keskiviikko 26. lokakuuta 2022

Harmaa päivä

 Olen harmaantunut taas, vaikka aamulla vielä läksin kaymään kahdessakin kaupassa pyörällä. Nyt päivällä koetin kävellä, mutta ei se nyt taas sujunut, hyvä kun sain edes 3000 askelta. 

Ei oikein huvita mikään, lukeminenkin takkuaa. Jonakin muuna päivänä kävelykin sujuu paremmin, etenkin silloin kun aurinko paistaa. Kuntosalillakin olen käynyt taas.


Perusharmaata on maisema
Eräänä aamuna oli nurmikot kuurassa, mutta ei se mitään..aurinko paistoi silloin. Vielä eivät ole kasvit parvekkeella paleltuneet kuitenkaan.
Sain sitten pestyä myös ikkunan, ja voin sanoa että taas kismitti se matala alaikkuna, kun on ihan ällöttävä pestävä. Painava kun mikä ja matalalla pitää kyykkiä selkänsä kipeäksi.
Siirsin sitten taas kukkahyllyni ikkunan eteen, jos kasvit saisi sieltä paremmin sen pienen valo-pilkkeen itselleen. Kun nyt pitää säästää sähköäkin, niin hirveästi ei viitsisi niille tarjota sähkövaloa.

Puut alkavat olla jo paljaana ja suurin osa lehdistä on maatuntut ruskeaksi inhaksi möhjäksi  maahan ja teille. Sitä möhjää on myös talon käytävässä matoilla (näyttää ihan koiran jätökseltä), jotkut saattavat kävellä niihinkin kadulla.

Piti ihan etsiä keväältä kuvat, miten hienosti tuokin puu kukki silloin.
Ihme kun ei nuo marjat kelpaa linnuillekaan

Joku Harrastus pitäisi keksiä taas, vaikka onhan tässä joulukin tulossa. Koetin jo aloittaa jouluisten suikaleiden tekemisen, mutta pitää vielä etsiä tai ostaa jotain blingblingiä koristeeksi eli joulukortteja voisi vähitellen aloitella tekemään.

Hyvää lokakuun loppuaa teille!

7 kommenttia:

  1. Syksy on vaan sellaista aikaa, että välillä tahtoo masentaa, mutta sitten taas huomaa kuinka ihanan kaunis luonto on. Joulu; no siitäkin olen kahta mieltä. Toisaalta kaikki koristeleminen ja tunnelmointi on aivan ihanaa, mutta sitten toisaalta lahjojen hankkiminen stressaa niin älyttömästi. Joku voisi kysyä, että miksi pitää sitten edes hankkia lahjoja. Niin, sitä usein itsekin mietin, mutta en kuitenkaan voi jättää rakkaitani lahjoitta.
    Kaikesta huolimatta: ihanaa lokakuun loppua sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se tahtoo olla. Harmaata, sateista, puut ovat paljaina, ihmiset (niin itekin) laahustaa mustissa vaatteissa. Kun lumi tulee, vähän valkenee.
      Joulu, huh. Muistan kun mieheni alkoi ostaa jouluruokia jo lokakuussa pakastimeen. Nyt ne ajat on ohi. Tuskinpa leivonkaan muuta kuin rommisuklaakakun. Ehkä torttuja. Karjalanpiirakat. Nyt vielä vähemmän kun on sähkökin kallista.
      Lahjoja en ole ostanut enää vuosikausiin. Aikuisille lapsille ei enää osaa ostaa mitään, jouluateriaa olen tarjonnut joka joulu. Nyt sekin on vaikeaa, koska on niin pieni asunto, ettei mahdu mitään.
      Kun on pieni suku ja nekin kaukana, ei ole mitään stressiä lahjojen ostosta. Kaikilla on jo liikaa tavaraa muutenkin.

      Poista
  2. Harmautta on riittänyt viime päivinä ja näyttää riittävän eteenpäinkin. Onneksi voi sytyttää kynttilöitä ja erilaisia valosarjoja. Kaupoissa jouluhulinat alkavat kohta täysillä. Joulukorttiaskartelu on jo itselläkin mielessä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo etsin parvekkeella paristokynttilöitä...naapuritalossa on jo paljon kirkkaita ja vilkkuvia värikkäitä valoja. Eilen katselin tuolla kaupan täydellä parkkipaikalla, että milloinkahan sitä käy kaupassa kun alkaa ruuhkat. Ei jaksais jonottaa muutaman ostoksen kanssa ruuhkissa. Onneksi on kaupat auki 24/7, vaikka kohta on pimeää aamusta ja illasta.

      Poista
  3. Minusta harmaa on kaunista. Tykkään, kun luonto rauhoittuu lepäämään.
    Joulussa taas on parasta lahjat. Tykkään lahjoa ja saada lahjoja. Aika paljon on kyllä neulottuja juttuja lahjoiksi. Joskus, kun oli rahaa, ostelinkin kaikenlaista.
    Ja sinähän olet ahkera, kun jaksat kuntosalilla käydä. Minulla on edelleen aloittamatta vaikka kymmenen kertaa ostin. Ja ikkunanikin ovat pesemättä.

    VastaaPoista
  4. Kyllä tuo harmaus ja tihkusade vaikuttaa minuunkin niin, ettei silloin juuri tee mieli lähteä ulkoilemaan. Onneksi välillä aina aurinkokin pilkistää.
    Mukavaa syksyn jatkoa ja voimia sinulle niihin harmaisiinkin päiviin!

    VastaaPoista
  5. Nyt on todella niin harmaata kävelenkkejä en ole tehnyt minäkään mutta viikonloppuna mökillä on vielä tarpeeksi liikuntaa. Hieman valoja ajattelin kuitenkin nyt viritellä kun ovat ledejä nämä valot. Makukammarin ikkunan olisi minunkin tarkoitus pestä sisäpuolelta ja laittaa verhot mutta en nyt syty näin maanantaina kuitenkaan sille hommalle. Hyvää alkanutta viikkoa kuitenkin 🤗

    VastaaPoista