maanantai 23. lokakuuta 2023

Harmaita päiviä


 Ainakin tänä aamuna tuntui, ettei lähde päivä käyntiin kun oli niin pimeä aamu. Valvotti taas viime yönä, suurinpiirtein olen joka toisen yön nukkunut jotenkin. Koetan päästä nukkumaan joskus klo 23 maissa, sitten herään joskus noin klo 01, eikä nukuta vaikka mitä tekis. Vaikka mitä pitää kokeilla, jotain syömistä, lukemista nyt ainakin. Jos on hyvä kirja voi lukea pari tuntia ja sitten nukuttaa, joskus ei vaan jaksa lukeakaan. Tänä aamuna heräsin sitten klo 5:n jälkeen, keitin kahvia ja join kupillisen, eikä sittenkään nukuttanut, vaikka joskus sitten nukun vielä pari tuntia. Kesän loppuessa jo nukuin paremmin, nyt taas tuli tällainen kausi. Kyllä se tästä taas tasoittuu jossain vaiheessa.

Onpa taas muuttunut tämä blogiin kuvien lisääminen, voihan rähmä. Edellisellä kerralla oli vielä entisellään, nyt pitää sallia ja sallia. En tiedä onko tämä tämän mun selaimen kommervenkkejä, mulla on Firefox, vai mistä näitä tulee näitä muutoksia.

Marraskuun valkea kaktus alkoi kukkia. Otin tämän ilmojen viilennyttyä parvekkeelta sisälle, kun oli pienet nuput näkyvissä. Tuolloin 20.10. vielä paistoi aurinko hienosti.

21.10 oli jo pilvisempää

Tänään läksin kirjastoon, koska oli tullut Anneli Kannon kirja;Haihtuneet, varauksesta. Oli pitkään varauksessa, ja aina ne sitten tulee silloin kun olisi muutakin luettavaa, varaus on haettava tai joutuu maksamaan. No nytpä se on luettava sitten. Viime viikolla innostuin taas neulomaan sukkia ja kirjastosta löysin sitten Vilukissan sukka-aarre-kirjan, jos vähän vinkkiä katsoisi siitä. En nykyisin paljoa ole neulonutkaan,mutta eihän nuo viime neuleet tehneet yskää sen enempää nyt. 

Kirpputorilla meni muutamat sukat kaupaksi, joten jos neuloisi seuraavalle kirpparille muutamia perussukkia. Huomenna loppuu kirpputoripaikka, jotain siellä meni kaupaksi, ehkä en tarvitse paikasta maksaakaan lisää.  Muutamista liioista tavaroista pääsin eroon.

Täällä onkin nyt syysloma joten kaupungilla on varsin hiljaista aamupäivisin kulkea. 

Kävin katsomassa Tammerkosken kuohuja, kun oli ollut ohijuoksutusta, ettei Näsijärvi tulvisi kun alkaa syyssateet. Ei ole normaalisti näin isoja kuohuja tässä.
Punasävyisiä lehtiä vielä näkyi puissa.
ja maassa
Lokakuun viimeinen viikko alkoi. Tuleeko teille ovelle niitä Karkki vai kepponen? tiedustelijoita. En ole tässä talossa nähnyt vielä yhtään lasta liikkuvan, taitaa olla aikuisten talo tämä :) joten syön ite karkit (vaikka ne eivät tee hyvääkään), enkä tee kepposiakaan. 
Moi moi!

3 kommenttia:

  1. Upeita ruskaisia kuvia olet ottanut. Minäkin olen huomannut, että kommentointi on nykyisin vaikeaa ja kuvien lisääminen. Harmittaa kun hyvä ja toimiva pilataan kerta toisensa jälkeen,
    Meillä satoi tänään lunta. Aamuisin on usvaa ja kauniin kuuraista.

    VastaaPoista
  2. Vietin viime viikolla kaksi päivää Tampereella. Käytiin katsomassa Tammerkosken poikkeuksellisen hienoja kuohuja.
    Minullakin on Firefox käytössä, mutta bloggerin muutokset taitavat olla enemmänkin bloggerin/googlen tekosia. Kuvien lataamisnäkymä on näköjään taas muuttunut, mutta onneksi toimii ihan hyvin.
    Toissasyksynä meillä kävi karkki-vai-kepponen -kyselijöitä. Kehotin tulemaan pääsiäisenä, koska silloin jaan suklaamunia. Pojat kiittivät ja poistuivat.
    Toivottavasti yöunesi paranevat.

    VastaaPoista
  3. Harmillisia nuo unettomat kaudet. Erittäin tuttua mullekin ja pitää ihan ihmetellä, että nyt on mennyt paremmin, kun on ollut viileää ja pimeää. Toivon, että sullakin alkaa paremmat unet pian.

    Ja joo, mulle käy aina samoin varattujen kirjojen kanssa. Varaan ja hetken odottelen kärsimättömänä, mutta yleensä olen jo unohtanut koko varauksen siinä vaiheessa kun ilmoitus tulee ja on pakko käydä hakemassa kirja (tai maksaa varaus), eikä se välttämättä enää siinä kohtaa kiinnostakaan.

    Ihmeen sitkeästi on lehdet puussa tänä syksynä. Näyttää tosin aika kivalta yhdistelmältä hentoisen lumikerroksen kanssa.

    VastaaPoista