tiistai 25. joulukuuta 2012

Joulupäivä

Tänään olemme saaneet nauttia joulupäivän rauhasta. Syöty on jouluruokia ja suklaata ja pipareita, kakkua, jäätelöä ja hedelmäsalaattia jne jne. Tuntuu vaan ettei oikein suklaa maistu enää ;) mutta ei hätää onhan huominen vielä tapaninpäivä ja "juhlapäivä". Kyllä ne suklaat saadaan vielä tuhottua...vaikka kyllä minä niitä varasinkin sen verran, etteivät kesken lopu. Vielä on yksi rasia piilossakin...hätävarana.

Kävin ulkonakin jo lunta kolailemassa, kun satoi illalla ja yöllä vähän lunta.

Jäälyhdyt jäi mulla tekemättä täksi jouluksi. Kun eilen ajeltiin hautausmailla viemässä kynttilöitä, todella hienoiksi olivat monet laittaneet pihojaan, jäälyhtyjä oli tänä vuonna erikoisen paljon. Onhan nyt olleet hyvät kelit niiden jäädytykseen.
Minä tein vain "kakkuja"Jouluyö, juhlayö, päättynyt kaikk on työ....


Hautausmailla oli myös paljon kynttilöitä palamassa. Muistelupaikka tässä. Tänne lähelle ovat vanhempani haudattu. Ruuhkaa oli sielläkin paljon, hyvä kun auto mahtui parkkipaikalle.


Joulupukkejakin oli keräytynyt kaapin päälle, harmi kun tuo suurin ei enää jaksa heiluttaa kynttiläänsä, vaan soittaa vain joululauluja. Sen verran vanhaksi on mennyt.


Laitanpa vielä tähän joulukalenterissa olleen "tonttulan" koko kuvan. Tästä sain "innoituksen" tarinaan. Lapsuuden kodissa oli vähän samantyylinen paperitaulu, joka laitettiin joka jouluksi seinälle.(tämä on pöydälle tarkoitettu tabletti)


Loput pyöreät kuvat ovat ruotsalaisesta piparipurkista Jenny Nyströmin piirroksia.

Mukavaa joulun jatkoa kaikille!5 kommenttia:

 1. Hyvää Tapania. Kyllä sitä tulikin herkuteltua, ihan on ähky olo.
  Mie muistan nuo mukavat paperiset taulut.

  VastaaPoista
 2. Leppoisaa Tapania, joka tosin on jo kääntymässä iltaan.

  VastaaPoista
 3. Oli kyllä hyvä idea tuo sun joulukertomus tuon kuvan perusteella :)

  Kivoja lyhtyjä ja valoja on ollut jokapuolella tänä jouluna.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia. Tuo joulukalenteri on tosi hieno! Tulee lapsuus mieleen.

  VastaaPoista