeutta, muutamalla eurolla kuukaudessa. Lisäksi hankin uuden operaattorin reitittimen, niin nyt saan liitettyä langattomalla useita koneita.

  Minulla oli taloja siivoamassa osto-ja myyntiliike. Tyhjensivät ylimääräiset tavarat ja loppusiivous oli todella hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän isoon taloon kannattaa ottaa siivousapua, melkein olisin itekki tarvinnut, esim ikkunanpesuun. Tänään pesin parvekkeenlasit, enpä erityisemmin tykännyt siitä hommasta.
   Tässä oli erilaista tietoa operaattorista, ja soittelin ja laitoin viestia yhdelle, ja se oli väärä.
   Mulla on ollut Elisa ja elisaviihde, niin nyt se ei näy enää tvstä, kuten ennen. Mutta näkyy kännykästä ja läppäriltä. Käyttö vähenee nyt taas, mutta eihän se haittaa sinänsä. Nyt on lainattu johto tässä ja pitää ostaa pitempi, jotta saan pöydälle läppärin, kun on hankala pikkupöydällä kirjoitella. Selkä on jo muutenkin kipeänä.

   Poista
 3. Onnea sulle uuteen kotiin🌹 Muutto on aina kamala ruljanssi. Meillä ainakin on aina muuttojen jälkeen mennyt pitkät ajat, että on saatu tavarat paikoilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sellasta se on, ja joutuu etsimään ja siirtämään, ennenkuin kaikki on sopivasti.

   Poista
 4. Onnea uuteen kotiin, ilmeisesti jäit vielä tampereelle, sait varmaan mieleisesi asunnon nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin tuli jäätyä toistaiseksi. Monella tapaa on mieleinen, kun ei voi vaikuttaa kaikkeen mikä on, täytyy hyväksyä vaikka ei ihan kaikki olekaan 100% mieluista koska on vuokra-asunto. Esim ei saa pitää eläimiä.

   Poista
 5. Onnellista oloa siellä uudessa kodissasi! Ja voimia sinulle entisen kodin loppusiivoukseen - se on ehkä niitä muuton ikävimpiä puolia ja tavallaan haikeaakin.

  VastaaPoista