perjantai 17. maaliskuuta 2023

Viikko meni taas sujuvasti

 ...yhtä sun toista tuli touhuiltua. 

Maanantaina kuntosalilla, ei oikein sujunut taas. Oli porukkaa enemmän, eikä päässyt heti laitteisiin. Mutta eipä se nyt mitään. Tänään kävin sitten niissä mihin en maanantaina päässyt.

Tiistaina käytiin yhen tutun kaverin kanssa hampurilaisilla, tuli syötyä paljon, enkä edes muistanut ottaa kuvaakaan annoksesta. Oli kiva haahuilla kaupungilla monta tuntia ostoksilla ja muuten vaan. Kahvillakin käytiin Kauppahallissa tutussa kahvilassa.

Tuosta kuvasta vasta huomasin että kauppahallissa onkin Tallipihan suklaapuotikin.

Kerrankin piti ottaa kahvileivätkin, tuota mun kääretorttua on ennenkin maisteltu ja varman päälle otin saman. Kaverin porkkanaleivos oli kuulemma tuhtia herkkua. Hampurilaisaterian jälkeen oli varsin tuhti olo, vaikka käveltiin kyllä monta tuntia kaupoilla.

Vihkokaupasta kävin siirtokuvatarroja, kun katoin etukäteen jo että niitä siellä olisi. Jee. Kokeilin heti kankaallekin, ja ihanpa hyvin siirtyi siihen.  Eli tuosta leikataan tarra pois ja taustapaperi poistetaan ja sitten laitetaan tarra mihin paikkaan haluaa ja sitten tuolla jäätelötikun näköisellä tikulla painellaan/raaputetaan päältä päin niin kauan että kuva tarttuu alustaan. Varovasti nostetaan päällysmuovi pois. Koristelukäyttöön tietysti nämä ovat, en usko että pesua kestää.
Enpä paljon muuta juurikaan ostanut, jotain pientä syömisen lisäksi. Jätin vieläkin menemättä elokuviin, kun ei oikein jaksanut enää sitten. Jospa ensi viikolla taas koetan...
 

Keskiviikkona olikin lunta tullut joskus illalla tai yöllä, ihan huikea auringonpaiste oli ja piti kuvata taas paljon. Vaikka ei sitten enää yhtään jaksais näitä lumia. Mutta pakkohan se on. Kävelytiet on ihan jäärousteissa epätasaisia ja alkaa taas polvessa kipua tuntua, kun pitää kävellä,eikä nastakenkiä voi jättää pois vielä.
 
Yhtäkkia tapasin oravan, ihmeen pitkään se tuossa paikoillaan olikin, joten sain kuvattua.

Lunta taitaa olla huomiseksikin tulossa lisää vielä

Kaksi suklaamunaakin olen viimeaikoina ostanut. Luulin että saisin tuosta Koiramäki suklaamunasta vaikka pienen koiran, joo olikin pienimmästä koirasta leimasin, jonka leimasta ei oikein saanut selvää. Suklaa oli kyllä hyvää. Toisesta kaupasta ostin sitten toisen suklaamuna, se olisin puoliksi valkea ja siinä olikin punainen merihevonen, jee. Se olikin kuvasta päätellen ainoa, jota ei tarvinnut koota. Hyvä.
Mua ei kukaan virvo enkä itekään virvo ketään, niin saankin syödä suklaamunat itse, hihhih. Eipä niitä tule monia koskaan ostettua, kun kilohinnatkin on aika hirmuisia.  

Eilen taas kokeilin paperien värjäystä, nyt avokadon kuorilla. En usein syö avokadoja, kahdesta kuivatin kuoret ja keitin niistä ja siemenistä liemen ja sitten liottelin papereita vähän aikaa.
tuli punertavampi, oranssiin vivahtava väri. Olen ihan tyytyväinen. Nyt näistä on pakko tehdä vihko, ommella paperit vihkoseksi.
Pieni kakkupaperi tuli ihan kiva sabluunan avulla.
Eilen aloitin vaihtaa huoneessa hyllyn paikkaa, siirsin kallax hyllyn ikkunan ääreen pitkälleen  ja päätin raivata pöydän askartelun käyttöön, eli läppäri on nyt ilman paikkaa. En kyllä läppäriä käytä kuin pari kertaa viikossa. Helppohan tätä on siirtää. 
Liikaa on joutavaa tavaraa, esim valokuvia. Oli hyvä siivota pölyjäkin vähemmäksi. Kohta tässä olen vuoden ollutkin. Joutavia kirjoja joita en käytä vein kirjaston ilmaishylllyyn, vaan kyllä niitä joutaa vielä sinne lisääkin.
Nyt kun siirtelin kaikkia tavaroita, niin eihän niitä taas löydä, minnekkähän minä sen ja sen laitoinkaan taas.
Mutta tässä kaikki tällä kertaa. Mukavaa viikonloppua, Moi moi!

6 kommenttia:

 1. Kirjoituksestasi saa vaikutelman, että sinulla on koko ajan jotain pientä kivaa meneillään :) Mukavaa haahoilla välillä ihan "päämäärättömästi" hyvässä seurassa.
  Kivoja kokeiluja nuo siirtokuvat ja paperien värjäykset. Ihan uusia juttuja minulle.
  Nyt huomaa jo, että lumi alkaa hitaasti, mutta varmasti väistymään. Paljon sitä vielä on ja liukkaat paikat on aika hurjia. Meidän pihakin on ihan peiliä. Mies sitä jo hiekoittelikin useana päivänä.
  Suklaamunien hinnat kuuluvat tosiaan olevan melkoiset. Ystäväni on 2 lapsen äiti ja olisi tietysti mukava ostaa suklaamunia pääsiäiseksi. Hintoihin tulee.
  Kärsivällistä kevättä! Kyllä tässä vielä paremmatkin kelit koittaa :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa olleen mukava ja maistuva reissu kaverin kanssa. Kivoja askartelujuttuja löysit myös. Kevättää ihan selvästi sinua: siivoilua ja pientä järjestelyä.

  VastaaPoista
 3. Sinulla on ollut kiva kahvilareissu kaverin kanssa. Nam, millaisia herkkuja lautasillenne löytyi.
  Keksit kokeilla jänniä juttuja. Eipä ole käynyt mielessä paperi värjääminen, vaikka joskus innostuin tekemään itse paperia. Avocadosta tuli kiva sävy.

  VastaaPoista
 4. Kauniita lumikuvia. Minua virvotaan, joten paaston loputtua pitää kipittää suklaamunaostoksille.

  VastaaPoista
 5. Herkullinen kahvihetki teillä on ollut! Tuo orava on soma elukka. Tuhojaan kyllä tekköö sekin. Meilläkin näissä kuusikoissa asustavat!

  VastaaPoista
 6. Waude miten ihana idea tuo papereiden värjäys avokadolla. Kaunis väri tulee. Itse olen kokeillut teetä ja vahvaa kahvia papereiden värjäykseen.
  Kivaa tuollainen kaupungilla fiilistely ja kahvilla käynti. Tuota nimen omaan oli ikävä koronarajoitteiden aikaan

  VastaaPoista