maanantai 31. lokakuuta 2022

Lokakuu alkaa olla loppumassa

 Tämä aamu olikin hieno, vaikka olikin KYLMÄ,  sitten päivällä tuli taas pilviä. Aamukävelyltä ensimmäiset kuvat.


Omituisen näköinen sumupilvi oli lännessä, vaikka muualla oli kirkasta.

Mitä outoa on seuraavassa kuvassa?

 
Oli niin upea keli aamulla, eikä ollut ihmisiä liikkeelläkään kuin jokunen koiran ulkoiluttaja.

Työmiehet olivat kuitenkin saapuneet kerrostalojen rakennuksille naputtelemaan  ja jotkut kolusivat pudonneiden lehtienkin keräämisessä. Arki on taas alkanut maanantaina.

Minä innostuin järjestelemään näitä tavaroita, siirtelin laatikoita ehkä vähän parempiin paikkoihin ja sain viherkasveja siirreltyä lähemmäs ikkunaa. Jotenkin epätoivo iskee  kun on vielä kaikenlaista miehen tekemää puuesinettäkin laatikoissa,enkä vaan jaksa niitä edes mihinkään myyntiin laittaa. Olkoot.
Siinäpä samalla sitten tulee imuroitua ja putsattua sohvankin aluksesta pölyjä. 

Ehdinpä vielä käydä kaupassakin hyvän sään aikana pyörällä. Sitten on tullut pilviä taas ja alkaa ilta pimenemään, nyt on kello vasta 15.20 kun tätä kirjoitan. 
Ostin valmista lasagnea ja se olikin raakaa, joten se on kuitenkin paistettava uunissa, kääk.

Viikonlopun kuvat laitoin tähän kollaasiin. Tuli käytyä lähimetsässä ja ihmeteltyä vähän aaltojakin, ku tuuli oli jonkinmoinen. Kääretorttua otin pakkasesta ja sitten soitti yksi vanha tuttavakin ja tunti meni äkkiä.
 
 
Lokakuun kollaasiin valikoitui värikkäitä puita ja pari kertaa kävin myös ruusuja ihailemassa Hatanpäällä. Tässä ympäristössä oli keltainen ruska ja tuo ylimmäisessä kuvassa punainen pihlaja taisi olla niitä ainoita punertavia ruskakuvia.
Toinen kahdesta avomaakurkusta, jotka sain satoa parvekekasvatuksesta, hahhaa, ei paljon kannattanut. 
Laskin että noin 12:na päivänä näkyi aurinkoa lokakuussa. Niistä sai nauttia täysin siemauksin, koska ei ollut paahtavan kuumaa, niinkuin kesällä.
Tämän päivän aamun aurinko kruunasi koko lokakuun. Vielä oli aikamoinen parvi sorsia uiskentelemassa järvessä.
 
 
Oikein hyvää Marraskuun alkua!
 

4 kommenttia:

 1. Leppoisaa talviaikaa sinulle - kauniita kuvia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Jostain syystä blogisi ei näy tuossa sivupalkissa ja kun sitten luen blogiasi Lukuluettelon kautta, niin kommentointi on vaikeaa. Joskus pystyy kirjoittaaan kommentin ja usein ei. Mikä lie.

   Poista
 2. Sinnikkäät sorsat.

  Kas kun sattuikin, minä tein eilen ihan itse isoon vuokaan lasagnea. Tarjosin vieraalle (Joensuusta!) ja osan pakastin ja söinkin sitä tänään ja vielä jäi huomiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Melko sama homma olisi ollut tehdä ite koko lasagne, kun se piti paistaa. Mutta syöhän nyt vielä huomennakin sitä ranskalaista. On se hyvä maistella ulkomaisiakin ruokia. On jotain outoa maustetta siinä, mutta nyt toisen kerran syödessä ja lämmitettynä sekin oli jo parempaa.

   Poista