maanantai 6. maaliskuuta 2023

Uusi viikko alkoi

 Eipä taida kevät tulla  kohisten vielä, taas sataa lunta.
 Lauantai aamuna olikin tullut yöllä taas vajaa 10 cm pumpulilunta, jota sitten kävin kuvailemassa, kun ei juuri muutakaan maisemaa ole.
Aurinkokin oli tuollaisen pumpulipilven takana

Lumihelmiä roikkui kallion päällä

Jotkut puut olivat saaneet lumikuorrutuksen, mutta oli paljon koivuja joihin sitä ei ollut tarttunut yhtään


 
Viime viikolla vaihdoin muutamalle kasville multia. 
Melkein en ilkeä näyttää niitä, koska ovat ihan huonoja. Ostin uuden biolanin viherkasvimultapussin, koska huomasin että entinen viherkasvimulta oli tullut jostain epäilyttävästä maasta. Ihan muutamalle kasville sitä viime vuonna olin laittanut. Ehkä nekin jurottaa...
Minähän aina sekoitan mullan joukkoon perliittiä ja orkidea kuorikkeita, jotta se ei tule liian tiiviiksi.
Nyt löytyi sydämiä, ainakin melkein

 
Pelargoneille ja anopinkielelle vaihdoin ja täplämaijalle (Calathea Makoyana)
Tuo anopinkieli ei ole juurikaan kasvanut vuoden aikana, joten katoin onko siinä juuriakaan. No eipä paljon ollut. Pelargonit on vanhaa valkeaa lajiketta, jota pidän Prinssi Nikolaina. 
Tuokin täplämaija on kärsinyt ja ruskettanut lehdenkärkiään koko ajan, mutta olen toiveikas sen virkistymisen suhteen.
Joillekin vaihdan vielä mullat, mutta ei niillä ole kiirettä. Jotkut ovat ihan ok, mutta monet ovat huonon näköisiä. Tippuu lehtiä joka päivä. 
Odotan kun vähän valoisampi aika tulee ja jatkan niiden tutkimista.

Olen hankkinut uusia "tee"juomia. Tuo on ihan hyvää, tuoksuu hyvälle. Muutamana iltana olen juonut sitä. Toivottavasti nukuttaisi paremmin. 😊

Pari muutakin, siis yrttihaudukkeitakan ne ovat kai virallisesti, olen kokeillut. Oikeata mustaa teetä ei tule juotua oikein koskaan... Ruusunmarja-hibiskus juomalla on muitakin kivoja vaikutuksia...😍

Olen värjäillyt vanhojen kirjojen lehtiä kahvilla ja teellä, ja nyt tästä ruusunmarjajuomasta saa punaisia sävyjä. Paljon on eroja eri aikojen papereissa yleensä. Kokeilin myös silikonileimasimia kun sain ostettua mustaa väriä. Kirjojen lehdet on hyviä erilaisiin kokeiluihin ja suttaukseen.

Uusi viikko alkoi, läheisten rakennusten työntekijät tulivat töihin taas. Kaivaminen ja muut toimet jatkuvat. Liukkaat kelit jatkuvat, ei ole toiveitakaan jättää nastakenkiä pois käytöstä. Ja pyöräkin saa levätä. (toivottavasti se on vielä tallella)

Tällä viikolla pitäisi nyt koettaa käydä siellä elokuvissa, jäi se viime viikolla tekemättä, vaikka niin meinasin. Katotaan nyt, eihän se ole pakollista...

Hyvää talven jatkoa! hihhih
 
 

10 kommenttia:

 1. Voi miten ihanan blogin löysinkään.... minähän jäin tähän ja vähän muihinkin postauksiisi aamuyön tunniksi. Multalöydös... hih.. pitäisikin ottaa kuva pikkuvessan kivistä, hih... niitä on kasaantunut sinne useampi....
  Minäkin rakastan värjäillä ja tuunailla kaikenlaista vanhoista kirjoista... tykkään varsinkin sellaisista ei kiiltävistä ja paksummista papereista... sellaisia kirjoja meillä on jokaiselle lapsenlapsellekin omat... värjäilevät aina silloin tällöin sivuja ja tällä mummolla on lupa sitten käyttää niitä "taiteessaan"!
  Kaunista talvikuvausta Sinulta myös - kiitos unettoman aamun seurasta, päivä alkaa mukavasti. Iloa ja energiaa maaliskuuhusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Kiitos! Vanhojen kirjojen sivut on yllä hienoja, niistä saa vaikka mitä.Olen keräillyt halpoja /ilmaisia kirjoja monia. En vaan aina raaski niitä sitten leikellä ym, jos vaan niissä sivut pysyy. Ihan koskee jättää upeita kirjoja ilmais hyllyyn, kun ei vaan mahdu mihinkään.

   Poista
  2. Ja oikein paljon Tervetuloa!

   Poista
 2. Hauskan löydön oot tehny orkidea kuorikkeista, mie löysin sydämen perunoita kellarista ottaessani. Hyvinvoivan näkösiä ovat kasvisi ja tuo prinssi Nikolai pelargonia kasvaa aina tuommosena pitkänä roikelona miullakin. Leikkoon sitä aika rankasti yleensä. Mukavia maaliskuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yleensä en ole sydämiä löytänyt, mutta nyt niitä on jo 2 tullut vastaan. Latvat on pelakuista vedessä, jos niihin tulisi taas juuria joskus.

   Poista
 3. Kauniita ovat kasvisi. Pitäisi minunkin iskeytyä multapusseihin. En vain millään viitsisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joskus niihin tarttuminen on vaikeaa...siis useinkin...Nyt kokeilin niitä siirrellä enemmän valoon. Kaktuksistakin vaan tippuu lehdet, voi kohta tippua koko kasvit kompostiin, jos eivät ala piristyä. Kevätkaktuksia en ole koskaan saanut kukitettua uudelleen.

   Poista
 4. Mullanvaihto on olevinaan mulle jotenkin ylivoimaisen työlästä, mutta pakko se on kohta edes rapsutella päällimmäisiä multia pois ja korvata uudella, kun kaikkia kasveja en uskalla vaihtaa ruukusta toiseen. Että kiitos vaan muistutuksesta.

  Mulla on kanssa ollut tuota Uni-Jukkaa, mutta jouduin hylkäämään sen, kun huomasin, että siitäkin tuli vatsakipua. Tutkailin asiaa ja kamomilla näyttää olevan yksi niistä, joka saattaa aiheuttaa vatsaongelmia ja heitin sitten loput pussit pois. Aiemmin en huomannut sen aiheuttaneen ongelmaa joskaan ei valitettavasti myöskään parempia unia.

  Piparminttutee (kofeiiniton) tuntuu sen sijaan rauhoittavan vatsaa ja sitä on tullut tässä juotua. Samoin inkivääri-sitruunateetä kofeiinittomana. Tai ei kai ne tosiaan mitään oikeaa teetä ole, mutta samapa tuo.

  Hyvää Naistenpäivää Emilie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. En ole oikeastaan usein käyttänyt kamomillaa, vaikka siitä teetä on kaapissa. Pitää kokeilla. Kofeiinittomia juon kyllä iltaisin aina. Nyt en löytänyt jostain syystä kaupasta inkivääripitoisia, en tiedä mikä lie. Sitten ostin rooibos-appelsiini-kaneli, en tiedä rauhoittaako ne tai nukuttaako paremmin tai ei. Kaikenlaista vaan pitää kokeilla, kun pidän taukoa melatoniinista, kun tuli painajaisia siitäkin.

   Poista