torstai 9. maaliskuuta 2023

Askarteluja pakkaspäivinä

 Pakkasia on taas ollut, ja vaikka ei olisikaan kova pakkanen, niin tuuli kylmentää vielä lisää. 
Mulla meni tuokin naistenpäivä ihan ilman mitään huomioita. Joskus töissä ollessa toi jonkun potilaan omainen meille ruusuja osastolle naistenpäivänä. Muuten ei ole tullut kukkia...

Tänään on ollut aivan koko päivän ihanasti aurinkoista, kävin päivällä kaupassa ja nyt pitäisi lähteä uudelleen kävelylle.

 

Tämä kuva on 4.3. otettu

 Jostain syystä nyt sain aikaiseksi tehdä monenlaista tuherrusta taas viimepäivinä. Usein ei huvita mikään, mutta sain sitten aikaiseksi ommella lopultakin päiväkirjalleni kangaspäällisen. 
On jotenkin kivempaa käsitellä kangaspäällistä kirjaa, kuin muovia, enkä siitä tummansinisestä väristäkään tykännyt.
Mulla on vanha käytettynä ostettu Bernette, joka on reistaillutkin usein. Nyt on suoraommel/siksak vipu jäykistynyt, ettei oikein saa suoraa ommelta, jos on saanut vivun siksakille. Mut ei se näissä mun ommelluksissa haittaa, vaikka meneekin vähän siksakkia. Kangas oli sieltä kirpputorilta ja samoin pitsikin.
Värjäilin sitten useamman paperin vanhalla pikakahvijauheella, jota ei muuten tule käytettyä.
Tässä on vaan 2 kopiopaperia, joihin laitoin noita sabloneita päälle. Liian ohutta on mun kopiopaperit, mutta ei se mitään. Uuninpelleillä kuivatin niitä.
Kirjanlehtiäkin värjäsin lisää, joten kait näistä pitäisi kohta alkaa värkätä Junk Journalia tms, koska pitäisihän niitä käyttää, eikä vaan säilytellä kun muutenkin on vähän tilaa :))

Leimailin ihan ekoja kertoja silikonileimasimilla ja värjäilin sitten niitä. Niitä on kyllä kiva värjäillä ja leikellä sitten. (Mihinkähän olen laittanut värityskirjani, koska joskus sellaisetkin oli "muotia"  väritellä...)
Liimailen näitä sitten jonnekin, kunhan saan aikaiseksi

 Tuosta Home sweet home-tekstistä en tykkää, mutta sen voi peittää jollakin sitten.

Pitäähän sitä joutavalla olla jotakin puuhaa, ei neulominenkaan ole huvittanut, eikä Tv:ssä tule mitään, lukeminen tökkii taas vaihteeksi eikä koko ajan ole hyvä katella YouTuubiakaan.

Teepusseista koetin tehdä tällaisia, tämäkin idea löytyi YouTube-videoista, siis paperia taitellaan haitarilleen, joko liimataan tai ommellaan, koristellaan ja laitetaan journaliin

Teepusseilla kokeilin, tuli lyhyitä, mut mahtuupa paremmin
Jaahas, eipä sen enempää. 
Pitää ottaa peitto tuulettumasta parvekkeelta ja lähteä itekki ulos tuulettumaan. 
Moi moi taas!

8 kommenttia:

 1. Kunnioitan kaikkia, jotka jaksaa askarrella. Aina päätän kokeilla, mutta en edes alkuun pääse. Minulta puuttuu joku askarteluosa elimistöstäni. Onkohan niitä saatavana jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sitä väkisin kannatta mitään tehdä. Mutta aikansa aina joku juttu kiinnostaa ja sitten ei taas yhtään. Nyt tuntuu että puuttuu elämästä joku osa ja jotain on liikaakin. Talvi tuntuu kestävän liian pitkään taas.

   Poista
 2. Oletpas ehtinyt askarrella monenmoista! Mukavaa talven jatkoa sinne Tampereelle! Meillä täällä Aurinkorannikolla alkoi jo kesä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Täällä on kesä vielä kaukana edessäpäin. Tosin ei tarvitse kärsiä kuumuudestakaan vielä :)))

   Poista
 3. Wauuu miten ihanasti olet askarrellut, ja onpas kivat kirjan kannet. Varmasti ihana tuollainen pehmyt kirja ottaa käteen.

  Minullakin oli värjäyssessio papereille. Laitoin vahvaan teehen koko arkin isoon vuokaan ja annoin imeytyä kunnolla. Uunissa miedolla lämmöllä kuivattelin. Leimailin sitten paperin reunat tummiksi ja tulipas vanhan näköistä paperia.
  Odottelen kuvia junk-jourmnalistasi innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhih, voi olla ettei tule näytettävää. Että saanko mitään aikaiseksi. Voi olla ettei vaan luovuus kuki.
   Jännä miten eri värisiä tulee eri laatuisista papereista, vanhoista kirjoista ym. Sinun tekemisiä on kyllä mukava odotella, tietää jo että tulee hienoja.

   Poista