sunnuntai 8. lokakuuta 2023

Lokakuun alkua

 Kävin taas tässä lokakuun alussa Joensuussa. Ne tutut reissut hautausmaalle ym, kuten ennenkin viemään jotain kukkia ja entiset raivaamassa pois, sekä kaverin luona vierailulla..

Ei siellä ollut paljoa  ruskan värejä tänä syksynä näkyvillä. Aurinkoakin aika niukasti. Mutta mitäs pitikään odotella lokakuuta ennenkuin reissuun lähtee, oma vika. Onneksi kuitenkin menin nyt enkä osdotellut näitä vielä kylmempiä aikoja ja lumisateita.

Ilma tuntui raikkaammalta, kun läksin rautatieasemalta kävelemään kaupunkiin päin.

Entisissä kaupungin paikoissa kiertelin, uutta Kauppahallia katselin sisältä ja kävin syömässäkin siellä. Hiljaista oli kaupungilla ja liikkeissä. 
Monissa paikoissa oli tyhjiä liikehuoneistoja, vähän tuli niitä katsoessa suru puseroon. 

Bussien välillä ehdin hyvin kävellä Pyhäselän hautausmaallakin kaikessa rauhassa, kun ensin vein kanervia vanhempien haudalle.

Useamminkin voisi käydä Joensuussa, mutta nuo junamatkat ovat jokseenkin ikäviä. Ei paljon helpottanut vaikka varasin lukemistakin nyt. Tullessa kylläkin oli mukava jutella vastapäisellä penkillä istuvan rouvan kanssa, joten se väli meni paremmin.

Loppuviikon olenkin nyt lepäillyt sitten...

Tällaisen kirjan sain kirjaston hyllystä ja siinä oli mukavia Bingoja, joita nyt ajattelin alkaa ruksailemaan tässä lokakuussa, jos vähän alkaisi piristyä liikunnan ja ruokailun saralla :D

Muutaman kohdan kyllä voin jo ruksia suoritetuiksi, iltakävely ja portaiden nouseminen ja kävelyt joka päivä. 

Voi kun olisikin tulostin, olis helpompi ruksia noita kynällä. Mutta käy se läppärin ruudullakin. Varsinkin vedenjuontia olen koettanut seurata, koska se meinaa unohtua nyt kun ei ole kuumaa, eikä erityisesti janota.

Joka tapauksessa toivon Pikkuisen parempaa loppukuuta.
Moi, Moi!

7 kommenttia:

  1. Upeita kuvia Joensuusta. Tuttu ja rakas paikka minullekin.
    Meillä oli Nurmeksessa jo maa valkoisena tänä aamuna. Varmasti jo Joensuussakin kukat ovat jäätyneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla. Kuulemma on kurja keli tänääkin. Niin on sadetta täälläkin Tampereella.

      Poista
  2. Huomioit sinäkin ne tyhjät liiketilat, ne on minustakin tuntunut ikävältä näkymältä, kun ennen ei sellaisia ollut. Itse en nyt oikeastaan tiedäkään miten hiljaista Joensuussa päivisin lieneekään. Silloin kun minä silloin yhtenä iltana linja-auton vapaakyydillä sinne pääsin, niin minua ihmetytti torin laidalla se ihmisten paljous:) Ja varsinkin se, että oli enimmäkseen nuorta väkeä, tietty kun oli jo ilta. Mutta itselle tuli olo, että mitä ihmettä minä täällä teen:) Mutta ihan kiva se reissu kuitenkin olikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiljaista oli silloinkin. Se vähän ilahdutti kun oli kuitenkin Isossa Myyssä porukkaa liikkeellä. En tiedä kuinka alkaa käydä kauppa siinä uudessa Kauppahallissa. Mutta aika hiljaista on täälläkin aamupäivisin ja vähän väliä on lehdessä että joku ravintola tms lopettaa.
      Joulumyynnit kai kuitenkin alkaa kohta jos piristäisi se.
      Minä välillä katselen Youtubista Joensuun torilta Livekuvaa, niin näkyy lumitilannekin :))

      Poista
  3. Onpas kivoja bingoja. Ja hienoja oli nuo lipukeaskartelut edellisessä postauksessa. Ja kaikki kuvat myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pitää katsella läppärin ruudulla noita bingoja ja ruksia niitä joskus. Tuli vaan mieleen se sinun Käsityöbingo, kun näin nuo siinä kirjassa.

      Poista
    2. Eräänkin kerran olen koettanut kommentoida sun blogiin, mutta ei vaan onnistu...Ja nämä säät estää jälkikasvun käynnin täällä katsomassa mikä kumma tässä on kun ei onnistu.

      Poista